Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-11-2003, 05:12 AM   #11
idekius
Mason

idekius's Avatar

Ja u zadnje vreme gitare snimam sa celmo bluesmen (narocitio kada mi trebaju clean boje na srednjim tonovina narocito one tipa Shadows) i fender dsp plug in (za nesto malo tvrdje), ali creamware distorzija ipak nije dovoljno dobra pa u te svrhe koristim externe distorzije. Kada me ne mrzi i kada kocu stvarno strava gitaru onda ozvucim pojacalo, cevnog marshala koga ipak ni jedan plug-in ne moze da emulira maximalno dobro. Koristim ili Shure SM57,ili AKG C 1000. E sad... Meni pojacalo zuji (verovatno zbog racunara. Zujanje prestaje kada izolujem masu na strujnom kablu pojacala. OPASNO PO ZIVOT!, ali pali...
Old 17-11-2003, 10:17 AM   #12
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Volis Shadowse. Ti si KRALJLJLJLJLJLJ!!!

LM, distorzija kao plugin je djubre neovejano. Nigde nisam cuo u bivshoj Yugi da je neko el. gitaru snimio kako treba, pogotovo distorziranu. Nema ni P od punch-a, a to je jedna od najbitnijih stvari. Nadam se da znate na sta mislim.

bok!
kVu is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2003, 10:35 AM   #13
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by kVu
Volis Shadowse. Ti si KRALJLJLJLJLJLJ!!!

LM, distorzija kao plugin je djubre neovejano. Nigde nisam cuo u bivshoj Yugi da je neko el. gitaru snimio kako treba, pogotovo distorziranu. Nema ni P od punch-a, a to je jedna od najbitnijih stvari. Nadam se da znate na sta mislim.

bok!
Celmo Bluesman uz malo jebavanja i podesavanja stvarno moze da napravi lepu Shadows boju... Javi ako ga nemas da ti posaljem.
Old 17-11-2003, 10:41 AM   #14
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

ja sam prije ima 2 voxa ac30, ali san ih proda jer su mi cinili veliku buku. je da imaju samo 30 vati, ali cinumilijun decibeli.
na njima postoji samo jedan seting koji funkcionira, a to je "svi potenciometi do kraja".
eeeee, to je bila toncina. jos dodas malo delay-a i imas origiginal shadowse :roll:

btw: meni je najbolji gitarski simulator uadov nigel, onda bluesman, a onda onaj amplitube koji nikad ni ne dodje na red
Old 17-11-2003, 11:02 AM   #15
idekius
Mason

idekius's Avatar

Na zalost Sandro, i Marshal ima isti problem kao tvoj VOX. Dobije pravi zvuk tek kada ga odsrafis kao nezdrav.
Old 19-11-2003, 11:42 PM   #16
File
Senior Member

e...a to uopce nije lo?e, ve? je zakon ......mar?al sa njegovim gainom(footswich) + neki gipson je naaaajbolja kombinacija za pravi masni i mo?ni distorzirani zvuk........nikaki kompresori, procesori, metalzonovi i ?ta ja znam ne mogu konkurirati ovome. A ?to se ti?e glasnoce.......puno je ljep?i zvuk distorzirane gitare, kada je on dug i kada se pojavljuje ona lagana simfoni?na mikrofonija, a to se kod tihog zvuka ne mo?e dobiti......
A fender gitare kupe sve ?ive strujne tokove u okolici od 10 metara pa normalno da zuje i ?ume ko ?ubre.
File is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2003, 01:53 AM   #17
Jadran
Member

Jadran's Avatar

Sum na snimku se nemoze otkloniti da se ne izgubi na kvalitetu snimka. Da biste izbjegli sum morate brinuti o njemu kad snimate kasnije je kasno jer gubite na visokim tonovima.
Old 04-01-2004, 08:11 PM   #18
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Cisto da vam napomenem da ako volite da modelujete zvuk gitare obavezno probate Amplitube ... nista mu nemoze prici a kvalitet zvuka je kao sa profi proceosra. Kad zatreba moze da se ukombinuje sa Warpom da bi se dobio masan i tezak ton.

A sto se suma tice, blah ... noise gate i to je to. Tesko ces izvuci shum kad se nesto snimi. Treba spreciti ne leciti.

pOz.
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2006, 04:40 PM   #19
Brka
Junior Member

Brka's Avatar

Default Re: Redukcija Shuma

Pošto imam jeftinu Audigy karticu koja nosi sa sobom dosta šuma ja redovno moram da se borim protiv toga. Za tu priliku koristim program cool edit pro koji ima dosta dobar noise reduction plug in. Samo označim početak fajla gde je karakterističan šum i pustim program da odradi frekventni profil tog šuma. Uz par podešavanja mogu da vam kažem da se ne gubi uopšte mnogo korisnog zvuka. Plug in ima opciju da se čuje izdvojeni šum tako da možeš da usput i podešavaš. Jedina mana kao i kod svih noise reduction plugin ova je da se gube visoki tonovi, ali sa dobrim eq i to se naknadno sredi.
Old 07-06-2006, 09:43 AM   #20
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Redukcija Shuma

Quote:
Originally Posted by Brka
Po?to imam jeftinu Audigy karticu koja nosi sa sobom dosta ?uma ja redovno moram da se borim protiv toga. Za tu priliku koristim program cool edit pro koji ima dosta dobar noise reduction plug in. Samo označim početak fajla gde je karakterističan ?um i pustim program da odradi frekventni profil tog ?uma. Uz par pode?avanja mogu da vam ka?em da se ne gubi uop?te mnogo korisnog zvuka. Plug in ima opciju da se čuje izdvojeni ?um tako da mo?e? da usput i pode?ava?. Jedina mana kao i kod svih noise reduction plugin ova je da se gube visoki tonovi, ali sa dobrim eq i to se naknadno sredi.
Ako vec to moras da radis, topla preporuka za Algorithmix NoiseFree Plug...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules