|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#71 |
Pro Member
|
![]()
Za svaku temu na nekom forumu gde je neko probao DAW X i došao do zaključka kako troši više CPU-a nego DAW Y, postoji druga tema na drugom forumu gde je neko probao istu stvar i imao obrnuto iskustvo.
To sve zavisi, sa kojim pluginom se probava, koja verzija programa (možda je upravo nešto čačkano u kodu što će biti ispeglano u sledećoj verziji), na kakvoj konfiguraciji itd itd. Prilično irelevantna priča, zapravo, jer su razlike danas uglavnom jako male. Ako neko testira i naleti na veliku razliku, to obično znači da postoji neki problem koji treba pronaći i rešiti.
![]() |
#72 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#73 |
Pro Member
|
![]()
Haha, i to
![]()
![]() |
#74 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Prvo ja sam rekao da su takva iskustva na mom sistemu... Drugo, na stranu price kako Daw A moze da potera 5 ili 10 % vise istih instanci nekog plagina od Daw B... Ja ovde govorim o tome da nam mom sistemu u Reaperu, mogu da poteram duplo manje nego li u S1 ili C5... Sto i nije bas zanemarljivo... I da nisam isprobavao jednu verziju Reapera sa jednim jedinim plaginon... Probao sam 5-6 verzija Reaper-a, sa 5-6 razlcitih plugin-a razlicitih proizvodjaca (toliko sam zeleo da okrivim odredjeni plugin za probleme) ali, rezultat kod mene je uvek isti ako na S1 i C5 mogu da poteram 100 instanci, na Reaperu mogu duplo manje, odnosno 50, u mojim knjigama to je prilicno dramaticna razlika... I uvek je skoro proporcionalno... Sve ovo bi imalo smisla da sam ja navijac nekog Daw-a, ali nisam, nisam ljubitelj nicega, najpribliznije savrsenom DAW-u sto se workflow-a tice mi je Reaper, ali to pada u vodu, ako on kod mene ne radi kako treba ... Moj zakljucak je da Reaper nije bas tako optimizovan kao sto se prica... I da Cubase (osim sto je omiljen kod nas) nije bas prevazidjeno djubre kao sto se prica po stranim forumima... A i jos jedan zakljucak, bitan za ovu temu, da Presonus S1 ni malo nije igracka, ima svoje bolesti sto se workflow-a tice, ali je ultra stabilan i optimizovan, i kome workflow odgovara, opusteno moze da se osloni na S1... Ja sam pokusavao ali nisam uspeo da se naviknem na editing u S1, prosto sam u Reaper-u i C5, prilicno brzi, prosto jer mi na S1 treba vise klikova za odredjene operacije gde gubim sekunde, a na veliko i minute rada i gledanja u monitor... Last edited by Jan; 20-11-2013 at 03:45 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Hoću da ka?em, nije jasno ?ta ?eli?, da ti Reaper proradi kako treba ili je imperativ da se stvaraju neki generalni zaključci u vezi Daw-ova i da udarimo po filozofiji. ![]()
![]() |
![]() |
#76 |
Pro Member
|
![]()
Pa znash dushane nemora da znaci da su ribe sa velikim sisama bolje,kad malo bolje pogledash nije sve u sisama..uh off topic..po tvojim postovima rekao bih da si psiholog,jedino sam cuo sestru da tako opisuje i analizira..jbg ali ja se i dalje slazem sa jan-om..meni je ardur takodje bolesno zahtevan..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Pro Member
|
![]()
Zar ne zna? da psiholozi skoro uvek misle da je sve u sisama?
![]() ![]()
![]() |
#78 |
Moderator
|
![]()
A o cemu vi to?
O.K. Reaper ima vece sise od Cubase, aj' sad nazad na topic ili tisina! |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Pro Member
|
![]()
Dushane, Reaper-ov forum je skup zaljubljenika u Reaper i za njih ne postoji mogucnost da je Reaper kriv za nesto... Pazljivo sam iscitavao njihov forum (jer prvo to radim pre nego da postavim pitanje na bilo kom forumu) i na temama sa problemima slicnim ili istim kao mojim nisam nasao resenje... Do djavola, pa oni su na jednoj temi zauzeli odbrambeni stav kad su se javili korisnici i prijavili da sto je veci ADC to vise grafika kasni za zvukom, sa pricom "To tako treba da bude, ADC ne moze drugacije da se resi", jes vraga... Na njihovom forumu sam nailazio na resenja sto se tice samo workflow-a, ali sto se tice optimizacije, Reaper je njima sveti gral.
Razgovarao sam bio sa nekoliko zaljubljenika u Reaper na drugim forumima i jedan mi je rekao da probam starije verzije, mozda nova verzija zeza, jedan me je pitao da li sam ja cuo za freeze funkciju, jedan je uzeo da mi drzi casove audio produkcije i miksanja jer nesto mora da nije u redu u mom nacinu rada kad koristim toliko efekata, a jedan je priznao da za njegovu muziku (koja je acc gitara i glas) je Reaper sasvim dovoljan... Kako sam postavio poruku, na temi koju cita nekoliko desetina ljudi, da se S1 mnogo bolje ponasa od Reapera na mom sistemu, javilo se jos nekoliko ljudi u roku od nekoliko sati da to isto potvrdi, pa koliko vidim, na ovako malom uzorku nisam usamljen pa i moze da se izvuce neki generalni zakljucak... Eto toliko od mene... |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Pro Member
|
![]()
Ma opušteno čovek, nije bilo jasno da li si rešavao problem i tražio odgovor na to pitanje iz tvog post-a pa mi nekako čudno izgledalo. Znam to da neki korisnici Reaper-a imaju fanboy fazon. Ja ne koristim Reaper i nemam iskustva sa njim, ali vidim da dosta ljudi čije post-ove usput vidim ovako na forumima, radi bez problema sa njim pa kontam da je to pre neka trenutna problematika tj nešto u vezi skorašnjih verzija (pa će se valjda i rešiti u bliskoj budućnosti, taj lik koji radi program brzo izbacuje nove verzije) nego nešto što je generalna odlika tog DAW-a. A i uvek bih lično pre radio sa DAW-om čija mi logika rada leži u odnosu na neki drugi pa makar trošio i više CPU-a. Meni lično baš taj Reaper ne budi neku želju da radim sa njim, nije mi bliska logika, ipak sam naviknut na Steinberg. (jedino što sam svojevremeno oplakao kad je Apple kupio Logic i ukinuo PC verziju, šmrc)
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Presonus Studio One Pro.v1.5.0 mania | shigumicu | Audio Software | 23 | 17-01-2011 04:05 PM |
Presonus studio one Pro | Inovative_kg | Audio Software | 9 | 27-12-2010 05:27 PM |
Presonus 24.4.2 studio live | Hepek | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 03-02-2010 08:53 AM |
Presonus Studio Live? | Hepek | Computer Hardware | 0 | 21-01-2010 01:25 PM |
Presonus Studio One Demo !!!! | InsaneEyes | Audio Software | 34 | 11-11-2009 09:46 AM |