Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-08-2004, 10:56 PM   #1
blags
Member

Default V-amp

Ljudi interesuju me vasa iskustva sa Behringerovim V-Amp-om.Valja li to cudo cemu,odnosno moze li se koristiti za snimanje gitare direktno u racunar i kakav zvuk se dobije?Cuo sam nesto malo kako zvuci i to uopste nije lose s obzirom da je dosta jeftin.Ako mozete napravite poredjenje sa Line 6 pod-om koji je nekih 150 evra skuplji pa me interesuje da li se za tih 150 evra razlike dobije bas drasticno bolji zvuk ili je tu to negdje.
blags is offline   Reply With Quote
Old 15-08-2004, 12:27 AM   #2
ridge
Stara Rumski Elita 2003.

ridge's Avatar

Probaj prvo amplitube (softver) pa ako te to ne zadovolji onda razmisljaj dalje ..
ridge is offline   Reply With Quote
Old 15-08-2004, 12:34 AM   #3
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

A jesi li razmisljao o Vox-u?Po meni bolje od svega drugog a i predvidjen je za povezivanje sa racunarom cak cini mi se ima i editor za PC i MAC.Mislim da trenutno bolje od toga ne postoji...a nije ni mnogo skup nekih 400+ evra :roll:
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 15-08-2004, 02:03 AM   #4
ridge
Stara Rumski Elita 2003.

ridge's Avatar

Za 400 evra pozes kupiti i marshall-ov jmp-1
Old 15-08-2004, 04:17 AM   #5
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Uzmes taj Marshall i bole te uvo TOTALNO! e sad dal je jmp1 ili ne, ne mogu da se setim...
kVu is offline   Reply With Quote
Old 15-08-2004, 06:18 PM   #6
ridge
Stara Rumski Elita 2003.

ridge's Avatar

http://www.marshallamps.com/images/p...rack/jmp1.html
doduse polovan je bio 400 evra jednom :roll:
Old 16-08-2004, 03:13 PM   #7
blags
Member

Ljudi moji sve je to fino i marshal i vox ali odakle meni 400 evra,a jos kad se uzme u obzir da sam ogranicen sa prostorom a bogami i parama V-amp mi se cini kao prihvatljivo resenje.Ali bih htio da cujem i vase misljenje o zvuku koji proizvodi ova spravica,odnosno o prednostima i manama gore pomenute sprave.Sto se tice Amplituba probao sam ga ali sam vise pristalica hardvera nego softvera kad su u pitanju efekti za gitaru,drugim recima stvar navike,a i nisam bas sto posto siguran da u doticnom plugin-u mogu praviti zvuk u real time-u.Ne znam mozda postoji standalone verzija ali ja nisam obavesten.Znaci recite mi vredili trositi pare na V-Amp?[/img]
blags is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2004, 04:56 PM   #8
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by blags
Ljudi moji sve je to fino i marshal i vox ali odakle meni 400 evra,a jos kad se uzme u obzir da sam ogranicen sa prostorom a bogami i parama V-amp mi se cini kao prihvatljivo resenje.Ali bih htio da cujem i vase misljenje o zvuku koji proizvodi ova spravica,odnosno o prednostima i manama gore pomenute sprave.Sto se tice Amplituba probao sam ga ali sam vise pristalica hardvera nego softvera kad su u pitanju efekti za gitaru,drugim recima stvar navike,a i nisam bas sto posto siguran da u doticnom plugin-u mogu praviti zvuk u real time-u.Ne znam mozda postoji standalone verzija ali ja nisam obavesten.Znaci recite mi vredili trositi pare na V-Amp?[/img]
V-Amp nece napraviti toliku razliku u zvuku od recimo nekog softvera tako da ti se ne isplati sada kupovati...bolje pristedi pa uzmi nekog POD-a ili Vox-a...tu ces vec cuti razliku...
Old 16-08-2004, 10:09 PM   #9
stanceyu
Junior Member

stanceyu's Avatar

Cao svima, ovo je moj prvi post na ovom forumu!

Ja sam imao prilike da probam sve od navedenog sem tog Vox-a. 8)

Sto se POD 2.0 tice, sa njim sam imao gotovo najgore iskustvo po pitanju hi-gain preseta, tako da ako vijas mesa/boogie; soldano... neces im bas puno prici sa POD-om. Sve ostalo je manje/vise dobro, ali sam imao dosta cimanja dok nisam nasao pravi nacin da ga prosledim u komp. Onaj DI izlaz se bas i ne ponasa najbolje. Na kraju sam ga terao u malu behringer mixetu, pa je tu malo prodisalo. Sprava mnogo bolje radi kao preamp za live.

V-amp 2 je imao MNOGO bolje hi-gain emulacije... Prilicno dobro kopira dual rectifier, ali marshallove emulacije bas i nisu nesto blizu... Ta sprava JEDINO moze pristojno da zvuci kad se fura direktno u kartice... sve ostale varijante su uzasne (u pojacalo, u mixetu...). Skroz druga prica je kad se tera na komp. Kad sam cuo kako radi na marshallovom pojacalu skenjao sam se...

Marshall JMP-1 preamp sam sa bendom pokusao da koristim u studiu pre 2 godine (znaci onaj prosli model, ne sad ovaj novi). Isao je na marshallov tube snagas i u 2 x 4X12 fullstack, ali "nije moglo da se ozvuci" , tako nam rekose, tako da smo bacili 70DM na iznajmljivanje... Sprava SUPER radi live, ali sto se snimanja tice, ljudi pametniji od mene kazu da "ne moze da se ozvuci". "To na albumu deftonesa je obicna marshallova glava + dobra gitara...".

softverska aresenja dolaze u obzir jedino ako imas reseno pitanje latence (citaj ASIO drajvere i latencu manju od... pa ajd... 10ms, mada ima gitarista koji se ne snalaze i na 3ms...)

Amplitube je zaista sjajan, ali treba vremena dok malo ne udjes u to kako da pravilno povezes gitaru da bi izvukao max. Ja sam kupio behringerovu mixetu i DI i to sasvim lepo radi ako se malo potrudis (nemoj bas odvrtati gain na mixeti za taj kanal i koristi XLR konektore). Ono sto meni smeta je sto ne mogu da ga nateram da radi u 24/96 rezoluciji. Ili ja nesto ne radim kako treba ili to stvarno nije ni mguce (ako neko zna neka uleti).

JCM900 je VST emulacija (besplatna) koja mi je cak bolja od amplituba, ali nema toliko sirok spektar zvukova, i mora se koristiti uz emulaciju zvucnika koja ide zajedno u paketu sa njim. Radi se o paketu plug-inova koje su pravili neki studenti, tako da je free, ukljucuje jos i emulaciju fenderovog tween reverba (ako sam dobro napisao) i emulacije Ibaneza TS-9, boss DS-1, BOSS SD-1.

Steinberg WARP
Clean i neki semi-drive su OK, Hi-gain nije los, ali nije tako dobar kao sto imaju prethodna 2.

Sve u svemu, kao sto su ti vec ljudi pre mene rekli, mozda je ipak bolje da iskoristis "blagodeti" piraterije, a cak i ako te tu grize savest imas i free plug-in. Na kraju dana, mislim da ces se na tome i zadrzati.
stanceyu is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2004, 12:33 AM   #10
ridge
Stara Rumski Elita 2003.

ridge's Avatar

Quote:
Originally Posted by stanceyu
Marshall JMP-1 preamp sam sa bendom pokusao da koristim u studiu pre 2 godine (znaci onaj prosli model, ne sad ovaj novi). Isao je na marshallov tube snagas i u 2 x 4X12 fullstack, ali "nije moglo da se ozvuci" , tako nam rekose, tako da smo bacili 70DM na iznajmljivanje... Sprava SUPER radi live, ali sto se snimanja tice, ljudi pametniji od mene kazu da "ne moze da se ozvuci". "To na albumu deftonesa je obicna marshallova glava + dobra gitara...".
Izvini nisam skapirao ovo bas najbolje kako ne moze da se ozvucii???
Tj ideja jmp-1 i jeste da ga direktno zabodes u karticu ili mixer a ne da bodes u pojacalo pa da snimas mikrofonom jer je on sam po sebi preamp a i cak i kad ste to uradili nije mi jasno zasto ne bi moglo da se ozuci ?????

Dobrodosao na forum btw
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules