|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Da se dopunim.....skontah da F serija, iako prilicno skuplja, mozda mimbolje vrsi posao.
Aj' samo teoretski, ako sam skontao iz manuala.... Kad pritisnem fw dugme na mono input kanalu, fw postaje insert? Gde mogu da sibnem nesto u komp i na istom kanalu da nastavim obradu? Drugo, auxi mi nisu jasni..... Ako posaljem nesto sa aux na fw, gde se to vraca? Da li po onoj semi ako slanje ide preko aux 1 i 2 npr, return je prvi stereo kanal po redu?
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
kada pritisneš FW dugme, fw ne postaje insert, već mu se menja kompletan input, više kroz kanal ne ide ono što ulazi na liniju/xlr nego ono što je poslato na FW analog output 1, u dawu. To može a i ne mora biti isti taj kanal, taj ruting rešavaš na samom kompjuteru. Primera radi, ako te buni, prva dva kanala možeš da dodeliš da budu LR neki stereo podmix svih 24 inputa, kroz kompjuter.
Tako to isto onda važi i za Aux send (mada ovo nisam koristio), ti Auxom šalješ u kompjuter, a odande vraćaš gde god već poželiš na mixeru. Na f24 ima 16 mono kanala i 4 stereo kanala koji se vide kao 24 FW inova i outova |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
u svakom slučaju, da se ne zbuniš, čim je FW povezan sa kompom, DAW vidi svih 24 inputa i oni se šalju na komp jedan kroz jedan, bez da si stisnuo bilo šta. FW dugme na mixeru samo menja input tog kanala, dal kroz njega ide nešto sa analognih ulaza ili nešto što si poslao po FW outputu pod tim brojem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
OK, Onda mu to fw dugme dodje kao nekad TAPE
![]() A cek, ako daw vidi odmah 24 kanala, ulaza u soft.... koji su to kanali? izlazi sa posebnih kanala, a Onda se auxi I grupe overrideu-ju sa stereo kanalima po potrebi, ako sam skontao..... Onda sustinski, I mogu da ga tretiram kao insert, ako sa 1.kanala posaljem u daw, obradim, pa isto vratim u isti kanal....?
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
upravo tako, ako ga uzmeš sa tog kanala, i vrneš na isti, to je kao da si insertovao, sa malom latencijom. Mada ti za tu malu latenciju a da moš išta mudro da udeneš ipak treba prilično ozbiljna mašina. A aux mislim da idu tako, swapuju se sa grupom, a grupin FW se swapuje sa stereo kanalima koji su po defaultu u FW već poslati.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Onda mi ostaje jedino da zazmurim na njegovih 30kg.....i nemali prostor koji uzima na uvek maloj bini
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
i dalje nisam siguran da trebaš išta da menjaš kad već imaš X32...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|