|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pc ili laptop to je neva?no. Gledam sada ovaj ruDAW, ko?ta 670? za to mo?e? dobiti duplo jači pc, ako kupuje? u djelovima. Ne znam kakve su cijene kod tebe ali u HR sam ja za 700? dobio duplo jači PC, s time da sam 170? dao za grafičku karticu koja je doslovno nepotrebna za produkciju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Koliko se meni cini, a mislim da je ista stvar i sa Mac masinama, nije poenta u komponentama nego pre svega u optimizaciji istih i za odredjenu oblast primene. Npr, drugari imaju Mac-ove koji su konfiguracijski relativno zaostali za danasnjim hi-end trendovima u IT industriji, ali aplikazije naprosto klize na tim masinama, bilo da su namenjene audio, video, photo obradi. I nisu menjali 5-6 godina tj. nema nikakvog iskakanja iz sistema, sve radi kao i prvog dana...
Interesuje me da li su mi potrebni monitori (aktivni zvucnici) ili mogu audio workflow da pratim samo na slusalicama? Da li neko moze malo da proceslja po pitanjima koja sam postavio u prvom postu, i da malo prokomentarise? Cisto da vidim kakve su te komponente... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Hmmmm, to sa monitorima ce malo teze ici jer mi prostor uopste nije akustican tako da cu najverovatnije morati da radim na slusalicama...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Quote:
77ari, jako olako daješ komentar na nešto o čemu prilično malo znaš, a pitaš sa druge strane veoma bazične stvari... To je hrabro... Ja sam sad u nezavidnom položaju da kao moderator "branim" kolegu koji se bavi proizvodnjom ruDAW mašina, ali , pošto sam imao prilike da vidim i čujem o tome, onda ću izneti iskustva do kojih sam došao empirijski, a ne "k'o Maksim po diviziji"...: ruDAW mašine (pogotovo "ruDAW-one") su zapravo veoma povoljne! Zašto? Šta se dobija za taj novac? Zašto ne bi bio prosečan surf-forum-načitani geek nabiflan gomilom informacija i on-line cenovnika i sam sastavio nešto jeftinije? Dakle, ono što znam, jer sam bio u prostorijama gde se proizvode ruDAW mašine i koristio par istih inače ovako, je da su sve komponente u njima BIRANE! Šta to znači? To znači da nije čovek kupio 100 matičnih ploča, procesora, memorija i ostalog i kao na traci Henrija Forda - sastavljao kompjutere! Ne! Svaka komponenta prođe TEST! Svaki komad bilo čega od komponenti varira u performansama. Svaki procesor ili ram ili bilo šta, bez obzira na istu oznaku radi drugačije! Kao i sa mikrofonima, kao i sa kolima, kao i sa bilo čim... I svaki komad se ispita, pa tek kad zadovolji određene vrednosti biva ugrađen. Zatim, nakon ugradnje hardvera i proizvodnje mašine, se pristupa softverskoj kalibraciji svega ugrađenog, da se izvuku što povoljnije performanse. Koji softver, verzije, kako kalibrisani, kako rade itd... To je veliko znanje, iskustvo i krvav ljudski rad, na koji se na brdovitom Balkanu jako lako popiša! Jer se ovuda glupost nikada nije propisno kažnjavala, to i sam vidiš iz svakodnevnog života, na vestima i tako... Zatim ide izbor napajanja, hlađenja, ventilatora, akustička obrada unutar samog kućišta...itd....da bi jedini način da bez ukuljučenog monitora znaš da takav računar radi, bio da proveriš power diodu, jer gotovo da ne emituje zvuk... Dakle GOTOV komad opreme za rad, nasetovan, našrafljen do maksimuma! Upališ, radiš. + imaš garanciju, podršku, sve. Duboko verujem, da bi ruDAW propisno "istresao iz gaća" dosta skuplje računare na bilo kom iole relevantnom uporednom testu...što sam i imao prilike da vidim.
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Mo?e biti jedino tako dobar ako je softver izrađen tako da svu snagu koristi na rad. Mo?da ne?to tipa playstation kao primjer, puno je slabiji nego pc-a ima bolje rezultate jer je softver tako baziran da radi samo ono za ?to je namijenjen.
Mo?e li se ruDAW naći pod nekim drugim nazivom? Jer kada to napi?em u google izbaci mi arapske stranice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Radi se tako da se uglavnom kroz dogovor prilagodi potrebama korisnika. Toliko znam, a za sve ostalo, koristi stranice Foruma i to je to. Reference imaš takođe izlistane,koliko se sećam, ima raznih, tu su neki i među najozbiljnijim studijima u regionu.
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Po ovome ?to vidim izgleda kao jako dobar proizvod. Stabilan softver, hardver je usmjeren za samo onaj posao za koji je namijenjen i tih je.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]()
Primecujem da se pocinje gadjati terminima iz svih raspolozivih oruzija...
Quote:
Daleko od toga da nije bitna. Moras pogledati unapred malo, lap-top kosta vise, ali nudi (nekome neophodnu, zavisno od vrste posla) mobilnost...dalje, tu je mogucnost nadogradnje, ugradnje UAD-a, sijaset drugih stvari koje nudi desktop, a ne lap-top...ima jos primera... Bitna je jako ako zelis raditi sa 2 ili 4 monitora, a racunar ne poseduje (preko integrisane ili trenutne g. karte 2 hdmi izlaza, ili koje vec koristis za monitore). Takodje graficke karte koje proizvode manju buku (tisi kuler ili pasivno hladjenje mozda) su takodje pozeljnije ako se zalazi u sitna crevca.
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Stvarno su dobre ruDAW masine!
Da li bi mogli da se vratimo na temu, da neko ko je strucan prokomentarise komponente u skladu sa zanrom koji me interesuje? |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Preporuka za velikog pocetnika | individual | Monitoring | 2 | 28-03-2012 05:36 PM |
Gitarske pesme za pocetnika | SumAnuT | Razno | 9 | 05-10-2009 01:26 AM |
oprema za totalnog pocetnika | stefdza90 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 21 | 10-09-2006 09:41 PM |
Pomoc za pocetnika -trazi se klavir ... | masa | Audio Software | 22 | 07-05-2005 03:55 PM |
Oprema | STUDIOTON | Vlado Georgiev | 1 | 23-02-2005 08:13 PM |