Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-03-2005, 11:14 PM   #1
bumbar
Member

bumbar's Avatar

Default PC-DAW na YUMIDI

Vidio sam da onaj Zlatko sa YUMIDI prodaje neke Audio PC DAW, nesto malecko izgledaju. Valjal li to sta,bas me interesuje sta je ono?
Ako neko zna o cemu se radi i jeli to samo fol ili svarno oni malecki PC-ovi mogu raditi profi Audio.

Simpa izgledaju :P
bumbar is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2005, 11:29 PM   #2
puRe
Administrator

puRe's Avatar

one manje varijante su verovatno bazirane na Shuttle plocama koje su pretezno namenjene varijantama za dnevnu sobu odn. nesto sto pusta filmove i muziku.....

Ti "DAW"-ovi su namenjeni korisnicima YuMIDI-ja (za ovo ce me lincovati cevap) ciji su prohtevi.....pa moze se reci drugaciji.......ako hoces pravi DAW kontaktiraj Divinera za konfiguraciju ili Digital Cave-a za rack racunare namenjene DAW-u (za 2000 evra koliko si naveo kao cifru mozes uzeti 64-bitnu konfiguraciju baziranu na Athlon 64 FX procesoru ako se ne varam)...

same konfiguraciije su napravljene tako da izgledaju dobro na papiru (neka mi neko da dobar razlog zasto je uredjaju za live svirku potreban dual layer dvd rezac), ali je odnos cena-kvalitet [pretpostavljam] uzasan (kao i kod svih YuMIDI-jevih proizvoda.....cisto moje misljenje).....
Old 17-03-2005, 11:33 PM   #3
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

da lepo izgledaju ...

pa po specifikacijama su otprilke iste mashine koje i mi koristimo ... ne znam samo kako se preshot "ohladi" u onome al ajde
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2005, 11:34 PM   #4
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by SumAnuT
da lepo izgledaju ...

pa po specifikacijama su otprilke iste mashine koje i mi koristimo ... ne znam samo kako se preshot "holadi" u onome al ajde

stvarno mi nije jasno kako se neko usudio da u isti tekst stavi Prescott i quiet
Old 17-03-2005, 11:42 PM   #5
bumbar
Member

bumbar's Avatar

Quote:
Originally Posted by puRe
one manje varijante su verovatno bazirane na Shuttle plocama koje su pretezno namenjene varijantama za dnevnu sobu odn. nesto sto pusta filmove i muziku.....

Ti "DAW"-ovi su namenjeni korisnicima YuMIDI-ja (za ovo ce me lincovati cevap) ciji su prohtevi.....pa moze se reci drugaciji.......ako hoces pravi DAW kontaktiraj Divinera za konfiguraciju ili Digital Cave-a za rack racunare namenjene DAW-u (za 2000 evra koliko si naveo kao cifru mozes uzeti 64-bitnu konfiguraciju baziranu na Athlon 64 FX procesoru ako se ne varam)...

same konfiguraciije su napravljene tako da izgledaju dobro na papiru (neka mi neko da dobar razlog zasto je uredjaju za live svirku potreban dual layer dvd rezac), ali je odnos cena-kvalitet [pretpostavljam] uzasan (kao i kod svih YuMIDI-jevih proizvoda.....cisto moje misljenje).....
Ma ne,ne nemam jos namjeru dati 2000 eurica a niti ih imam sada, nego sam htio Sandra ispitat kako bi se ponasale CW karte na jednom takvom 2000? sistemu, obzirom da su vec pomalo starijeg hardwera, a nauka ide dalje.....HTpentium,asus(nove ploce) itd,itd.

A onaj malecki PC mi se ucinio simpa ali ni je nisam optimista kad je u pitanju profi audio! :roll:
Old 17-03-2005, 11:45 PM   #6
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shakespeare
A onaj malecki PC mi se ucinio simpa ali ni je nisam optimista kad je u pitanju profi audio! :roll:
Pa onda je Mac Mini jos lepsi.........kapiras na sta mislim?
Old 17-03-2005, 11:50 PM   #7
bumbar
Member

bumbar's Avatar

Quote:
Originally Posted by puRe
Quote:
Originally Posted by Shakespeare
Pa onda je Mac Mini jos lepsi.........kapiras na sta mislim?
Pa jest nema sta.......ALI jos racunaj (na onih 500?) monitor za Mac,mish,tastatura, pa samo po koji program i eto ti od "malog"Mac-a
tauzenke!

A za Hiljadarku ZNAS KOOOOOOOOJI PC mozes uzet ovdje!
Old 17-03-2005, 11:50 PM   #8
andrija
Member

andrija's Avatar

pogledaj ovo:

http://www.audiozapp.de/

audiozapp je vise puta bio testiran i dobio dobre kritike, future media je division group of bestservice/musicshop u minhenu...
Old 17-03-2005, 11:53 PM   #9
bumbar
Member

bumbar's Avatar

Quote:
Originally Posted by andrija
pogledaj ovo:

http://www.audiozapp.de/

audiozapp je vise puta bio testiran i dobio dobre kritike, future media je division group of bestservice/musicshop u minhenu...
Izgled i velicina mu se "slaze" sa onim YUMIDI PC-om ali sta je unutra eeeeeeeeeeee to je drugo!

Evo da dodam, ne treba meni ni giga,ni cubase pro a ni da mi neko servira gotovu kombinaciju.................eto to je Andrija!
Vise volim da mu je platforma flexibilna i da ja mogu experimentisat, a i cijene nisu nimalo naivne!
Old 17-03-2005, 11:58 PM   #10
andrija
Member

andrija's Avatar

http://www.audiozapp.de/html/keyboardstest.html

evo i testove u keys i keyboards...

mozes kod njih sve indivualno konfigurirati, samo kazes hocu ovo i gotovo
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules