Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 22-07-2013, 08:45 PM   #16
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Re: Valja li snimati vokale u ovakvoj sobi ??

Quote:
Originally Posted by ugljesa View Post
Posto nemam uslove za pravljenje gluve sobe ( a i ne bih bas da celu sobu sjebem zarad snimanja vokala i moje muzike) da li se moze iole usnimiti nesto valjano u ovakvim uslovima ?
Ljudi pre svega ja mislim da je ovo gore bilo pitanje... a ne dal da menja hobi ili ne...
Ugljesa odgovor je po meni (ako dobro razumem te tvoje kriterijume koji su mnooogo siroko polje pod IOLE VALJANO) - moze... uz malo korekcija koje su ti dali clanovi moze se usnimiti nesto iole valjano...
mislim da je pozicija monitora totalno pogresna jer ni pod kojim uslovima osim ako ne sednes na krevet ili sta je vec ne mozes formirati taj jednakostranicni trougao...a da stalno ides napred nazad ne ide...
uz pomoc klouda, i par apsorbera mozes da formiras cak i neku barijeru od kompa i zujanja itd... uostalom imas vec pomenuti "dusek koji chini cuda" pa isprobaj
i mislim da dzonijeva dopuna za mic screen reflekshn filter iliti kako vec definitivno stoji, sad mozda ne mora bas od sE, ali nesto tog tipa bi ti dodatno pomoglo...
sve to u cilju da ti ucini manje te reverberacije ali iako dobijas malo tuplji zvuk ili muljav ipak mislim da je za tvoje potrebe dovoljno...a i sigurno ce biti bolje za dalju obradu nego do tad...
posto ti se ne isplati da placas po 50 e snimanje kako si naveo, mislim da ce te ovo kostati u okviru dve pesme (pricam za akusticki tretman, a malo vise ako kupujes i preampe i te refleksh filtere i sluske) tako da probaj pa ako je gore nego sto je bilo jbg, iskreno ni ne ocekuj nesto znacajno, jer su ti kazem kriterijumi IOLE VALJAN usnimak...
pozdrav i samo napred
BlasterMaster is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules