|
Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
A i ja živim od zvuka, svakodnevno štancam audio reklame, pa i emisije na radiu, ali to je skroz druga priča od muzike, šta se muzike tiče to je polako i mukotrpno, zanimljivo je šta je jako srodno pa često "cake" iz jednog područja upotrebljavam u drugom, a usput mi je i oprema za koju nemam para dostupna preko radija, sve u svemu, zadovoljan sam, još da mi kredit za stan nije u švicacima, pa bi mogao i živit, sreča da me žena ostavila pa mi je sad lakše
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
MAO
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
i jedno i drugo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Već dvije godine ?ivim isključivo od muzike. Studio, live sound + manjim dijelom sviranje. O?enjen, otac maloljetnog djeteta. Ula?em. Jebeno je. Mnogo jebeno.
Ali ako voli? i ?eli? onda nađe? načina da mo?e?! Nema tu puno filozofije. Ili jesi ili nisi. I to je to.
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
tiki bravo na stavu
![]() mada je ipak tužno da se ukupno 3-4 čoveka javilo da zapravo živi od ovoga, a na forumu ima više stotina aktivnih duša |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ja sam od 26 godina u Londonu ziveo od muzike preko 15...do pre 4-5 godina. Tad je postalo neisplativo. Nisu mogle ni blizu da se uzmu pare kao pre, a trebalo je duplo vise vremena da se nahvata nesto i cene su pale drasticno..i za remikse i za produkciju i za studio... Oprema je postala teret (placas prostor za tudio gde stoji gomila opreme..pun kamion...a posla nema...a zbog opsteg bedaka nema ni inspiracije da se radi "nesto svoje" - sto je takodje postalo jako tesko prodati / plasirati u zadnje vreme... I onda treba preseci..i pored sve ljubavi prema muzici i ulozenih para. Nije da sam totalno batalio - nikako...ali setup je sad minimalan (nema hardware outboarda ni hardware synthova) ..samo PTools i speakeri. Rade se pesme sa idejom da se ponude nekom publisheru...ali mora da bude 3-4 koma pesme da bi se neko primio i dao neki malo veci avans na te pesme... Sve ostalo tipa - muzika za reklame, sound FX, dzinglovi, kojekakve "muzikice" i ostale usluzne delatnosti su postale besmislene. Marketing firme imaju svoje studije i gomile klinaca koji rade sve ih-house, ili kupuju gotovu muziku za $25 na webu koji mogu da koriste za sta hoce, dozivotno...a o iznajmljivanju studija i da ne pricam...to sam prestao da radim jos pre nego sto sam dosao u London. Razvijanje svojih ideja / projekata..nesto sto ce da radi na duze staze je jedino od cega moze da se zivi. I to je vrlo zajebano - ali ako projekat upali, nadoknadi se sve vreme i novac koji je propusten u pripremi... treba ciljati samo na veliko...inace mrka kapa!!
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
To! Kao ?to reče Bouvi - treba biti pretenciozan.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sa 13 na posao! | Bockie | Pricaonica | 6 | 07-04-2012 07:42 PM |
"moderna muzika" i muzika za pare | balthazaar | Dragan Ivanović | 152 | 24-11-2006 05:21 PM |
Sta zapravo podrazumeva posao muzickog urednika na televiziji? | sadux | Razno | 10 | 18-03-2006 11:49 PM |