|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Ivan Lekic
|
![]()
izvinjavam se sto nisam mogao brze odgovoriti ..
-Kao prvo hteo bih reci da se retko pojavim na ovom forumu ali uvek rado .. Sto se tice oglasavanja u malim oglasima ovde kod vas to je bilo koliko vidim samo 2 puta .. Prvi put kada sam prodavao terratec karticu posle koje sam koristio RME i takodje prodao .. to vas je sigurno navelo na to da pomislite da pokusavam da trgujem kartama ali ja nisam trgovac vec sam bio korisnik tih karti ali mi ipak nisu odgovarale zbog malog broja I/O.Obe kartice su bile izuzetne .. ***TERRATEC PHASE serija je niz od nekoliko modela medjusobno slicne hardverske pa i softwerske gradje gde se visina cene odredivala u broju I/O .. Po meni najzahvalinija je PHASE 22 (Ja sam koristio PHASE 28 koja se od 22 razlikovala izsklucivo u I/O)koja ima balansirana 2 in i 2 out-a i radi na sada vec standardnom modu 24/96(PHASE 28 24/192/8/O/2/I).. Isto sam citao na forumima da terratec ima slabu tehnicku podrsku sto uopste nije tacno .. kvalitet ASIO drajvera je na zavidnom nivou i latencija dostize cak do 0.7ms sto je i vise nego dovoljno .. Moram napomenuti da se terratec uopste vodio kao poluprofesionalna karta ali ja zaista ne vidim razliku u kvalitetu snimanja .. sada koristim EMU o kojoj cu posle nesto vise reci ali da li ja snimao na terratecu.RME-u ili EMU meni je finalan zvuk i produkcija uvek ista .. Uopste nije bitno da li neko koristi Audigy ili Pulsara vec je bitna sposobnost snimatelja i producenta .. Mozda se neko ne slozi sa mnom ali verujte da je tako i to nije moja teorija vec realnost .. Ono sto se dobija je brzina i komotnost u radu .. TERRATEC PHASE 22 kosta neverovatnih 120 eur i to je cini najjeftinijom dobrom karticom na trzistu .. zasto se ne kupuju te kartice!? Pa zato sto smo svi navilkli na to da je samo skupo dobro .. Bitno je da mi imamo Pulsar II koji kosta 1000 eura a nije bitno to sto necemo nikada koristiti ni 20% mogucnosti te karte jer ako je hocemo upotrebiti u potpunosti e onda treba dodatna oprema ,pare(skoro svaki plug i efekat koji valja se u CW placa) .. ne bih da davim sa ovom pricom jer to nista nije novo.. Znaci ako radite arr i pravite svoj atelje slobodno kupite terratec-a mnogo je dobra karta .. ***Kao sto rekoh kupio sam EMU 1820 i trenutno je koliko ja znam imam samo ja a kupio sam je iz mnogo razloga .. Uz EMU dobijate PCI kartu EMU 1010 koja se preko EDI kabla povezuje sa externim delom EMU AUDIO DOCK .. Dobijate normalno sve potrebne stvari,drajvere i EMU PATCH MIX DSP koji je najvazniji u svemu .. sva podesavanja idu preko mixera , znaci karta bez ovog softwera ne radi .. nesto kao kod CW karti .. Na E-MU karti se nalaze profesionalni Pro Tools HD 192 konvertori (u testima trenutno najbolji na svetu)+Hi-Z mic preamp .. Analogno Karta pored 2 MIC inputa ima 6 balansiranih odlicnih inputa tako da mu to dodje 8 in-a i 8 takodje balansiranih out-a .. U paketu dobijate EMU-ove DSP efekte oko 500 preseta fantasticnih efekata .. sve je medjusobno povezano tako da te efekte mozete koristiti i kao inserte .. Odlicni ASIO drajveri i podrska ostalih drajvera koje mozete koristiti kao WDM/DS .. Na karti se nalaze svi moguci konektori .. Coaxial S/PDIF I/O , ADAT I/O (192Khz),FIREWIRE ... Na karti su dupli MIDI I/O znaci postoji MIDI 1 i MIDI 2 .. Postoji i nadogradja Synhro karte pa mozete povezati externi mixer sa velikim brojem kanala .. E sad ne znam da li sam nesto zaboravio ali sve u svemu gospodo karta za naslovnu stranu :o E da umalo da zaboravim .. moze se dokupiti zaista najbolji softwerski sempler uz kartu tako da slobodno mozete eliminisati i haliona i giga semplera i sve ostalo sto koristite jer sa EMULATOR X-om dobijate softwer koji radi uz kartu ali isto tako i kao VSTi i jede sve pred sobom .. detalje ne znam ali cu rado reci ako nekog zanima kada taj softwer dobijem(Stize mi iz Kanade)jer ovde se tesko moze naci i karta a ne njeni dodaci .. Toliko za sada, Ivan |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|