Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 20-07-2015, 07:23 PM   #7
srle69
Junior Member

Default Re: Cubase 5 i externa klavijatura - ROUTING MIDI

Quote:
Originally Posted by pekilik View Post
Imao sam slican problem da mi je pri uvodjenju midi file-a u cubase uvek tako otvarao sve trake kao instruments tracks i u njima halion za svaku traku posebno, ovo odcekiranje je resilo problem tako da sad otvara samo midi trake i vrlo lako se moze podesiti da default outport bude onaj koji on zeli tako sto ce otcekirati sve nepotrebne u Midi port setup-u.
PA TOOOOOOOOOOOOOO BRATE MILI !!!!
To je to, odčekirao sam imort to instrument i sada mogu da podesim midi out svake trake prema Rolandu i Roland sviraaaaaaaaaaaa !!! Odlepio sam...

E sada mi predstoji posao da mapiram u Cubase midi trakama koje instrumente hoću da mi Roland svira umesto ovih standardnih GM, pošto ih Roland ima baš dobrih. Za svaku boju imam PC adresu u Rolandu, ali nemam u Cubase ubačene mape instrumenata i drum setova. Proizvođač Rolanda je izbacio samo mape za Cakewalk (.ins format), ali ne i za Cubase koji, čini mi se traži .XML format, ili možda može, kao što neki tvrde i .TXT format, stvarno to ne znam
jer nemam ove definicije pa da probam.

PUNO HVALA svima, naročito PEKILIK-u !
srle69 is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules