|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
hm na?ao si pravog da pita?
kak se ja kačim s tim,, ma ja sam ti početnik no ono dokle sam dogurao je u biti dr?eći se uputa čovjeka za kojeg nikad ne bih ni pomislio da će si dati toliko truda da mi pojasni mnoge stvari , a učio je od Brato?a... no dr?eći se njegovih uputa znalo je ispasti solidno ali budući da softver nije dovoljan, one dvije stvari koje sam snimio ja sam pripremio a u studiju je dosnimljen vokal i gitare te skuhano do kraja ali ako ti to bude pomoglo mogu ti prenjeti njegove naputke koji dakako ne ulaze u upotrbu određenih alata već čine kostur kako on radi... No nemoj zanemariti da je to individualni pristup i mnogi na ovom forumu se neće slo?iti s tim ali evo -Za početak ako programira? instrumente, a s obzirom na na početak ove teme ti to i radi?, programiraj sa onim VST om s kojim će? i zavr?iti jer isti midi tkad neće ti dati iste rezultate u nekom drugom vsti-u pogotovo npr semplovi za kontakt i sl koji imaju raspon kao i stvarni instrument tako da ne mo?e? koristiti nemoguće varijante osim da sam rastegne? "područje djelovanja" e sad: -sve slo?it da koliko toliko zvuči-(vsti) i export. na -5 db mastera u 44,1/24 ili koji već klavir i sintove stereo ostalo mono( owerhead stereo)- e sad mnogi ka?u da to nije potrebno jer dana?nje ma?ine lako vrte velik broj vst kanala i efekata ali iskreno meni je exportirani zvuk bio uvijek malo drugačiji nego dok je bio proizvod vsti-a a i sve mi je djelovalo či?će nego sa vsti. -sve trake normalizirati na -15 db iako ako si programirao solidno to ti ne bi trebalo.... -grupirati pojedine instrumenta radi lak?eg manipuliranja -pročistiti ?to treba sa HP-LP filtrima(10 ili 30 kanalni eq iz c5 ili iz SSL) -sve lagano slo?iti u zvučnu sliku gdje sintovi i gitare idu skroz D i L a ostatak se dr?i manje vi?e sredine -vokal u sredinu sa stereo fx da dobije ?irinu isto kao i solo dionice s tim da ih ja malkice pomaknnem u jednu stranu suprotno od basa u odnosu na vokal -bubanj malo iza-malo reverba da dobijem udaljenost gdje su snare i kick malko slabiji od vokala i smje?teni u ili oko sredine a ostatak razvučen ne?to vi?e LD -dakako uz individualni tretman instrumenata sa eq i kompresorom (za početak preseti) e sad svaki ovaj dio zahtjeva određeno znanje a je se oslanjam na yubito i kojekekve forume stvar je da će? na dva foruma dobiti potpuno kontradiktorne podatke za istu stvar dakle nađi sebe no računaj da će se netko ko zna javiti i reči da to nije ispravno ali ja drugačije ne znam..... |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
HELP nema zvuka Cubase/esi juli@ | ugljesa | Audio Software | 5 | 16-06-2012 01:54 PM |
Cubase error, nema zvuka u programu :-( | Eeva_r&b | Computer Hardware | 2 | 12-05-2011 07:35 PM |
Nema zvuka... pomoć... | Edin | Audio Software | 4 | 06-09-2009 12:50 PM |
Nema zvuka.. | Inovative_kg | Audio Software | 7 | 06-04-2009 07:28 PM |
nema zvuka na laptopu | bole | Computer Hardware | 6 | 04-10-2008 01:16 PM |