|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Mason
|
![]()
Ja u zadnje vreme gitare snimam sa celmo bluesmen (narocitio kada mi trebaju clean boje na srednjim tonovina narocito one tipa Shadows) i fender dsp plug in (za nesto malo tvrdje), ali creamware distorzija ipak nije dovoljno dobra pa u te svrhe koristim externe distorzije. Kada me ne mrzi i kada kocu stvarno strava gitaru onda ozvucim pojacalo, cevnog marshala koga ipak ni jedan plug-in ne moze da emulira maximalno dobro. Koristim ili Shure SM57,ili AKG C 1000. E sad... Meni pojacalo zuji (verovatno zbog racunara. Zujanje prestaje kada izolujem masu na strujnom kablu pojacala. OPASNO PO ZIVOT!, ali pali...
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Volis Shadowse. Ti si KRALJLJLJLJLJLJ!!!
![]() LM, distorzija kao plugin je djubre neovejano. Nigde nisam cuo u bivshoj Yugi da je neko el. gitaru snimio kako treba, pogotovo distorziranu. Nema ni P od punch-a, a to je jedna od najbitnijih stvari. Nadam se da znate na sta mislim. ![]() bok! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#14 |
ton magistar
|
![]()
ja sam prije ima 2 voxa ac30, ali san ih proda jer su mi cinili veliku buku. je da imaju samo 30 vati, ali cinumilijun decibeli.
na njima postoji samo jedan seting koji funkcionira, a to je "svi potenciometi do kraja". eeeee, to je bila toncina. jos dodas malo delay-a i imas origiginal shadowse :roll: btw: meni je najbolji gitarski simulator uadov nigel, onda bluesman, a onda onaj amplitube koji nikad ni ne dodje na red ![]()
![]() |
#15 |
Mason
|
![]()
Na zalost Sandro, i Marshal ima isti problem kao tvoj VOX. Dobije pravi zvuk tek kada ga odsrafis kao nezdrav.
![]()
![]() |
#16 |
Senior Member
|
![]()
e...a to uopce nije lo?e, ve? je zakon
![]() A fender gitare kupe sve ?ive strujne tokove u okolici od 10 metara ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
Sum na snimku se nemoze otkloniti da se ne izgubi na kvalitetu snimka. Da biste izbjegli sum morate brinuti o njemu kad snimate kasnije je kasno jer gubite na visokim tonovima.
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Cisto da vam napomenem da ako volite da modelujete zvuk gitare obavezno probate Amplitube ... nista mu nemoze prici a kvalitet zvuka je kao sa profi proceosra. Kad zatreba moze da se ukombinuje sa Warpom da bi se dobio masan i tezak ton.
A sto se suma tice, blah ... noise gate i to je to. Tesko ces izvuci shum kad se nesto snimi. Treba spreciti ne leciti. pOz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Junior Member
|
![]()
Pošto imam jeftinu Audigy karticu koja nosi sa sobom dosta šuma ja redovno moram da se borim protiv toga. Za tu priliku koristim program cool edit pro koji ima dosta dobar noise reduction plug in. Samo označim početak fajla gde je karakterističan šum i pustim program da odradi frekventni profil tog šuma. Uz par podešavanja mogu da vam kažem da se ne gubi uopšte mnogo korisnog zvuka. Plug in ima opciju da se čuje izdvojeni šum tako da možeš da usput i podešavaš. Jedina mana kao i kod svih noise reduction plugin ova je da se gube visoki tonovi, ali sa dobrim eq i to se naknadno sredi.
![]() |
#20 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Uzrok Shuma???? | Jan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 28 | 07-05-2007 12:56 AM |