|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Ja sam tebe bukvalno ukapirao da zveknem high pass na kicku znaci do 100hz sve da pokupim.
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Edit: Setio sam se jednog vrhunskog klipa na YT vezano za EQ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Sve sam to manje vise uradio ali nekako mi je muljav zvuk.
Probacu jos jednom da uradim mix pa da vidim na sta ce da lici. Jel si uopste poslusao projekat? Da ne pricas ovako generalno rekoh ![]() Inace znam za ovaj snimak. Thnx anyway ![]()
http://www.myspace.com/ugljesavukovic Last edited by ugljesa; 18-07-2013 at 10:48 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Objasnio sam ti ukratko (koliko je to bilo moguce), narocito oko headroom-a..skini plugin Voxengo Span, besplatan je, fino prikaze sta se desava, i imas uvid u to sta ti EQ radi..mnogo korisna alatka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Jeste, ja kad sam prvi put procitao za secenje kicka i basa silno sam se iznenadio. Medjutim, kad covek jednom proba, onda uvek to koristi.
Ponekad je pozeljan Notch EQ na kicku ili basu redje na oba. Znaci onaj veoma uzak i po potrebi dubok EQ. Pustis sto glasnije loop, slusas pazljivo i trazis gde je najcistije a pritom najuzbudljivije. Taj low-end i groove su u elektronici najvazniji, recimo 51% posla. Pa i vise. Posle je lako uklopiti dobru melodiju itd. Sve sto nije kick i bas seci ispod 150-200Hz s high-pass filterom kao sto rece kolega. Ali na kraju najvazniji je izbor elemenata, nijedan pocessing nije carobni stapic... I najboljim producentima se verujem desava da ne mogu da izvuku mix i ako naidje takva situacija jednostavno ne treba gubiti vreme! Tvoj mix ne zvuci toliko "boomy" tj. low-end je pristojan (mada nisam pustao glasno), ali imas u ovom pomenutom opsegu 200-700 neku prljavstinu i mora nesto da se secne. Instrument koji ti se, prepostavljam, dopada SAMOSTALNO bice "osakacen" ali ce dobro da zvuci u mixu - sto je najbitinije ![]() Sredjivanje low-enda moze da potraje i nedelju dana jer to je muzika koja se pusta veoma glasno i ako mix ima Broom, Boom i sl. ima da se razbezi cela diskoteka ![]() Kad pogodis dobitnu kombinaciju ne menjas je ![]() Ja jos uvek nisam pronasao neki svoj zvuk. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Resempling u projektu...? | OFF | Audio Software | 6 | 01-03-2012 10:38 AM |
scroll ne radi samo u jednom nuendo projektu | voomighty | Audio Software | 2 | 08-11-2008 05:21 PM |