Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-11-2013, 05:00 PM   #81
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Presonus Studio One 2.5

Quote:
Originally Posted by Dushan_S View Post
Ma opu?teno čovek, nije bilo jasno da li si re?avao problem i tra?io odgovor na to pitanje iz tvog post-a pa mi nekako čudno izgledalo. Znam to da neki korisnici Reaper-a imaju fanboy fazon. Ja ne koristim Reaper i nemam iskustva sa njim, ali vidim da dosta ljudi čije post-ove usput vidim ovako na forumima, radi bez problema sa njim pa kontam da je to pre neka trenutna problematika tj ne?to u vezi skora?njih verzija (pa će se valjda i re?iti u bliskoj budućnosti, taj lik koji radi program brzo izbacuje nove verzije) nego ne?to ?to je generalna odlika tog DAW-a. A i uvek bih lično pre radio sa DAW-om čija mi logika rada le?i u odnosu na neki drugi pa makar tro?io i vi?e CPU-a. Meni lično ba? taj Reaper ne budi neku ?elju da radim sa njim, nije mi bliska logika, ipak sam naviknut na Steinberg. (jedino ?to sam svojevremeno oplakao kad je Apple kupio Logic i ukinuo PC verziju, ?mrc)
Ma slazem se... Meni je ipak CPU processing prioritet, jer ne volim da gubim vreme sa freez-ovanjem pa unfreezovanjem kanala ako nesto treba da se menja jer sam uvek u skripcu sa vremenom... Sto kazu neki ljudi pesma nije smiksana kad je smiksana, nego kad nema vise vremena...

Meni se Reaper svidja, za audio, workflow mi je savrsen, nema sta, mikser mi se svidja, nacin na koji editing funkcionise mi se svidja, time stretch se lako radi i odlicno zvuci itd... Za Midi ne toliko, ali za ono sto licno ja radim sa midijem je dovoljan... Ali sta da radim kad mi sa njim racunar radi kao da je Pentium kec na 166 mhz...

Presonus S1 s druge strane, ultra stabilan, ali mi za mnoge stvari treba vise koraka... Cilj mog posta onda prvog je bio da pohvalim S1 koji kod mene radi stabilnije nego najhvaljeniji Reaper...
Jan is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2013, 07:36 PM   #82
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Studio One ima tako sitnu miksetu, prepostavljam da je to namenjeno onima sa mnogo vecim monitorima od 22"
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2013, 04:31 PM   #83
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Mogli imash pravo ali ni ableton nije nishta bolji kada je u pitanju mixer,reaper ima bash dobar mixer(rastegljiv)..e da pa sa sisama kad malo bolje pogledash i nemoze mnogo toga,vremenom se otrembese i pocnem ribu da zovem brena..
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2013, 04:36 PM   #84
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Meni je kod mixera jako bitna velicina metera(ma on mi je jako bitan)..
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2013, 05:45 PM   #85
LA-2A
Member

LA-2A's Avatar

a ja mikser u cubase-u koristim samo kad mi master kanal treba
LA-2A is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2014, 02:12 PM   #86
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Samo da kazem da sam tek danas provalio da Presonus moze da otvori steinberg xml arhivu. U prevodu snimite Cubase projekat kao XML arhivu i mozete da otvorite taj projekat u S1, s tim sto nemate informaciju o instrumentima, fx-evima i to... Za moje potrebe je to dovoljno, zato sto mi uglavnom stizu projekti na mix, sve audio, sad mogu opusteno da otvorim u S1 i tu da miksam
Jan is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2014, 02:25 PM   #87
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Svaka čast Jan za ovo.
alfom is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2014, 04:18 PM   #88
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Nadam se da će uskoro dodati MTC da ga se može korisiti kao slave......
Do sada je samo kao master....šalje, ali ne prima.....
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2014, 12:40 AM   #89
gitarstudio
Member

gitarstudio's Avatar

Odlican je,mozda i najbolji.......radima sa njim vec mesec dana, odusevljen sam.Prodajem cubase........
Old 30-05-2014, 07:29 PM   #90
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Quote:
Originally Posted by gitarstudio View Post
Odlican je,mozda i najbolji.......radima sa njim vec mesec dana, odusevljen sam.Prodajem cubase........
heh..neusporediva je njegova inferiornost naspram Cuba..bar ?to se midi-ja tiće. A audio vi?e manje ovisi o navici. Ali ponovo i ponovo me razočara glede midi filea.I to sa stvarima koje su bitni u projectu.
..napr. otvaram midi u cubu i lepo mi svaki trak ima ime instrumenta a u 1 nating...!? Napominjem midi koji nije rađen u Cubu..već ko zna gdje tj. sa cime.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules