|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ja imam toliko pitanja da trebam otvoriti svoj licni forum... Na svakom plugin-u se nalazi taj dither. Da li je svuda potrebno da on bude ukljucen?
Hvala ti na onim savetima od gore. Imam sve sto ide u rek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
Dither je sum (noise) koji kada bi bio ukljucen u svakom efektu bi se samo zbrajao (poglasnjavao). Postavi samo da na zadnjem imas upaljen dither. Bitnija je stvar da gledas da ti u svakom efektu izlaz bude najvise moguce poglasnjen (bez da ide u clip naravno!). Time zadrzavas maksimalnu rezoluciju. Netko je gore spomenuo da je producentima danas bitnija dubina (bitrate) nego samplerate. To je istina jer samo s maksimalnom dubinom mozes izvuci kroz miks sve moguce detalje. Samplerate je nekako ustaljen da bude u vecini slucajeva 48kHz. Ima jedan kuriozitet apropos samplerate-a! Probajte svirat onaj Lounge Lizzard VSTi na 96kHz. Nevjerovatno! Zvuci potpuno drugacije - do jaja!!
![]() |
![]() |
#43 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
sto se tice snimanja na 48khz, ja ne mogu rec sto je bolje. kad san koristi adate snima san sve na 48khz, ali san masterizira kroz hardwarewske sprave, u njih ulazio analogno i sve snimao na dat u 44,1khz. dakle, nije bilo resamplinga i to je vjerojatno bilo bolje. sad odma radin na 44,1khz, jer mi se cini da nema smisla radit resampling iz 48 u 44,1. cini mi se da bi moooozda imalo smisla radit na 88,2khz, ako bi to bilo tehnicki izvodivo, jer pulsaru za tu avanturu treba vanjski worldclock. btw: koliko ja znan i shot radi na 44,1khz ![]() mogly, danas san zauzet. sad moran poc u likara, jerbo me nisto kosti bolu, ali cim uhitin vrimena, pravin ti setup za mastering ![]()
![]() |
![]() |
#44 | |
Administrator
|
![]() Quote:
Slicna situacija je i sa Creamwareovim (bog da im dusu prosti ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
ton magistar
|
![]()
mogly, ovo ti ode preset. stavi ga u:
C:\Program Files\Steinberg\Wavelab\Presets\MasterSection i probaj otvorit u wavelabu, pa cu ti objasnit, zasto san tako slozi pluginove. vjerojatno je neobicno stavit eq isprid lowbanda, ali sve cu ti objasnit "kako i sto"! za sad vidi jeli se sve normalno otvara u wavelabu?
![]() |
#46 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ubacio sam taj preset u dati folder i sad su mi se javila dva problema, manji i veci. Manji je taj sto imam Sound Forge 7, pa ne vidi taj WaveHamer, jer ispred nosi predznak Sony, a drugi veci problem je taj, sto nakon zatvaranja WaveLaba dobijam poruku o gresci - "The instruction at"0x03348fae" referenced memory at "0x414d434d". The memory could not be "written". Click in OK to terminate the program..."
Nije problem da komponente ponovo ucitam i upisem novi preset, ali mi nije jasno zasto se ovo dogadja. Napomenio bi da mi sistem jako lepo, ovde se kaze - uredno, radi. Bas gledam taj Sonic BB i vidim da ima presete za sve instrumente i razmisljam da li se stvarno to koristi za svaki pojedinacni instrument? I jos jedno od milon pitanja, gde ja mogu da okacim tako neki preset poput tebe. Kako to izvodis? Imas li svoju web stranu? Imam i ja sta da vam dam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Evo sad vidim da je greska u stvari u mom Sonic BB Maximizer-u v.1.1.
Cim njega aktiviram i zatvorim aplikaciju, javlja mi se poruka o gresci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
Slusao sam u jednom studiju di sam radio da dobrim Dynaudio Air monitorima koja je razlika u akusticnim snimkama izmedju 44.1 i 46kHz i stvarno se osjeti. Brzi su tranzijenti, sve je mekano i detaljno... I'll go for it!
![]() |
![]() |
#49 | |||
ton magistar
|
![]() Quote:
gubi li se kod konverzije vise nego sto se dobija snimanjen na vecon rezoluciji. btw: evo jedan topic o ovoj temi ode Quote:
![]() |
![]() |
#50 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Posalji mi to - mogli@ravangrad.net
Samo ne razumem zasto ga treba koristiti pored mocnog L2? Interesuje me jos nesto. Ako koristim zvuk iz nekog Hypersonica, recimo, koji je ofarban kompresorom, da li kad taj zvuk pretvorim u wav, treba ponovo tretirati sa kompresorom. Kakvo je tvoje misljenje, da li zvuk treba snimiti suv, pa mu davati reverb ili koristiti taj koji dat sa Hypersonic-a? Ja uglavnom postavljam pitanja koja niko ne postavlja jer je to svima vec jasno. Ja sto vise ulazim u dubinu, sve mi je nejjasnije. Dok se nisam ukljucio na ovaj forum, mislio sam da sam babaroga, a sad vidim da sam vise baba, nego - roga... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
mini clip | alcohol | Promocija radova | 0 | 16-04-2005 04:48 PM |