Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 11-10-2014, 05:54 PM   #11
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Default Re: Sta za vas znaci pojam "uspeo u muzici"?

Je li ovaj (ispod, na slici) uspio? A, kom?ije će da ga biju zbog preglasnog R&R.
DaBear, te?ko ti je ovo pitanje za odgovoriti.
Sva?ta je tu u igri. Je li se J.S. Bach bavio muzikom da bi moja generacija o njemu učila u ?koli kao o velikanu, jel', 'ozbiljne muzike'? Isto pitanje za G.Gershwina, ili G. Bregovića, ... ili tebe, na kraju krajeva ; da li autor 'Brazila' smatra da je uspio u muzici? Za?to (bilo da 'da', bilo da 'ne').
Ne mogu izbiti iz odgovora na postavljeno pitanje, pojam : 'posao za zaraditi lebca'; a to su znali, to im je bilo zanimanje.
Jesu li radili za konzumente? Pa naravno. Nema konzumenata, nema mecena, nema lebca.
Jesu li u svoja djela ugradili svoje viđenje, odn. parče sebe? Naravno. Imali su tu sreću da ljude zanimaju oni, odn. način predstavljanja sebe kroz svoj posao.
Jesu li koristili naučena znanja i stečene talente? Jesu i to. Itd., Itd.
E, sad', jesu li u?ivali u svom poslu, u pa?nji koju su im konzumenti (na ovaj ili onaj način) poklanjali? Jesu i to.
Sve je to izmije?ano : lebac, lični izra?aj, činjenje da se neko na pet minuta dobro osjeća, da sam mu na pet minuta privukao pa?nju, da me rado sreću, razgovaraju sa mnom, sjećaju me se, ve?u uz muziku, bla, bla, bla, ...
Jesam li uspio? Jesam. Onoliko koliko mi je omogućeno. Za?to tako mislim?
i/ ot?kolovao sam se baveći se muzikom; ii/ u onoliko koliko sam 'stvorio' unio sam sebe, ne misleći na zaradu, nego isključivo da na ovaj način 'progovorim' o dotičnoj temi; iii/ odgojio sam lijepu grupu mladih ljudi u muzičkim vodama; iv/ mnoge mlade sam poučio izvođačkim finesama i kulturi pona?anja na pozornici (a i u muzičkom ?ivotu uop?te); v/ ne?to sam i snimio, pa ima traga; vi/ u?ivam baveći se muzikom (mno?tvom onoga ?to je u njenom sadr?aju); itd. itd.
Jesam li : Oldfield, Sanja Ilić, Robert Nemeček, Bata Kovač, ili Marko Brecelj, ... , ... ? Nisam.
Mile Ćunić, Bora ?teka, Lepa Lana, Jana, Vrana, Sranja... ? Nisam.
Pa nemam veze sa uspjehom u muzici!!!
E, imam!
Attached Images

alfom is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules