|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Skoro me je zainteresovala ova tema, uvek razmisljam ko i drugi o prostoriji kako je akusticki resiti a o stalcima (stabilizatorima) za monitore nisam puno razmisljao. A vidim koliko je to bitno kad sam na YT video nekolio videa od Iso Acoustics stalcima. Ima ih raznih, koliko vidim rade posao prilicno dobro ali su blago receno preskupi. Pa sam gledao neka resenja da to sam napravim. Sta vi mislite o tome? Svako iskustvo bi dobro doslo. A evo i jedan video na tu temu.
https://www.youtube.com/watch?v=fGDT...l=BandAdviceTV |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Super ideja, loptice kod kineza za ~1.000 dinara. Ako ne radi, ostaju loptice.
![]()
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() https://www.youtube.com/watch?v=2wQ5...=AustinBurcham |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Joj, razlike drastiĆne
![]()
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Ovo su ti ustvari razlike izmedju vibracije od stola/comb filtering od stola i isoacousticsa a ne mo pads i iso acoustics... Ova prica ti na teskim dobrim stalcima nece imati isti epilog
![]() |
#6 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Cao i veliki pozdrav svima.Ja sam uzeo stalke proel u lyri style i raspamecen sam ali totalno.Kao da sam uzeo nove monitore ali ozbiljno.Zvuk totalna transformacija,dosta mi je lakse da pozicioniram zvucnik a o promeni dozivljaja zvuka fenomenalno.Slican dozivljaj sam imao kada sam presao sa hi fi na monitore ili sa integruse na koliko toliko profi audio interface.Drugar mi je iskomentarisao da bih mogao da mi napravi slicne stalke ali meni je tad bilo samo u glavi da ih sto pre uzmem pa sam kupio nove.Sta znam mozda bih uzimao u buducnosti vece i teze monitore pa ne bih da razmisljam da mi popusti stalak (ijao) ipak nekako sam sumnjicav sa tim diy monitorima,to je moje misljenje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Pa DIY stalke nije teÅ¡ko napraviti. Samo treba voditi računa da sve bude ekstremno čvrsto i jako. Da nema nikakvog uvijanja, ljuljanja, savijanja i ostalih gluposti. Å*to teža gvožđurija to bolje. Problem može da bude samo ako želiÅ¡ da ti stalci budu podesivi, onda je malo teže ostvariti neophodnu čvrstinu. Moguće je, ali majstor mora dobro da se namuči i da smisli neki robustan mehanizam za tako neÅ¡to. Dobar majstor će to dobro naplatiti + cena materijala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Kupio isoacoustics packove i odmah sam primetio razliku u low endu. Mnogo je smireniji precizniji bass manje muljav., toliko da razmisljam da uzmem monitore sa 8" bassom posto sad imam od 6.5". Takodje mi deluje mi kao da su srednji niski malo rastereceni...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
dyc drveni stalci za monitore | babilon33 | Dizajn i konstrukcija studija | 5 | 16-04-2012 04:23 PM |
TFT stalci | OFF | Computer Hardware | 7 | 24-03-2009 11:31 AM |
stalci za monitore - pitanje | funksoulbrother | Dizajn i konstrukcija studija | 6 | 08-02-2009 10:23 PM |
Stalci za monitore | akordeonista | Dizajn i konstrukcija studija | 28 | 18-09-2008 11:18 PM |