Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-05-2014, 12:47 PM   #11
pecass
Member

pecass's Avatar

Default Re: Strujni kablovi - od tracha do istine

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
ja sam skoro stavljao u rack neke power kablove od $200-$300 komad..debeli , tvrdi, odvaljuju kuciste u spravi kad se ukljuce... bili su i neki nenormalno skupi kablovi za zvucnike...ali ja u toj sobi nisam cuo nista ..nikakvu promenu.

Ima mnogo (sa velikim slovom M) bull-shita u Hi Fi industriji..Oklempavaju majmune koji imaju pare a nemaju pojma sa muzikom. Znam lika iz USA koji valja neverovatno skupe sprave bogatim hirurzima, advokatima itd...koji imaju para i hoce nesto "najbolje" a nemaju veze sa zvukom i slusaju sve to u dnevnoj sobi.

Po meni, sve vise od potrosenih ?3,000 - ?4,000 za muziku ili filmove nema smisla ako je soba bez veze (nije tretirana).

Da se nadovezem..zadnjih par nedelja sam obisao najvece dealere i distributere koji instaliraju kucne bioskope (koji kostaju od ?30,000 pa do ?350,000 !!) Da vidim koliko je to bolje od mog zadnjeg posla koji sam odradio...i tehnike koju smo instalirali.
I kad se uporedi cena projektora (sumanute cifre !!) i zvucne opreme - razlika je minimalna. MINIMALNA..meni. Mislio sam da cu da padne na dupe..a nisam... a projektor ?80.000 !!!!!!!! Alo?

Samo lozenje i da se proda i da se zaradi -ok, postujem to...i ja od toga pokusavam da zivim trenutno... ali oni koji ma je to namenjeno nema sanse da primete neke razlike. Samo da im se slozi dobra zvaka.

Sve je p r e v a r a !!!! Zvaka...
A sta se desava sa onima koji cuju razliku ( ili vide ) - da ih spalimo na lomaci ili i???
pecass is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2014, 05:10 PM   #12
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by pecass View Post
A sta se desava sa onima koji cuju razliku ( ili vide ) - da ih spalimo na lomaci ili i???
Ko cuje - dobro za njega !

Ja u tim prostorijama to ne cujem. A drugo..slusamo muziku a ne kabl...

Jedna je prica kad sedis u svom studiju u prostoru koji relativno poznajes i onda ga uporedjujes... ali kad je sve to u nekoj dnevnoj sobi - to nema veze sa mozgom !

Ja sam dovodio lika kod mene u studio (to mi je bila najbolja soba od 4 koliko sam imao..Dynaudio M2 / Chord rade koma !!) Isti CD slusamo na njegovim HiFi zvucnicima od jako mnogo para..($80.000) u njegovoj velikoj dnevnoj sobi, razmaknuti 5 metara, iza staklo, levo i napred glatke povrsine (drvo / zid)..zvuk nema veze sa mozgom (obaska sto su zvucnici neki array sa 15 malih zvucnika od 5cm i wooferom ko ves masina) i posle dodjemo u studio gde se cuje kako radi feder na hi-hat pedali, dinamika, presence, vazduh se pomera od muzike..i on nista ne cuje i i dalje negira da je bolji zvuk u studiju... sta onda?
Zasto da se lomim kad u startu klijent nije zainteresovan i ne kapira. Dokle god hoce da plati uslugu i kupi nesto skupo - dobro je !! A sad da li ON cuje uopste...za to nemam vremena...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2014, 05:14 PM   #13
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Originally Posted by pecass View Post
Rekoh vec na pocetku

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2014, 11:58 PM   #14
nikolaivanic
Senior Member

Pokusajmo shvatiti, prica o mreznim kablovima je nebulozna jer
od svega toga u mrezi NE OSTAJE NISTA posle ispravljaca cija je glavna funkcija upravo da ostane ravna crta - jednosmerni napon! Sto je kvalitetniji ispravljac on je sve tvrdji u tom smislu i zadatak mu je da APSOLUTNO ne propusti nista sto bi dovele zlatne ili srebrne zice.
Cuti razliku napojnih kablova na nekom kvalitetnom mikseru je kao da pokusavate proceniti jacinu vetra na moru kada je ulovljena tuna iz konzerve koju upravo jedete.
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2014, 10:43 AM   #15
voomighty1
Junior Member

hahaha,

ok, znaci niko nece da kupi ovaj KABL
voomighty1 is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2014, 01:36 PM   #16
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by voomighty1 View Post
hahaha,

Tog koji kupi ovaj kabl, treba tuci sa tim istim kablom dok se ne usere!
Old 20-05-2014, 04:59 PM   #17
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by voomighty1 View Post
hahaha,

Haha, dobar je Ja se dvoumim oko kupovine, po?to ne znam gde da nađem dovoljno kvalitetan adapter za ovda?nje zidne utičnice.

Pozdrav,

Vasa
Attached Images

Old 20-05-2014, 05:05 PM   #18
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Kako god da okrene?, bez ovoga nema smisla:

http://soundline.co.nz/products/esot...d-power-supply

Pozdrav,

Vasa
Old 20-05-2014, 05:24 PM   #19
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Vaso, nemoj da nas zatrpavas sa nekim jeftinjarama.... Ima to i skuplje...mnogo skuplje... pa kad sve to napazaris..onda treba i neki ovakvi zvucnici..ne?

Cena - prava sitnica..okruglih $1,000.000 ,,,,, whaaat??

Inace - hahahahaaa za adapter !!! Dobar !
Attached Images

Old 20-05-2014, 06:56 PM   #20
voomighty1
Junior Member

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Haha, dobar je Ja se dvoumim oko kupovine, po?to ne znam gde da nađem dovoljno kvalitetan adapter za ovda?nje zidne utičnice.

Pozdrav,

Vasa
evo da ne trazis adapter, nasao sam za tebe nesto

vidi, ovde se vise ispalti da izrenoviras celu gajbu (promenis raspored soba, dodas jos jednu sobu, napravis montaznu kucu....) nego da kupis jedan kabl od 5 metara...
voomighty1 is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules