|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
mod?rateur analogue
|
![]()
ako imas kreditnu karticu, onda ovdje:
http://www.mercenaryaudio.com/audenas.html to su najrespektabiniji dileri pro audio opreme. Oni nadugo testiraju sve sto misle prodavati - tako da ono za sto oni kazu da je dobro i stave na lager.. mislim da se dade s njima dogovorit da ti racun posalju posebno, a stave neki manji u posiljku. osim ako ne kupujes na firmu - onda ti je svejedno jer PDV se prebija i ide u trosak.. Cuo sam stare 451 kako rade i to mi se svidjelo. ali pricaju za ove nove da nisu isti - da su previse svijetli, ali na neprirodan nacin - tvrdi i 'hrapavi'. bolje KM184, KM84, AT4041 takodjer a jeftiniji je. Imas i Earthworks, DPA i tako dalje. u svakom slucaju dobro je imati barem jedan SDC u studiju. par ideja za akusticnu: mid-side recording - dobar SDC na MID , i veliki tube ili LDC (sa polarnim patternom u "osam") na side ako je miks s manje instrumenata, gdje je ak. gitara najvaznija onda: 2 puta AEA84 u x-y ako je gusti miks i gitara 'vesla' samo mono U87 da reze, ako je gusti miks a gitara 'prebire' KM blizu i eventualno U87 dalje - opet mono i sl. s time da, ako je SDC u igri; za ak. git. je to cardioid, dok se za zborove i takve stvari koristi vise Omni. je..ga nema jednog idealnog rijesenja nikad. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
mini firewire | liman021 | Computer Hardware | 2 | 18-05-2009 09:17 PM |