Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-01-2016, 10:14 AM   #131
Darsus
Member

Default Re: Koji DAW koristite?

Piano roll je verovatno jedini razlog zasto nisam presao sa FL-a na neki drugi DAW. Skinite demo pa procackajte, videcete.
Darsus is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2016, 12:18 PM   #132
NIelectroy
Member

NIelectroy's Avatar

Quote:
Originally Posted by tajna92 View Post
Bas me zanima sta je to "sve" sto se moze uraditi misem a da ne moze u S1??

E druze, nemoj da se vredjas tu je FL stvarno bolji od S1 (ja inace obozavam S1) tvrdim ti to.
NIelectroy is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2016, 01:16 PM   #133
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by NIelectroy View Post
E druze, nemoj da se vredjas tu je FL stvarno bolji od S1 (ja inace obozavam S1) tvrdim ti to.

Ja u Frutiju vise ne mogu da se snadjem, od kako sam se pocetkom 2000-ih prebacio na Cubase/Nuendo, te ubrzo naucio i Pro Tools, na svakom DAW-u se snadjem odmah, npr S1, Logic, Reaper, Samplitude, sve mi je odmah jasno, ali u FL-u uopste ne mogu da se snadjem, a s obzirom da se ne bavim sviranjem niti ikakvim komponovanjem u poslednje vreme ni nemam potrebu za piano rollom, ali bih bas voleo da probam da uporedim, mnogi se kunu u njega
Jan is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2016, 02:50 PM   #134
tajna92
Member

tajna92's Avatar

Quote:
Originally Posted by NIelectroy View Post

Sta te vredja? Pitam jer me interesuje posto FL nisam nikada koristio, a u S1 takodje sve zavrsavam misom
tajna92 is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2016, 03:36 PM   #135
LA-2A
Member

LA-2A's Avatar

koliko se ja secam frutijev piano roll bar ima u sebi tipove osnovnih akorda, dur, mol, sedam, devet, sus itd....ako na to mislite?
LA-2A is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2016, 10:20 PM   #137
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Ja sam poceo sa Logicom, davno dok je jos pravljen i za PC. Kasnije sam presao na Cubase. Jedno vreme sam radio i u Pro Toolsu. Usput sam probavao i razne druge varijante( Studio One, Harrison Mixbus itd.). Trenutno imam Cubase 8.5 i Reaper.

Reaper mi je najbolji DAW koji sam do sada koristio. Naravno to zavisi i od potreba. Ono sto je mene odusevilo kod Reapera i ne prestaje da me odusevljava je njegova brzina i stabilnost. Cubase mi stalno nesto baguje, dok se podigne i dok otvoris projekat prodje vecnost. Kod Reapera prosto sve radi. Naravno postoje stvari koje mi se vise svidjaju kod Cubasea ali mi to sve pada u vodu kada mi pukne projekat zbog nekog plagina koji se iz nekog razloga podzapao sa Cubaseom.

I dalje snimam u Cubase jer sam navikao ali se uvek trudim da sto pre izbacim projekat u Reaper.
phil.milmax is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2016, 02:00 AM   #138
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Znaci evo bas juce sam imao problem sa Reaper-om, naime zato sto odredjeni novi plagovi imaju memory leak odlucio sam se da miksam pesmu u Reaperu x64, nista preterano puno efekata (10-ak zahtvenijih, 5-6 osrednje zahtevnih i 40-ak nezahtevnih) RT CPU skace sa 10-15% na 100% i tad krekluje, total CPU stoji na od prilike 45%, FX CPU je na oko 60-65% sve to na 1024 sample-a latencije... Treba mu 5 sekundi dok odreaguje kad pustim plej, kao da koristim neki najbudjaviji moguci drajver, i kad stopiram projekat, prvo krci jedno 3 sekunde pa tek onda stane... Situacija je nesto bolja kad promenim Thread Behaviour na 0-Relaxed, mislim i dalje cekam 5 sekundi da startuje (sto vise efekata stavljam to vise cekam), ali ne krekluje toliko kad stisnem stop.

Mislim ove efekte koje stam stavio, ko od sale bih pogurao na Cubase 5 i mogao bih verovatno jos 2 puta toliko da stavim.

Do duse imam bridzovani (sa 32bit na 64bit) auto-tune u projektu i to na 15-ak kanala, probacu da ga izbacim pa da vidim sta se desava, mada mislim da sam vec pokusavao i da je rezultat bio isti.

Dal se nesto moji asio drajveri i Reaper ne vole,ili nesto Reaper ne gotivi sto je u mom racunaru ne znam...

Van toga ga obozavam.

Ima samo jedna stvar vezana za Reaper koju cu morati da probam da primenim ubuduce i da vidim sta ce da se desi... Naime, ako na jednom kanalu imate 10 efekata u 10 inserta, na tom jednom kanalu, sve te efekte obradjuje jedno jezgro, reaper ne moze da efekte sa jedne trake rasporedi na vise jezgara, sto znaci da stavljanjem puno efekata na jednoj traci se dodatno opterecuje CPU... Jes da sam imao samo 3-4 kanala koji su imali po 8 inserta zauzeta, al probacu drugacije sl. put.

Last edited by Jan; 21-01-2016 at 02:04 AM.
Old 21-01-2016, 07:55 PM   #139
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Do duse imam bridzovani (sa 32bit na 64bit) auto-tune u projektu i to na 15-ak kanala, probacu da ga izbacim pa da vidim sta se desava, mada mislim da sam vec pokusavao i da je rezultat bio isti.
Da pitam čisto kurioziteta radi: to neki raznorazni vokali. što glavni, što pozadinski?

Pozdrav,

Vasa
Old 21-01-2016, 11:03 PM   #140
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Da pitam čisto kurioziteta radi: to neki raznorazni vokali. što glavni, što pozadinski?

Pozdrav,

Vasa

Tako je, zenski rnb, jedno 40 kanala vokala, mahom harmonija, zapravo jedan je lead vokal, ali refren je hor koji je nasnimavanje, 7-8 linija po 4 vokala ... Pevanje je bilo okej, Auto tune nije tu toliko zbog ispravke koliko zbog toga sto Auto-tune sad svi traze makar malo, zbog boje kojeg daje, a i meni je lakse kad je performans okej da ne moram da melodajnujem nego samo lupim auto-tune malo jos ako to zahtevaju jos bolje...

Elem probao sam da zamenim auto-tune sa tune-om iz Izotope Nectara, medjutim ista prica...

Ja zaista volim Reaper, ali sta cu... Mada, da kazem, skoro je jedan iz ekipe sto radi ove SWS ekstenzije priznao da mu se Cubase bolje ponasa sto se tice CPU-a (osim na 1024 sempla, sto je meni cudno) i da je reaperov midi sra*e i da na zalost mora da prestane da se bavim menjanjem tema, customize-acijom, da hoce da se bavi muzikom, s obzirom da je bio u pitanju ugledni clan njihove zajednice nisu bacili drvlje i kamenje na njega...

Al dobro, moracu da testiram malo S1 da vidim kako se on ponasa Bilo je nekih stvari koje su mi smetale u Cubase Elements onom krekovanom i to je odlozilo da ga kupim jos uvek, jer kad ga kupim nema nazad, sto si platio moras da opravdas Salim se, uvek mogu da ga prodam...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules