|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Superoperater
|
![]()
Volim kad me neko ovako lepo demantuje
![]()
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Pa evo i ja sam lemio neke sitnice, ovo je nekako najbolje ispalo:
http://www.youtube.com/watch?v=BSghE5GslDU isti taj je kori?ten ovdje, mislim da dobro zvuči na klaviru: http://www.youtube.com/watch?v=KZfFpr73Ixg Dual delay baziran na PT2399, sličan onom na Tonepad.com, samo je napravljen tako da ide u self-oscilaciju i ima mono in to stereo out prekidač. A jel bi mi znao netko savjetovati gdje da nabavim trafo 500 : 8 Ohm, 100 V, ne?to poput Mouser 42TM001 - već sam naručivao iz Banzai Music u Berlinu, ali glupo mi je davati 10 ? za dostavu nečega ?to ko?ta 3-4 ? u trgovini. thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Halooo! Ziv sam i zdrav, ali bilo je toliko posla u zadnje 2-3 godine, tako da sam slabo bio na Rumskom i sva sreca, posla jos ima. Radi se na vise frontova, najvise ide Neve preamp i 1176 compressor, mada ima i jos nekih elektronickih avanturica...
![]() ![]() Last edited by FrankoPanko; 17-09-2013 at 05:30 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Evo najzad i ja da stavim slike mog Pultec-klona. Zavr?en je već poodavno samo nikako da nađem veremena da postavim slike.
Posebno bih se zahvalio FrankoPanku na savetima i pomoći, da njega nije bilo (kao ni Rumskog - zato hvala i Rumskom i svim ljudima dobre volje ovde) ![]() Preko interneta sam iz Nemačke naručio glavne komponente (Lundahl transformatore, lampe itd.), a ostalo nabavio iz lokalnih izvora. Znači logistiku i finansije sam ja odradio, a elektroniku sastavio, vario itd. moj prijatelj. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav.. ima li zivota na ovom forumu? Evo da se pokrene malo ova tema evo jos jedne izvedbe Urei 1176ice. Ovdje je rijec o F verziji s trafoima i dijelovima od hairball audia i mousera posto sam htjeo da budu isti tranzistori itd. kao mnatsova verzija. Kuciste je vrhunski napravio Purusha iz Slovenije kojeg vecina vas zna. Kompresor radi odlicno, imao sam problema s 50hz humom ali napoko sam to rijesio nedavno uzemljenjem jedne tocke koja je trebala biti na 0V. Jos trebam napravit kalibraciju GR nacina rada VU metra i to je to.. nikak da to napravim jer ne volim GR mode
![]() Pitanje: Zna li tko mozda gdje bi se moglo u Zagrebu dati napraviti 2U front panel s rupama i natpisima i koliko bi to otprilike kostalo? Zanima me ako bi se kad odvazio i napravio nekakvu svoju verziju nekog preampa ili comp-a. Takodjer, ima li tko kakvu shemu za nekakav kul IC ili diskretni preamp s in/out trafoima? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Super , Peurusha stvarno vrhunski radi frontove.Uzmi malo samo uvrti te zice od strujnog trafoa i sredi ih tako da budu sto dalje od puta signala.Drugo , polozaj torusnog trafoa zna da napravi veliku razliku u brumu, otpanji do kraja urei i eventualno digni jos 20-tak db na kartici (ili bilo kom plug inu) okreci torus oko ose i slusaj.Naci ces sigurno polozaj u kome ce brum biti najmanji.
![]() |
#7 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Potpuno sam zaboravio na ovu temu!
Treba ju malo osvje?iti! Evo i mog 1176 klona. Radio sam ga iz totalnog zezanja i nisam mislio da će raditi dobro. Najstarija Gyraf pločica, komponente koje sam na?ao posvuda (maltene recycle bin), bezvezni Monacor trafo i kuči?te koje sam kompletno sam napravio od ostataka limova i neke stare 2H fronte. I na kraju ispalo da svira za popizdit dobro! Hahaha! A stvari do kojih mi je stalo nikad ne prorade dobro iz prve. Ovaj radio odmah!
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Monitori?Samogradnja? | djale | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 19-02-2005 08:04 PM |