Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-11-2013, 10:59 AM   #1
gorjan
Senior Member

Default Re: Neka bude po tvom(I'm so happy) - video

Nakon par kozmetickih ispravki, spot je ponovo aktivan Ako ima kakav coment, pisite...

Last edited by gorjan; 12-11-2013 at 07:13 PM.
gorjan is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2013, 08:48 PM   #2
gorjan
Senior Member

Nekih novih utisaka?
Old 08-12-2013, 05:29 PM   #3
gorjan
Senior Member

evo jos jednom, mozda neko i prozbori koju...
http://www.youtube.com/watch?v=V8l8e-bdink
Old 08-12-2013, 06:18 PM   #4
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

evo malo kritika...

Prvo kaze se (po Vuku) "Ajm so hepi.." NE "Am so.." AJM ne AM..OK?

Inace, muzika, arr, pesma, pevanje - mlohavo, sporo, bezivotno...
Rime nisu bas najbolje (ove na nasem jeziku)..potruditi se malo oko toga pomaze...

Matrica, posebno bubanj...bezivotna..bubanj..lose programiranje, kruto.

Mislim... koja je poenta ove pesme? Za koga si je radio? Za sebe? Ako je za sebe, zasto trazis misljenje drugih?

Mislim (opet) ..sve MORA da ima nekog smisla i razloga..Zasto? Zbog cega? Za koga?

Ja u ovoj pesmi nisam pronasao nijedan od odgovora na ova pitanja
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2013, 08:27 PM   #5
gorjan
Senior Member

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
evo malo kritika...

Rime nisu bas najbolje (ove na nasem jeziku)..potruditi se malo oko toga pomaze...

Mislim... koja je poenta ove pesme? Za koga si je radio? Za sebe? Ako je za sebe, zasto trazis misljenje drugih?

Mislim (opet) ..sve MORA da ima nekog smisla i razloga..Zasto? Zbog cega? Za koga?

evo salu na stranu, da odgovorim na pitanja koja si postavio(pod pretpostavkom da te to stvarno interesuje,)
-sto se tice rima , nisi u pravu, posto rime ni ne postoje, tako da nema sta da ne valja...
-bubanj kazes da ne valja, al to je kombinacija gotovih lupova, garageband, itd, tako da tvoja kritika ide na kupertino adresu
-e sad, sta je pesnik mislio? pa valjda ono "ma sta neko mislio o meni , meni je lepo i dalje, ko vas j... ,..., " eto. sad mi zao sto nisam uspio da to docaram, da bude svakom jasnije...
elem, uskoro ce da usledi komplet pesma na engleskom, pa cemo imati o cemu da disutujemo
pozdrav i hvala na slusanju
Old 09-12-2013, 02:31 AM   #6
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Ja moram da se ubacim, posto sam odslusao pesmu od prve verzije jos pre mesec dana, ali nije mi se svidelo mnogo elemnata i u skladu sa pravilima ove sekcije nisam hteo da pisem klasican demoralisuce-kriticki post, mada ne bih onakav kakav je Vrac napisao, ali ima dosta istine oko aranzmana. (jos uvek ne vidim sebe kompetentnog ni da komentarisem ovaj muzicki pravac onako zustro)
Quote:
Originally Posted by gorjan View Post
-bubanj kazes da ne valja, al to je kombinacija gotovih lupova, garageband, itd, tako da tvoja kritika ide na kupertino adresu
U 95% slucajeva nisam nasao nesto od gotovih lupova (poznatih izdanja) sto bukvalno samo ubacis na jedan kanal i on (bez ikakve intervencije ili podebljavanja jos nekim semplom ili svojim radom) "radi posao" i ne zvuci tanko i "nezainteresovano" za pesmu . Neko i sa Porseom ne zna da razvije vise od 100km/h na ravnom, dok drugi sa Jugicem kroz krivine vozi kao Fandjo, ali to nije do auta, vec do vozaca .

Quote:
Originally Posted by gorjan View Post
-e sad, sta je pesnik mislio? pa valjda ono "ma sta neko mislio o meni , meni je lepo i dalje, ko vas j... ,..., " eto.
Uh, pa onda je ovaj topic potpuno suvisan, ako ti se j*** za komentar posto ionako znas da je ovo odlicno i tebi lepo .

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2013, 10:05 AM   #7
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Filip_ View Post
Ja moram da se ubacim, posto sam odslusao pesmu od prve verzije jos pre mesec dana, ali nije mi se svidelo mnogo elemnata i u skladu sa pravilima ove sekcije nisam hteo da pisem klasican demoralisuce-kriticki post, mada ne bih onakav kakav je Vrac napisao, ali ima dosta istine oko aranzmana. (jos uvek ne vidim sebe kompetentnog ni da komentarisem ovaj muzicki pravac onako zustro)

U 95% slucajeva nisam nasao nesto od gotovih lupova (poznatih izdanja) sto bukvalno samo ubacis na jedan kanal i on (bez ikakve intervencije ili podebljavanja jos nekim semplom ili svojim radom) "radi posao" i ne zvuci tanko i "nezainteresovano" za pesmu . Neko i sa Porseom ne zna da razvije vise od 100km/h na ravnom, dok drugi sa Jugicem kroz krivine vozi kao Fandjo, ali to nije do auta, vec do vozaca .

Uh, pa onda je ovaj topic potpuno suvisan, ako ti se j*** za komentar posto ionako znas da je ovo odlicno i tebi lepo .
eto, lepo odgovorio covek...

Fabricke boje sintija i gotovi loopovi ne garantuju nikakav kvalitet. Ono sto je sigurno je da ce "pesma" zvucati isto kao i 2 miliona drugih bedroom produkcija...

Drugo - pevanje..i tu treba biti selektivan. Ako neko ne zna da peva dobro, uvek je bolje naci nekoga ko to radi malo bolje - uvek ce da obogati malo.
Takodje, koliko ja znam, pozeljno je da se pojave rime u pesmi...sta znam..nekako bolje zvuci tekst (ali to naravno nije bas lako, treba malo rada).
A najvazije - ja znam puno ljudi koji rade muziku za svoju dusu - i to ostaje na tome. Muzika za njih. Ne pustaju nikome, ne traze savete i komentare..i svi srecni ! I oni i (potencijalni) slusaoci / kriticari...

A ako neko hoce da vidi gde je sa svojim radom i produkcijom uvek ima pesama na radiju ili na CD-u da uporedi. ne treba mu niko sa foruma da mu kaze sta valja ili ne valja...pustis svoju pesmu naspram neke druge i slusas..uporedjujes...tvoja farba, njegova farba, tvoj snare - njegov snare itd..

A za bubnjeve stvarno nema opravdanja kad se uzme u obzir koliko danas ima biblioteka na ponudi. Ja u 99% slucajeva izbegnem puno posla oko EQ tako sto prodjem jedno 200 snareva (ili kikova) dok se jednostavno ne uklope sa postojecim instrumentima i popune frekventne rupe.
Loops takodje - 2 ili 3 jedan preko drugog..izeditovani ili sta vec..hi hat loop preko nekod drum loopa, pa odozgo jos jedan sbare ili dva, i kik i cinele... i odmah vise nije "gotovi loop" nego nesto tvoje i nesto sto bolje lezi na pesmu.
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2013, 10:33 AM   #8
gorjan
Senior Member

Au, sta se ovde sve izdesavalo
elem, idemo nekim redom:
Quote:
Originally Posted by Filip_ View Post
daleko bilo, vidi se da si covek koji slusa snareve, a ne slusa text. da si pazljivo i analiticki poslusao tekst i udubio se u isti, shvatio bi da sam u stvari naveo sustinu same pesme!

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Jeste, malo zvuci kao da ga je pevao nas dragi, mili, nikada ne prezaljeni predsednik, koji je zavrsio u Hagu - bog da mu dusu prosti...
AHAHAHAHAHAHAHAHA

Quote:
??

Jbga...stalno zaboravljam da se jako veliki broj ljudi bavi muzikom kao hobijem...sah, pecanje, duborez, filatelija, muzika, kucni studio...

Da se napravi pesma treba vremena, dosta vremena..e sad ja se uvek pitam dali to vreme moze bolje da se iskoristi?
cemu ta briga o satnicama koja se cesto ovde spominje. tj da se muziciranje svede na nivo konobarisanja ili vodoinstalterisanja? nije to tako velika kolicina ako cak i tako racunas. par dana poslepodne, umesto fudbala sa drugarima sa posla. moze i tako da se gleda. Valjda svi znamo da u muzici vise nije neka lova, ko hoce lovu na brzaka, ima mnogo boljih opcija(a da su postene, naravno), bar se covek manje blamira

Quote:
Originally Posted by VladaNS View Post
Evo recimo, meni se pesma dojmila i iskreno me je oraspolo?ila. .
hvala ti na lepim recima, i to je i odgovor iz pozicije autora i onih koji se bave muzikom, zasto se tih par radnih casova isplatilo uloziti u muziciranje...
Old 08-12-2013, 08:36 PM   #9
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Quote:
evo malo kritika...

Bem ti, neko ko te ne zna bi rekao da se bavis atomskom fizikom a ne muzikom.
VladaNS is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2013, 09:31 PM   #10
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

'ajde, ne sekiraj se. Tako si uradio ; tako si osjetio i valja ti. ?ta brine? za to da li će se nekome svidjeti na forumu? dobro, jeste i to va?no jer ovdje ima dooosta vrhunskih znalaca i nije ba? da kad 'babo svjetuje malca' pa?nja ostane samo na ?alcu u srcu, radi kritike. Ako je to najbolje ?to si tada mogao i znao uraditi, to je urađeno najbolje na svijetu.
O.K.?
I da si ovako uradio i okačio, tvoje je :
http://www.youtube.com/watch?v=p6lS_neHyF4
alfom is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules