|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Mislim da je osetna razlika u zvuku konvertera u malim project studijima sa iznudjenom akustikom (ako je ima) delikatna stvar, u smislu na ivici metafizike ![]() Po meni najbitnije stvari su, akusticki tretman (koliko je to moguce), zvucnici i mikrofoni. Ja takodje imam profire 2626, i zelim uzeti uskoro RME Babyface Pro, ali ne toliko zbog konvertera koliko zbog fantasticnih drajvera, mada sam vidjao i gore od m-audio-a i pre 10 godina sa njihovom PCI 192 kartom nisam imao nikakvih problema, rekao bih da problemcici sa drajverima koji postoje sa 2626 su do firewire-a, ali ne bih da lupam. Last edited by Jan; 12-12-2015 at 11:34 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
Iako, moram priznati da sam osjetio razliku u zvuku kada sam svoju staru karticu ESI 1010 zamijenio sa ovom M-Audio ProFire 2626. Ono što znam da drastično mijenja zvuk je dobar mikrofon i to nitko ne može poreći. U biti, sve je bitno. Nadam se da će mi u servisu uspjeti popraviti karticu, pa da novac ulažem u mikrofone i zvučnike. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
To je samo moje misljenje. Po meni u obicnim sobama gde imamo null-ove i peakove i dipove po 20db ako ne i vise, razlika u konverterima ne igra neku ulogu... Ako uspeju da ti poprave kartu, prvo sto bih ja uradio je bazicni akusticni tretman koliko je to moguce finansijski... Upravo se i ja na to spremam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Preporuka za novu zvucnu kartu do 150 evra uz JBL Lsr305 monitore? | Vlada Radisic | Monitoring | 9 | 15-10-2014 01:36 PM |
Preporuka za karticu | StevicaNish | Computer Hardware | 5 | 26-09-2014 10:35 AM |
predlog za novu kategoriju | hofmann | Predlozi i sugestije | 23 | 15-09-2014 03:15 PM |