Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-09-2014, 12:59 PM   #41
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Rifovi u Srbistanu - Blog

Evo novog bloga, tre?eg dela "?ta nije u redu sa muzikom", pa ko je pro?itao prethodna dva, mo?da mu bude interesantan i ovaj! Izvinjavam se Janu ?to kasnim skromnih mesec dana sa postavljanjem

http://rifoviusrbistanu.blogspot.com...muzikom-3.html
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2014, 04:27 PM   #42
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S View Post
Umesto da se razvijaju kao muzičari, da rade na svojoj umetnosti i ve?tini, klinci ?irom planete danas
pi?u blogove.
Old 08-09-2014, 06:41 PM   #43
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Ostaje mogućnost da će vremenom klasične izdavačke kuće ili proširiti svoju delatnost, ili nestati i biti asimilovane u kompanije kao što je Live Nation, koje će samim tim, neminovno, morati da se posvete i aspektu razvoja i ulaganja u nova imena koji im je trenutno neprivlačan.

Dule, a kada su to izdavači uopšte „ulagali u nova imena”? Odnosno, ulažući u „nova imena” oni su zapravo ulagali u nova imena iz muzičkog pravca koji je već sam po sebi postao kurentan. Oni koji su prvi kukuriknuli po pravilu nisu imali podršku. To važi kako za Bitlse tako i za Bijelo dugme.

Sve u svemu, sa muzikom je sve u redu, izgleda da nešto nije u redu s publikom Publika je kroz samo par generacija evoluirala do tačke u kojoj joj je jasno da se nijedna estradna zvezda ne obraća njoj nego svom bankovnom računu. I prestala je da pada na fore. Izdavači su tu najmanje krivi.

Pozdrav,

Vasa
Old 08-09-2014, 08:12 PM   #44
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Vasa mi uze rec iz usta... UVEK je bilo da bend prvo skrene paznju na sebe, bilo svirkama, bilo izgledom, bilo muzikom..cime vec..TEK onda su disko kuce stupale na scenu. Potpisivale ih i molile boga da se to proda..

Cak i kad je Punk krenuo - cim se o nekom bendu nesto proculo - odmah si potpisivali (da bi iskoristili trenutno raspolozenje publike)..ti bendovi se sigurno nisu "gurali" ni marketovali.

I danas je isto, i pre 5 ili 10 godina je bilo isto.

BEND MORA DA SKRENE PAZNJU NA SEBE !! IZDAVACI NIKAD NISU NA SLEPO RADILI..alo?

To sto kazes da sad treba da menadzerisu, reklamiraju i produciraju sve sami...pa tako i je bilo pre, manje vise...mozda ortak radi kao "menadzer" ili vozi, itd.
Ja se secam da smo sami lepili svoje plakate za svirke po Beogradu. Sta je to ako nije samo-promocija...sami snimali, sami nosili pesme u disko kuce...sve isto jos davne 1981/2/3/4...
I ovde sam u UK (svojevremeno) radio stvari, nosio po DJ radnjama i dstributerima, i zavisno od reakcija nosio na rezanje i stampanje vinila. Prevozio kolima do distribucije, sam slao ploce u magazine za recenzije (koje su kad izadju dobre recenzije, pomagale prodaju - pa se moj 12" white label nalazio i u HMV ili Virgin radnjama..itd itd..)

Sad je isto - samo je online i mp3 umesto ploca... saljes DJ-ima u inbox, ako im radi - pusti ce/ procuce se / itd itd..

SAMO sto sad ima mnogo novopecenih "producenata' koji su prezasitili boga i narod i malo je teze da se ispliva... ALI - ko je dobar - na kraju ispliva.

Posto sad cela jedna nova liga novih mladih producenata i kompozitora koja je pocela da hara UK i svetskim top listama...
Ako su oni isplivali - znaci moze. Talenat i samo talenat.

Po meni - najveci problem je sto jako mnogo ljudi MISLI da su talentovani a nisu..uopste. Jako je lako napraviti nesto DA LICI na vec postojeci hit...ali smisliti nesto drugo / razlicio / zarazno - nije lako.

Sad bas ima dobre muzike, cak i na top listama !!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2014, 09:45 PM   #45
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
pi?u blogove.
Ja ?u pretpostaviti da ti ne kapira? na koliko razli?itih nivoa ovo jeVtino zvu?i, ?isto da ne bih, mo?da neopravdano, dobio jako ru?no mi?ljenje o tebi kao ?oveku.
Old 08-09-2014, 09:54 PM   #46
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Dule, a kada su to izdava?i uop?te ?ulagali u nova imena?? Odnosno, ula?u?i u ?nova imena? oni su zapravo ulagali u nova imena iz muzi?kog pravca koji je ve? sam po sebi postao kurentan. Oni koji su prvi kukuriknuli po pravilu nisu imali podr?ku. To va?i kako za Bitlse tako i za Bijelo dugme.

Sve u svemu, sa muzikom je sve u redu, izgleda da ne?to nije u redu s publikom Publika je kroz samo par generacija evoluirala do ta?ke u kojoj joj je jasno da se nijedna estradna zvezda ne obra?a njoj nego svom bankovnom ra?unu. I prestala je da pada na fore. Izdava?i su tu najmanje krivi.

Pozdrav,

Vasa
[/font]
Pazi Vaso, kontam da si preleteo preko napisanog jer uop?te ne vidim za?to si napisao ovo, ne vidim smisao u kontekstu sadr?aja bloga. Niko nikad nije o?ekivao od industrije da dr?i decu za ruku i vode ih na ?as da u?e svirati gitaru. Industrija nije stvarala trend u muzi?kom smislu, (zar to uop?te treba re?i?) ali ga je plasirala, kao ?to ti ka?e? i kao ?to sam i ja napisao u blogu - fabula je da to vi?e ne radi i ne bavi se time. Sa druge strane, ne znam odakle ti ideja da je jedan jedini trend ikada postao konkurentan (osim mo?da punk pokreta, ali i to je pitanje) a da ga muzi?ka industrija nije plasirala kao takvog. Dobar primer ti je Grunge. Jeste Nirvana postojala sama po sebi i izdala jedan album za indie izdava?a, ali je Grunge kao stil za sve ostale lansirala industrija, tako ?to je uzela bend pod svoje okrilje i u?inila da bukvalno ?ak i svaka ameri?ka doma?ica vidi "Smells Like Teen Spirit" video. Mo?da tebe vi?e ne interesuje neka muzi?ka scena koja se sada de?ava u rok muzici ili ima? samo percepciju nje kroz one bendove koji su u nekoj meri napravili odre?eni uspeh, ali danas Grunge ne bi pro?ao iz jednostavnog razloga ?to niko vi?e ne bi uzeo bend lokalnog zna?aja i stucao milione u njega u nadi da ?e to biti "next big thing" - a to se ranije de?avalo redovno, nekad sa rezultatima, ali bi se ?esto novac bacao u vetar.
Old 08-09-2014, 10:04 PM   #47
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Vasa mi uze rec iz usta... UVEK je bilo da bend prvo skrene paznju na sebe, bilo svirkama, bilo izgledom, bilo muzikom..cime vec..TEK onda su disko kuce stupale na scenu. Potpisivale ih i molile boga da se to proda..

Cak i kad je Punk krenuo - cim se o nekom bendu nesto proculo - odmah si potpisivali (da bi iskoristili trenutno raspolozenje publike)..ti bendovi se sigurno nisu "gurali" ni marketovali.

I danas je isto, i pre 5 ili 10 godina je bilo isto.
Samo ?to uop?te nije isto, ne razumem odakle ti to. Niko vi?e ne?e otvoriti kesu za bend koji je Indie. Nedavno se to desilo grupi Ghost i gomila medija je pisala o tome kao o senzacionalnom doga?aju. Toga jednostavno nema. Nekako mi je te?ko da verujem da ima? tako naivan stav, bend je dobar pa ?e dobiti ugovor sa izdava?kom ku?om, oni ?e ulo?iti pare u njega da od njih velike zvezde...

Quote:
To sto kazes da sad treba da menadzerisu, reklamiraju i produciraju sve sami...pa tako i je bilo pre, manje vise...mozda ortak radi kao "menadzer" ili vozi, itd.
Ja se secam da smo sami lepili svoje plakate za svirke po Beogradu. Sta je to ako nije samo-promocija...sami snimali, sami nosili pesme u disko kuce...sve isto jos davne 1981/2/3/4...
I ovde sam u UK (svojevremeno) radio stvari, nosio po DJ radnjama i dstributerima, i zavisno od reakcija nosio na rezanje i stampanje vinila. Prevozio kolima do distribucije, sam slao ploce u magazine za recenzije (koje su kad izadju dobre recenzije, pomagale prodaju - pa se moj 12" white label nalazio i u HMV ili Virgin radnjama..itd itd..)
Nekako je besmisleno upore?ivati Beograd osamdesetih sa pri?om iz ?lanka o svetskom izdava?tvu. Ali konkretno, obojca znamo o ?emu je sve nekad brinula izdava?ka ku?a i menad?ment u ime benda, i o ?emu danas brine kad se radi o imenima koja donose adekvatnu koli?inu novca. Danas, prose?an bend ?esto radi sve od menad?menta do snimanja svog videa. ?ta je tu konkretno isto po tebi? Mo?da je razloga za to ?to vidi? stvari na taj na?in to ?to "rok" (sa razlozima pod znacima navoda) scenu prati? samo kroz onaj deo postoje?eg pop mainstream-a koji jo? uvek funkcioni?e. A to zapravo i nije rok scena nego neki amalgam dinosaurusa koji jo? uvek funkcioni?u, malog broja izuzetaka koji potvr?uju pravilo i "rok bendova" koji su de fakto po svemu pop osim po nekim stilskim elementima koje koriste u muzici.

Quote:
Sad je isto - samo je online i mp3 umesto ploca... saljes DJ-ima u inbox, ako im radi - pusti ce/ procuce se / itd itd..
Niko ozbiljniji ne?e pustiti tvoju pesmu, napisati recenziju ili review koncerta osim ako mu se PUNO ne dopadne bend ili ne plati?.
Old 08-09-2014, 10:28 PM   #48
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S View Post
Ja ?u pretpostaviti da ti ne kapiraš na koliko razli?itih nivoa ovo jeVtino zvu?i, ?isto da ne bih, možda neopravdano, dobio jako ružno mišljenje o tebi kao ?oveku.
Dušane, formiranje mišljenja, naročito "jako ružnog mišljenja" o čoveku na osnovu dve napisane reči je u sferi tih tvojih nivoa koje ja stvarno ne želim da ukapiram.

Last edited by Znak; 08-09-2014 at 10:37 PM.
Znak is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2014, 11:00 PM   #49
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Ako ho?e? konkretnije, komentar ti zvu?i negde na nivou zavla?enja "ortaka iz ulice" koji zabavu vide u tome da se popi?aju na nekog drugog u par re?i. Ali onako, kao visokoobrazovani, na?itani kulovi koji ?ele i to da poka?u.

Komentar ne samo da je nebulozan po?to si ga ostavio osobi koja je na?ela petu deceniju i koja se aktivno bavi muzikom, nego je odvojeno nekulturan i bezobrazan jer vi?estruko devalvira sadr?inu ne?ega na ?ta komentari?e?. Jednostavno, zamisli situaciju u kojoj si objavio svoj muzi?ki rad, a neko ostavi komentar koji je ovakva vrsta"dosetke", poku?aj aktivirati empatiju i socijalnu inteligenciju pa razumi za?to bi neko mogao shvatiti ovakav komentar kao ekstremno ?upa?ki. A meni u zadnje vreme strpljenje prestaje biti vrlina pa kad neko ne ume da poka?e minimum normalnog ljudskog po?tovanja i volje za komunikacijom i razmenom mi?ljenja ja ga odjebem, u?ivo ili online. Pretpostavljam da bi i ti ?eleo da tvoj muzi?ki rad bude ili adekvatno prokomentarisan, bez primitivnih dosetljivih kvalifikacija, pozitivno ili negativno, ili da ga komentatori presko?e, ako nemaju ?ta da ka?u. Zna?i, ako nema? volje ili interesovanja potro?iti vi?e od re?enice i biti uljudan, ajd me zaobi?i. Ako misli? da sam neprijatan a ne razume? za?to, razmisli ?ta si napisao i za?to ovako reagujem. I da se razumemo, ovo ti sve ka?em iz ?istog, mo?da nezaslu?enog ljudskog po?tovanja, po?to zapravo ne vidim za?to bih obja?njavao.
Old 08-09-2014, 11:22 PM   #50
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

...

Last edited by Znak; 09-09-2014 at 12:05 AM.
Znak is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules