Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-06-2013, 11:57 PM   #1
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Androidi vode sa 2:1 u finalu, ajfoni su izbacili plagove u cetvrtini
Old 19-06-2013, 08:08 AM   #2
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Samogradnja studijske ezoterije

Quote:
Originally Posted by Braca View Post
Ima li novih sprava, sta ste se ucutali ili su plugovi pobedili
Pa sta da ima, kada je 90% ozbiljnih clanova napustilo forum
Da li su ih zamenili neki novi klinci sa softverom ili su se smorili oko naglabanja sa istima, nemam pojma, ali je cinjenica da se 10ak ljudi konstantno vrti po forumu (uglavnom su newb i uglavnom se koriste softverom) i jos par njih od ranije i to je to. Ne kazem da se sa softverom ne moze raditi (ja radim 99% sa softverom)

Ja sam hteo da pravim La2a i 1176, hteo sam da unesem malo inovacije (da, za mene je analogna tehnika - inovacija), odustao sam, jer sam se razvlacio sa nekavim pojacalom jedno godinu dana Shvatio sam da sam prerastao taj entuzijazam, usao sam u kolotecinu i to je kraj svemu. Muzika je definitivno postala posao i sem povremenih euforija, uglavnom to sve ide svojim ustaljenim tokovima. Kada se probudim, bicu u penziji sa 60 godina (60 ? Haha - evo optimizma) i necu dobro videti ni lemilicu, kamo li da se bavim DIY hobijem.

Ono sto sam naucio - to je to. Vise nista ne moze da mi stane u glavu. Cak se gadim pomisli da naucim nesto novo ili unapredim svoje znanje...

Sta ce mi razni API sistemi, smaranje sa kablovima i patch poljima, analogni 1176, lakse je kliknuti misem. A i brze. Cistije. Da ne pominjem - jevtinije! Jesam pomenuo brze ? To je sada najvaznije.
Old 19-06-2013, 11:35 PM   #3
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Autor ove teme nam je prije par tjedana postao dogradonačelnik svog mjesta! A i razvodnio se forum pa nitko vi?e ni ne gleda ovu temu...
A ja taman večeras prvi puta pustio struju kroz ne?to... i proradilo iz prve... dual LA-4 opto kompresor! Jo? sad da mu samo od?tampam ne?to na fronti i putuje u rack!
Attached Images

- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 21-06-2013, 05:45 AM   #4
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Volim kad me neko ovako lepo demantuje
Old 19-07-2013, 01:55 PM   #5
zarkoff
Junior Member

Pa evo i ja sam lemio neke sitnice, ovo je nekako najbolje ispalo:

http://www.youtube.com/watch?v=BSghE5GslDU

isti taj je kori?ten ovdje, mislim da dobro zvuči na klaviru:

http://www.youtube.com/watch?v=KZfFpr73Ixg

Dual delay baziran na PT2399, sličan onom na Tonepad.com, samo je napravljen tako da ide u self-oscilaciju i ima mono in to stereo out prekidač.

A jel bi mi znao netko savjetovati gdje da nabavim trafo 500 : 8 Ohm, 100 V, ne?to poput Mouser 42TM001 - već sam naručivao iz Banzai Music u Berlinu, ali glupo mi je davati 10 ? za dostavu nečega ?to ko?ta 3-4 ? u trgovini.

thx
zarkoff is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2013, 05:19 PM   #6
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Halooo! Ziv sam i zdrav, ali bilo je toliko posla u zadnje 2-3 godine, tako da sam slabo bio na Rumskom i sva sreca, posla jos ima. Radi se na vise frontova, najvise ide Neve preamp i 1176 compressor, mada ima i jos nekih elektronickih avanturica... Na prvoj fotografiji je novi dizajn Neve-ovih preampova, na drugoj je Vari-mu tube limiter, treca fotografija je iz studia Nikse Bratosa (Zg), na cetvrtoj su Marshall plexi i Fender tweed deluxe lampasi (poit-to-point lemljenje), a peta po redu iz studia Deva u Splitu kojem sam radio sest sprava. Evo par fotkica da ne mislite da sam zahrdjao!
Attached Images

Last edited by FrankoPanko; 17-09-2013 at 05:30 PM.
FrankoPanko is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2014, 05:09 PM   #7
djzolika
Member

Evo najzad i ja da stavim slike mog Pultec-klona. Zavr?en je već poodavno samo nikako da nađem veremena da postavim slike.
Posebno bih se zahvalio FrankoPanku na savetima i pomoći, da njega nije bilo (kao ni Rumskog - zato hvala i Rumskom i svim ljudima dobre volje ovde) verovatno se nikad ne bih upustio u ovakvo ne?to.

Preko interneta sam iz Nemačke naručio glavne komponente (Lundahl transformatore, lampe itd.), a ostalo nabavio iz lokalnih izvora. Znači logistiku i finansije sam ja odradio, a elektroniku sastavio, vario itd. moj prijatelj.
Attached Images

djzolika is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules