|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Svaka cast BlasteruMasteru lepo , tako treba pozitivno .
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Covek spomenuo tepih a vi trtljate to sto ste juche nauchili o akusticnom tretmanu dnevnih soba, a garantujem da NIKO od vas to zapravo nije uradio u svojim spavacim sobama
![]() ![]() ![]() ![]() Last edited by silicon science; 22-07-2013 at 10:57 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Moja soba je bila upravo takva kad sam se uselio u nju. I nakon ?to sam ulo?io ne?to para, ne?to vi?e znanja, te poprilično vremena i truda u njoj sam snimio ovo...
http://www.youtube.com/watch?v=XoMGYa_vRhs Neće? ba? pasti na dupe, ali to je jedna od prvih stvari koje sam radio u ?ivotu. Sve su akustični i ?ivo svirani instrumenti, a soba je imala čitavih 40 kubika. Kao ?to neko već reče... mani se postavljanja sto puta postavljenih pitanja. Čitaj forum, pogledaj malo po Netu i baci se na posao, pa nam za nekoliko mjeseci reci da li se mo?e ne?to uraditi u tvojoj sobi ili ne. A ako ti se neda... jo? jednom baci računicu da li ti se isplati dati 50EUR za kvalitetan snimak vokala ili ulo?iti stotinjak puta toliko da bi dobio IOLE VALJAN rezultat. Pozz!
![]() |
#4 |
Member
|
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Close miking, po meni mo?e da se snimi u bilo kakvoj sobi koja nema previ?e reverberacije, tako da verujem da mo?e. Puno sam vokala snimio u goloj sobi, i recimo preferiram vokale snimljene u običnoj sobi u odnosu na one snimljene u malim improvizovanim vokalnim kabinama, uvek čujem neki plakar zvuk u takvim snimcima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Valja l' ova? | disco violence | Promocija radova | 15 | 30-10-2008 12:26 PM |
mikrofon za vokale | nunuk_t2L | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 06-05-2007 12:32 AM |
Mikrofon za rap vokale? | tread | Produkcija Elektronske Muzike | 44 | 04-12-2006 11:59 AM |
Kako obraditi vokale??????? | samplemaniac | Audio Produkcija - Tehnike | 42 | 17-08-2004 10:46 AM |