|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
^Netacno!!! Znaci ljudi koji su niske platezne moci i koji ne zive od muzike u koje i ja spadam i kojima je originalni Cubase 8 san, nemaju dakle zelju i volju da ga "savladaju dobro"! Glupost na kub, pogledaj cesce forum i videces da 90% forumasa ne moze da doceka narodni C8. A evo ti i drugi primer, uz kupljen audio interfejs sam dobio Ableton koji sam instalirao i odmah obrisao i nastavio sam da radim u narodnom Cubu koji sam "savladao dobro" iako ga nisam platio ni dinara jer je tada bio mama za Ableton! Ovih dana svaki slobodni minut koristim da "savladam dobro" narodni Reaper. A licno znam coveka koji mlati pare od muzike (harmonikas) i koji je pored papreno skupog studijskog hardvera kupio i legalan software a ne ume da otvori projekat u Kocki i sto je najgore i ne zanima ga mnogo. Kaze da cisto voli da ima sve to kao sto ima 5 auta parkiranih ispred kuce. A ja cu verovatno sa prosecnom srpskom platom i casovima gitare od 500 dinara da ustekam za originalni Cubase 2796531!
Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Reaper je majka mara (ja ko pokvarena ploca), u poslednje vreme sam toliko problema imao sa C5 i novim plagovima da vise ni projekte koji mi stizu u Steinbergu ni ne pokusavam da miksam, sve u Reaperu radim... E sad jedini problem nastane kad mi treba brza pitch korekcija, tad me nemanje melodyne are ili vari-audio ubija i usporava.
Kad sam bio probao Cubase 7 Elements, nije mi se svidjalo sto su promenili ponasanje glue funkcije i sto mi je nekako prikaz waveforme mrljav, sve je gusto, ne mogu da razlikujem sibilante od samoglasnika, i video sam da se samo par ljudi zalilo na isto po gearslutzu i steinberg forumu, sto znaci da nece imati nameru da menjaju nista po tom pitanju... Te dve stvari i to sto moram sekund da stojim na send slotu da mi se pojavi bypass (ovo zadnje su mozda promenili) su mi bile dealbreaker da ne kupujem i migriram na Reaper Last edited by Jan; 26-11-2016 at 12:14 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Pitch Correction with ReaTune |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Ima nesto u tome sto kaze @lampash. Kolega zivi samo od studia. Radi na c5 kojeg je "posudio od mene" da proba, msm onaj s placa i svladao ga je jako dobro. Osim hardvera nema nista legal. Ni jedan plag, daw vsti..nista. I produkcijski su mu pjesme jako dobre. Druga je stvar sto misli da zna sve pa tako "zna" da sve mora biti kvantizirano, da su fill-ovi obavezno kroz 2-3 takta, da su u bubnju svi udarci iste jacine.. Dakle programski dio..nula..ali ne zato jer nije svladao vec jer nema filing za to
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
ali ajde iskreno??? sto svi cekate cubae, 6,7,8?? ajde recte nesto sto koristite i sto nema u personus studo one 3, pro tools 12 hd, logic zadnji na os x, reaper, abeton, itd? znaci nema veze sto cubase od 5 nije krekovan, odradjeni su ovi, i opet mozete biti u trendu?!!
ima i artist cubase 6 radi dobro ,samo se pobrisu interni plugini, ima i 7.5 artist samo treba prazan dongle. evo ja radim na 8.0.40 (fale mi neke stvari, ali uglavnom ima zamena, npr za sidechain volumesharper itd, ako mi treba snimanje vokala, exportujem matricu u mali repack cubase 5 i snimim vokal i editujem sa variaudio, export opet vokal audio editovan u ovaj 8 i pici! itd .. a svi 64bit! plus od steinberga imas 20gb plugina i sounda isto odradjenih najnovijih,, a u cub unloked mozet koliko zelite vsti i audio kanala i td.. ja sam prestao davno da cekam nesto, samo se snadjite sve ima odavno i stize svaki dan.
facebook Brano Vujicic (Branoy) https://www.youtube.com/user/branolovehurts/videos http://soundcloud.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-works http://www.reverbnation.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-pa3x |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Ziveo ableton ziveo
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cubase 5 pocetnicke muke i implementacija Nexus 2.2 | synthopia | Audio Software | 4 | 28-12-2014 12:51 AM |
Atari muke | goasia | Audio Software | 30 | 12-07-2009 03:03 PM |
Pitanje je sad(da pukne? od muke) | Lordcuprija | Pricaonica | 16 | 26-01-2008 10:03 PM |