Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 21-08-2004, 09:22 AM   #20
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Originally Posted by diviner
Neces uciniti nista spektakularno (na masini koju si uzeo, sam vec podesio 1536MB virtual memory )!

@ Boskovic

Moguce je postaviti 3GB particiju, kao i SWAP na istu (i sistem iza nje)...medjutim, koriscenje SWAP-a nije toliko ucestalo (koristi se samo u prvim fazama rada...kasnije je irelevantan, jer ukoliko imate dovoljno RAM-a, kasnije je sve vec iskesirano), kao i razlika u brzini diska na pocetku (kako bi stojao u ovom slucaju) i negdje na pocetku pomjerenim za koji GB naprijed (cak stavise, zanemarljiva je).

Ja sam se odlucio za manju sistemsku particiju (do 20GB), redovno defragmentisanu, na pocetku diska (windows, projekti, projektni preseti, sitni programi i alatke od prioritetnog znacaja), dok sve ostalo smjestam na druge particije ( VST instrumenti, semplovi, koje se sve nalaze na prvoj polovini 360GB-nog RAID0 niza), zarad sto manje konfuzije. Slicno sam stvar podesio i tebi Eon-e !

Manje je bitno, gdje se nalazi swap fajl unutar 20GBne particije, na pocetku jednog 320GB-nog RAID0 "diska", koliko je bitno da ti ta particija bude redovno defragmentirana!
Znao sam da si i ovde umesao prste

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules