|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
Nisam bash najsigurniji u ove savjete zato se konsultujte sa Divinerom i Gedzom.
![]() |
![]() |
#2 | ||
Super Moderator
|
![]() Quote:
Uzasno sam tanak sa vremenom jedino da ti neko drugi pomogne sa foruma ili kad me pitaj kad se nedjemo na ICQ. BTW instalirajte vi koji niste te ICQ vec jednom!!! ![]()
![]() |
![]() |
#3 | ||
Super Moderator
|
![]() Quote:
Josh jednom izvinjenje ako sam te uvrijedio. Stvarno previshe nalijecem na likove koji su stvarno pravi PSI kad su u pitanju racunari i njihova primjena. Zato HVALA josh jednom za prijateljstvo i saradnju svim dobrim i strucnim (al vas hvalim ![]() MAC MAC MAC..... Necu sad da rzglabam o njemu vec bih radje iskoristio priliku da pozovem Vlada kao jedinog koga znam koji je na Mac-u (mislim da je on jedini zar ne?) da testira Divinerovim testom da vidimo kako se tu kotira. P.S. Sad se sjetih... @kVu ako opet budesh u prilici da se nadjesh blizu onog Mac-a testiraj ga
![]() |
![]() |
#4 | ||||||
Administrator
|
![]() Quote:
![]() Ne zelim da ovo neko shvati kao reklamu (ma red je ako je vec moj forum u pitanju, da ga malo i (zlo)upotrijebim ![]() Vecina ljudi koji rade sa racunarima (preprodaja, servis) obicno imaju zavrsenu srednju skolu/fakultet iz vremena kada se oko racunaro znalo da su to 8-bitni mikroprocesori, cak i prije prvih real mode/protected mode aplikacija ( http://x86.ddj.com/articles/pmbasics/tspec_a1_doc.htm ) i da je iste moguce programirati samo u FORTRAN-u, COBOL-u, MODULI, BASIC-u...masine koje sastavljaju su nepojmljivo kompleksne naprave, veoma cudljive iskljucivo iz tih istih razloga kompleksnosti...ponekad je nemoguce pohvatati sve repove problema, i kao jedino rjesenje ostaje sistem eliminacije problema, odnosno puko eksperimentisanje/proba komponenti na njenim ispravnim i regularnim zamjenama (experiment - postupak ispitivanja kontrolnog objekta u kontrolisanim uslovima izvedbe)...medjutim upravo je za ovakve stvari potrebno znanje elementarnih stvari iz tehnologija novijeg doba, jer je potrebno postaviti brze i efektne hipoteze ( koje se kasnije upravo pokazuju/dokazuju u gore pomenutim experimentima), koje doticne osobe ili ne zele vise "variti" ili jednostavno nemaju vremena, zaokupljeni problemima svakodnevnog zivota (i ja ih zato apsolutno ne osudjujem)...POTREBNO JE SVAKODNEVNO PRACENJE NOVITETA KAO I TEORIJE TEHNOLOGIJA, NACINA FUNKCIONISANJA I PRAKTICNE PRIMJENE U OBLASTI IT INDUSTRIJE, STO MENI PREDSTAVLJA IZVJESNO ZADOVOLJSTO I PROFESIONALNU OPREDJELJENOST !!!... Sada sam vec postao poznat u "komsiluku" kao rjesenje onih stvari/problema oko racunara, za koje drugi ili nemaju zivaca, ili nemaju vremena/novaca, sto je opet svojevrstno gubljenje istog (jer za rjesavanje istih ne dobijam gotovo nikakav ili minoran novac)...ali neko mora i te stvari raditi (PROBLEM NIJE U VREMENU VEC U MJESTU GDJE SE TAKVO ZNANJE UOPSTE ILI VEOMA MALO CJENI)... !!! Quote:
Quote:
Quote:
![]() Quote:
Quote:
Sledeci put , pri kupovini novog racunara, trazi savjet od onih koji zaista imaju iskustva sa OC-om i komponenata u realnom radu, pa ces bolje proci ![]() ![]() |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Administrator
|
![]() Quote:
Medjutim, ostaje problem sa nepoznavanjem procesora...moras mi reci koji radni napon mu ima procesor...ukoliko je ~1.75v drugar ti ima zakljucan Palomino procesor, ciji su OC potencijali bukvalno nikakvi (mozda kao XP2200, maks XP2400)... isti slucaj je i sa radnim naponom od 1.6v (prva Thoroughbreed A revizija, koja takodje nista posebno nije) ! Ukoliko ima 1.5 ili 1.55 radni napon, u pitanju je TB-B revizija jezgra (sto je najmanje vjerovatno) i tada postoji vjerovatnoca da ce moci procesor pristojno OC-ovati iznad 2 Ghz (opet sve zavisi od primjerka)... U svakom slucaju, jos jedan primjer pogresno izabranog hardvera za dati posao (ne shvatite ovo doslovce...jednostavno za isti novac je mogao napraviti daleko bolji izbor, a dosta toga se tice i zelje, volje da se toliko cacka sa racunarom, oko cega mnogi ljudi jednostavno nisu kvalifikovani, ili nemaju vremena)... Mozda bi najbolji/najdobronamjerniji savjet bio da nista ne dira, jer to i nije hardver za "cackanje" / a rezultati su neznatni (desavalo se da se neke ploce prosto zaglupe, i onda samo prebacivanje BIOS cipa, iz istog takvog modela moze da pomogne)... Jos jednom ponavljam, OC moze biti koristan samo ukoliko je pazljivo probran hardver !!! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Administrator
|
![]() Quote:
Medjutim, iz tvoje price, vjerovatno radi u 5:3 modu (135 Mhz odnosno 270 DDR)... ukoliko imas NANYA cipove na modulu (otvori kuciste pa pogledaj), vrlo je vjerovatno da iz istih gotovo nista vise neces izvuci ....ukoliko su to pak Kingston cipovi, stvar moze biti u mnogome drugacija (no sve zavisi od primjerka do primjerka, a primjeraka ima na milione, i ne moguce ih je sve ispitati).... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
ok ok ... ne brecam se ... nisam uopshte takav tip choveka ... nije stvar da ste uvredili te 'prodavce' ... vec sam se 'brecao' zato shto ste tako olako okarakterisali mene kao laika ... isto tako kao shto znam da ti znash dosta iz tvoje priche tako znam da i oni znaju jer znam i ja (onoliko koliko je potrebno da pratim prichu takve vrste)...
konfiguraciju sam sam sklapao uz pomoc pravog prodavca ... na svojim ledjima sam iskusio njihovo neznanje tako da znam dobro ko su i shta su ... ovi momci (dakle verovatno nisu pohadjali tu skolu ili fakultet ) , a procesor mi nisu otkljuchavali iz istog razloga koji si ti naveo a ne zbog garancije jer procesor nije kupljen kod njih a garanciju i nemam jer sam sam sastavljao konfiguracio deo po deo uz pomoc ponavljam pravog prodavca ...
![]() |
#10 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() GA ploce nisu sampioni brzine i klokovanja, ali rade i to odlicno. Ja sam malopre probajuci stavio 166MHZ fsb i Tbread1700+ mi se probudio na 1825Mhz (ili tako nesto) ali mi mrsko da se cackam dalje ![]() BTW: BIOS Ne znam samo koji je bios u pitanju - poslednji je izasao je F11 koji toplo preporucujem. BIOS2 ![]() Sto se tice prepoznavanja procesora, AIDA32 sve to lepo odradi bez problema, a ima i onaj WCPUID. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sugestije za konfiguraciju | SubSonic | Computer Hardware | 7 | 22-02-2009 10:13 AM |
Sta vi kazete za ovu konfiguraciju??? | stacato | Computer Hardware | 48 | 14-02-2009 10:43 PM |