|
|||||||
| Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
ton magistar
|
i ja iman namjeru kupovat mikrofon i pretpojacalo. sto se mikrofona tice, 99,9% je da cu uzet neumann u87, ali dvojin oko preampa.
bdv: od kondezatorskih mikrofona vec ima rode ntv i akg c-3000, a ko preamp/compressor koristin tla 5051. nazalost, neman bas mogucnost usporedjivat, ali po svim informacijama mi se cini, kad je univerzalni preamp u pitanju, da je M5/AD2022 najoptimalniji izbor. medjutim, ja san jos od vremena kad san ima samo jedan kompresor u studiju (nije bilo pluginova) nauci snimat odma sa konpresorom i ta navika mi je ostala do danas, samo sto koristin puuuno manji ratio, tek toliko da ne ide sve u % kad onaj na mikrofonu drekne. zato je moj drugi izbor 737 za kojega i avalon kaze da ima losiji preamp, ali da mu lampa daje 'ono nesto'. osim toga 737 ima eq, koji ja ne mislin koristit, pa mi se cini da bi u slucaju 737 preplati ono (konpresor, eq) sto u procesu snimanja nije ni bitno. sve vise citan da ljudi kad snimaju ne koriste nista osim preamapa ili da eventualno (za svaki slucaj) koriste limiter. M5/AD2022 ima ogroman headroom, ali kako se zastit od digitalne distorzije?! jeli dovoljno zbicit M5/AD2022 direktno u a-d pretvarac ili je pozeljno u lanac stavit 'nesto diskretno' sto ce zastit sistem a nece konpromitirat sound?
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|