|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Cao svima, ovo je moj prvi post na ovom forumu!
![]() Ja sam imao prilike da probam sve od navedenog sem tog Vox-a. 8) Sto se POD 2.0 tice, sa njim sam imao gotovo najgore iskustvo po pitanju hi-gain preseta, tako da ako vijas mesa/boogie; soldano... ![]() ![]() Marshall JMP-1 preamp sam sa bendom pokusao da koristim u studiu pre 2 godine (znaci onaj prosli model, ne sad ovaj novi). Isao je na marshallov tube snagas i u 2 x 4X12 fullstack, ali "nije moglo da se ozvuci" ![]() ![]() softverska aresenja dolaze u obzir jedino ako imas reseno pitanje latence (citaj ASIO drajvere i latencu manju od... pa ajd... 10ms, mada ima gitarista koji se ne snalaze i na 3ms...) Amplitube je zaista sjajan, ali treba vremena dok malo ne udjes u to kako da pravilno povezes gitaru da bi izvukao max. Ja sam kupio behringerovu mixetu i DI i to sasvim lepo radi ako se malo potrudis (nemoj bas odvrtati gain na mixeti za taj kanal i koristi XLR konektore). Ono sto meni smeta je sto ne mogu da ga nateram da radi u 24/96 rezoluciji. Ili ja nesto ne radim kako treba ili to stvarno nije ni mguce (ako neko zna neka uleti). JCM900 je VST emulacija (besplatna) koja mi je cak bolja od amplituba, ali nema toliko sirok spektar zvukova, i mora se koristiti uz emulaciju zvucnika koja ide zajedno u paketu sa njim. Radi se o paketu plug-inova koje su pravili neki studenti, tako da je free, ukljucuje jos i emulaciju fenderovog tween reverba (ako sam dobro napisao) i emulacije Ibaneza TS-9, boss DS-1, BOSS SD-1. Steinberg WARP Clean i neki semi-drive su OK, Hi-gain nije los, ali nije tako dobar kao sto imaju prethodna 2. Sve u svemu, kao sto su ti vec ljudi pre mene rekli, mozda je ipak bolje da iskoristis "blagodeti" piraterije, a cak i ako te tu grize savest imas i free plug-in. Na kraju dana, mislim da ces se na tome i zadrzati. ![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|