|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Potpuno sam zaboravio da sam instalirao WinXP professional bez SP1 dodatka. Imali to kakve veze(negativne) ili mogu ostaviti ovako.
Sve isto radi normalno! Ili moram nabaviti WINXP sa SP1???????? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
|
![]()
Pozdravljam Te Bumbaru....
postoje nekoliko osnovnih tipova optimizacije XP-a za DAW. Pogledaj na ovom Forumu, ima ih gotovo sve.... Neke zahtevaju service pack, neke ne. Ukoliko tvoj DAW radi bez problema, nemas potrebe da bilo sta diras. Ajd' uzdravlje
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Hvala dr.Ru !
Znaci ako funkcionise"nahrani kerove i nista ne diraj" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
SUPEEEEEEEEER! :P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ton magistar
|
![]()
definitivno ti ne trebaju pakovi. skini ono sve sto je besplatno sa microsofta i to je to. cak i ako nabavis packove, ja bi ti savjetova da ih ne instaliras, jer ko sto diviner kaze, samo zajebavaju.
![]()
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Ma ja sam sve uradio kako je na ovom forumu predlozeno,sve radi ok,
samo mi je IRQ od luneII -21 a IRQ od powersamplera -22. i to je ono sto me brine jer sam procitao da CW kartice medjusobno trebaju djeliti isti IRQ.......eto to je. Ne znam da li moze dobro raditi i ovako? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
najbitnije je da ti se creamearei ne dilu sa drugima devicesima, mada ti sa tom plocom nebi treba imat nikakih problema. a mislin da mozes u biosu i podesit da ti oba boarda budu na isti irq?!
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Pa ljudi sta se ovo desava samnom???????? Ljepo sam sve instaliro bez problema,optimiziro i opet neko s..nj.???? Instaliro bez problema SF4.0 i NUENDO 2.1 kad ono satima ne mogu da pokrenem nista od midija! Imam signal na mixu i oba na Transport panelu ali zvuka nema pa nema. Audio kanali normalno rade.Projekt u SP normalan za midi ali........? Cak sam visio na stranici gdje Sandro objasnjava razlicite pojmove ulaza i izlata ali ne kontam nista. Na midi kanalu vucem VST inst,otvorio OUT, u Device setup pravio milion kombinacija ali nista.
Molim te Sandro mozes li mi kao laiku reci ovo stavi ovdje a ono ondje ,jer sam stvarno zbunjen, u Device setup! Sada mi je situacija sljedeca: ALL MIDI INPUTS=CreamWareMidi in/Out 1 (emulated) YES =CreamWareMidi in/Out 2 (emulated) YES DEFAULT MIDI PORTS= All Midi inputs DIRECT MUSIC ne mogu mjenjat ni na YES ni na NO VST INPUTS =1in1L Scope 16-bit YES =2in1R Scope 16 bit YES VST OUTPUTS 1Out1L Scope 16bit YES 2Out1R Scope 16bit YES WINDOWS MIDI =prazan nema nista u njemu. Sta da radim........necu valjda na VST/32 pored VAS ZIVIH!!!!!!!!!!!!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
ton magistar
|
![]()
pa vst32 i nije tako los
![]() jeli tebi pulsar uopce svira?! jesi proba svirat preko multymedia drivera? kakav ti je projekt? jesi aktivira asio scope u nuendu?!
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Za SandRob-a! | bumbar | DSP forum | 14 | 18-03-2005 07:14 PM |