Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-06-2009, 12:28 PM   #91
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Default Re: Trigger

I od mene po ko zna koji put cestitke ...

diviner is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2009, 04:12 AM   #92
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Hvala!
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2009, 09:14 PM   #93
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Evo jo? jedan spot kreće u emitovanje pa koga interesuje mo?e da baci oko, pesma "Navika".

http://www.youtube.com/user/TriggerVideo
Old 11-12-2009, 01:40 AM   #94
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

molim te...reci klavijaturisti...da pocne da svira....da zada sebi zadatak da u sledecoj pesmi NECE koristiti pad i stringse...
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2013, 12:02 AM   #95
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Evo da izvučem temu iz naftalina Nisam dolazio na forum dve - tri godine pa ajd sad da okačim update (a taman sam usput i odgovorio na sve one poruke iz inbox-a koje su mi mesecima stajale... Izvinjavam se ljudima!)

Elem u međuvremenu, otkad je pisano na temi, Trigger, moj bend, je uradio album obrada. Kao što je na primer ova, Ena grupe Haustor:
https://www.youtube.com/watch?v=LqusEzIPloA

Sve ostale možete poslušati tu na našem youtube kanalu. A imamo upravo i novu autorsku pesmu koja nije za one sa osetljivim ušima. Ne hrani ljudoždere u kojoj je gost Darko iz Kikindskog benda Downstroy :
http://www.youtube.com/watch?v=YufKUyPq25U

Pa eto ko me se seća sa foruma ili voli dž dž muziku možda mu bude interesantno da posluša Ako vam se dopadne produkcija i snimak, da znate da sam ja radio, hvala unapred. Ako vam se ne svidi snimak i u fazonu ste, ma daj, kakvih ti je ovo 300 Hz na snare-u, da znate da nisam ja radio nego neka budala, ali je bar radio za džabe pa smo ga pustili da nam usere mix

Pozdrav svima!

Last edited by Dushan_S; 23-06-2013 at 12:06 AM.
Old 25-06-2013, 05:20 AM   #96
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Ena... pun pogodak!!!
Ma nema? brige, D? D? je bez premca , ja ovu novu stvar protumačih kao 'socijalno anga?ovanu' i khm khm... politički.
Nadam se da će novi album Trigger-a imati i numere za nas sa 'osetljivim' u?ima. Za?to? Pa, zato jer ste tako u mogućnosti.
Eh da, bubnjevi u uvodu, elektronika u pauzama, 'sitar'... super.
Old 25-06-2013, 11:20 AM   #97
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Dje si Dule, 100 godina .

Meni odlicno, iako ovakvu vrstu muzike najrjedje slusam... ali sam ove dve poslusao dva puta, a sad trenutno slusam i skidam ostale expartove...

Za enu bjese da ste slali za MTV, pa su vam rekli da nije "komercijalno" ili nesto takvo (ako jesu, kakav bullshit) ? Ili je to bila neka druga stvar ?

Ne hrani ljudozdere - jedna straightforward clean i otvorena 'zika koja prica o stanju generalno o stanju u (nasem) drustvu. Odlicno docarana i prenesena ta depresivna nota srljanja u propast . Kao sto rekoh, nisam u ovome, ok mi sve lezi, lepo zvuci kao cjelina, i jedino sto ste mozda mogli, jeste da ovaj matrix efekat na 0:19 prozmete u nesto vecoj mjeri kroz jos par mjesta (btw, da upitam odakle vam taj sempl, ili ste pak to generisali nekako, nekim synthom) ? I da ste recimo ubacili upravo na par mjesta te "elekronske zujalice" i u nekim drugim stvarima ? (prilagodjene atmosferi pjesme naravno)...

Spotovi su skroz ok...s obzirom da su radjeni sa skromnim budzetom, sasvim su dobro upakovani...

Toliko.

Last edited by diviner; 25-06-2013 at 11:24 AM.
diviner is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2013, 03:32 PM   #98
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by diviner View Post
Dje si Dule, 100 godina .

Meni odlicno, iako ovakvu vrstu muzike najrjedje slusam... ali sam ove dve poslusao dva puta, a sad trenutno slusam i skidam ostale expartove...

Za enu bjese da ste slali za MTV, pa su vam rekli da nije "komercijalno" ili nesto takvo (ako jesu, kakav bullshit) ? Ili je to bila neka druga stvar ?

Ne hrani ljudozdere - jedna straightforward clean i otvorena 'zika koja prica o stanju generalno o stanju u (nasem) drustvu. Odlicno docarana i prenesena ta depresivna nota srljanja u propast . Kao sto rekoh, nisam u ovome, ok mi sve lezi, lepo zvuci kao cjelina, i jedino sto ste mozda mogli, jeste da ovaj matrix efekat na 0:19 prozmete u nesto vecoj mjeri kroz jos par mjesta (btw, da upitam odakle vam taj sempl, ili ste pak to generisali nekako, nekim synthom) ? I da ste recimo ubacili upravo na par mjesta te "elekronske zujalice" i u nekim drugim stvarima ? (prilagodjene atmosferi pjesme naravno)...

Spotovi su skroz ok...s obzirom da su radjeni sa skromnim budzetom, sasvim su dobro upakovani...

Toliko.
Fala za feedback bata Diviner.

Sa MTV-jem imamo promenljivu sreću Zapravo, pustili su prvi video za "Jedan dan" u Headbangers ball emisiji - između dva spota ekstremnog metala Ostalo neće da pu?taju jer je previ?e tvrdo za njih, to je obja?njenje. Ne da mi ne?to smeta, prvenstveno zato ?to domaća rok publika ionako ne gleda mtv, a osim toga, njihovo je pravo da odrede svoju uređivačku politiku. Ono u vezi čega jesam kritičan je ?to je ta uređivačka politika, a zaista mislim da sam objektivan kad to ka?em, drugačija kad se radi o muzici iz Srbije u odnosu na ostatak planete pa i na?e kom?ije. To se lepovidi i po njihovom izboru popularne muzike sa ovih prostora koja je "podobna" za emitovanje. Takođe čini se da je skala "tvrdoće" i "komercijalnosti" različita u različitim slučajevima. Meni je bilo drago da eto, jednom, kad smo počinjali sa ovim, vidim svoj video na njihovom kanalu. Da vidim svoju nju?ku na TV-u sa onim MTV u ćo?ku iz neke lične bolećivosti za vremenima kad je taj kanal bio validan način informisanja o novoj muzici

?to se tiče sempla, mislima da je zapravo to vi?e semplova, da nisam mogao da nađem jedan. Jedan od tih znam da je iz neke sample zbirke, drugo je neki synth, treće je isto neki layer. Moguće je da je stavljen i neki dist preko, jbg, sad se ne sećam... Ta pesma je stajala smiksana jo? od pro?le godine, tad sam je zavr?io. Uglavnom se trudim da ne koristim semplove takvi kakvi su, nekako imam osećaj da je to lenjost i nekreativnost, potrudim se da ih bar malo drndam i da im dam neke personaliti, da nisu direktno iz foldera takvi kakvi jesu, ?to bi se reklo. A ?to se tiče toga da se sempl ponovi, ?ta ja znam... Nemamo trenutno klavijaturistu pa u?ivo ne mo?emo sad da pu?tamo te semplove pa se trudim da ne preteram. A drugo, uvek sam voleo kad u nekoj pesmu čujem neku foru koja je do jaja, neku sitnicu i ona je samo na jednom mestu... I onda moram da po sto puta vraćam rewind na kaseti da bi čuo tu foru Nekako mi se to izgubi kad je ne?to 3x u pesmi i svakih malo ponovo se desi Naravno, sto ljudi sto ćudi, sto ?ena dvesta sisa, tebi bi bilo mo?da zanimljivije da ga ima če?će
Old 25-06-2013, 03:44 PM   #99
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by ProkDu View Post
Ena... pun pogodak!!!
Ma nemaš brige, DŽ DŽ je bez premca , ja ovu novu stvar protumačih kao 'socijalno angažovanu' i khm khm... politički.
Nadam se da će novi album Trigger-a imati i numere za nas sa 'osetljivim' ušima. Zašto? Pa, zato jer ste tako u mogućnosti.
Eh da, bubnjevi u uvodu, elektronika u pauzama, 'sitar'... super.
Pa tačno je i jedno i drugo, i politički i socijalno Namerno je tako napisano. U suštini, krenuo sam od osnovne ideje da su ljudi danas generalno, ne samo kod nas, bombardovani iz medija različitim artificijalnim konceptima šta je to dobro, šta je ljudski, šta je humano, izgubili kontakt sa tim u sebi. Narodne mase postaju bića lišena određenih životnih vrednosti a i u praktičnom smislu, postajemo planeta nolifer-a koji gutaju servirane informacije o životima drugih ljudi. Iz medija se hranimo tim drugim ljudima, njihovim životnim pričama, osećanjima, gledamo reality show programe, više nas interesuju krupno kadrirane suze neke osobe koja ni po čemu zapravo nije posebna ili kvalitetna nego da poboljšamo naš život i život ljudi oko nas.Pri tome usvajamo modele ponašanja i vrednosti u kojima cilj opravdava sredstvo a vrdnost ljudskog bića je u socijalnoj uspešnosti a ne u tome da li je ikako doprineo bilo kom drugom ljudskom biću ili društvu u kom živi.
A ak ose možda sećaš slučajno nekih ranijih tekstova (npr ako si ikad čuo Igračku sa prvog albuma) ja volim da napišem višeznačan tekst, tako da sam onda gledao da formiram tekst tak oda se odnosi i na ove naše domaće prilike, kako socijalno, tako i politički...
uf, raspisah se, dosta

Biće šaren album, fakat ne umem drugačije, suviše muzičkih uticaja sa raznih strana Ko voli mešanje stilova, biće mu ok
Old 25-06-2013, 06:25 PM   #100
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Odlicno je ovo! Cuje se da je ulozeno dosta rada Super, svaka cast.

Pozz
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
acid

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules