|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
pa evo kad vec dodjosmo do te tacke da je i ovo tema na rumskom bolje da se oglasim....
![]() u kreativnom smislu vam je jasno da je ovaj disk nepotrebno razmatrati,jasan je... mada i taj proces ima svoj tok, odakle takva melodija, posebno odakle takav(takvi) tekst(ovi)... dzenanovu plocu (tj. 8 pesama od ne znam 10 valjda) snimah, aranzirah/producirah i miksah sam cak i neke melodije komponovahhh, ova je jedna od tih gde sam poulu i melodijopisac.... u ovih par pesama sto ste postavili, vidite da su u pitanju stilske vezbe .... ako ima interesenata mogu da opisem sta sam kako gde mada je vecina stvari nekako samoobjasnjujuca..... adam lambert, gibonni, oni turci sa eurosonga od pre par godina, merlin, bijelo dugme .... i sve to sa dzenanovim pevanjem i gadjanim tekstovima ide ka jednom cilju.... da ploca bude uspeshna za njega, meni rad udoban i zanatski da bude okkk.... posto sam sam sve snimao aranzirao i miksao sam pitajte ako nekom nesto sa ove ploce zvuci kao da bih odgovorom na pitanje "kako ovo ili ovo" doprineo da neko lakse snimi/uradi neku kreativnu lepu muzikuuuuu... pozz svimaaa Alaga Last edited by Dule A; 05-06-2013 at 09:07 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
a kod dzenana ovo "S.Vukovic - muzika" nije nekakav slavoljub ili slavisha
nego svetlana... inace moja dugogodisnja exdraga and muziko-saradnicaaa pa svojevremeno napisasmo i ovako nesto zajedno ne bih li ja drndao gitaru a ona pevala cega zeljni smouuu... dosta davno bilo ali sad skoro zaspotovasmoooo... ok, i za moj ukus je prepaljen master ali sam to namerno izveo za youtube jer ljudi to slusaju po prokletim telefonima pa da bar nesto cuju.... a za nosach ako ga nekad docekamo ili za neki internet album cu masterovattttiponovooouu nepretencioznaPopZika ali bliskije ukusu (svirka mom, pevanje i tekst njenomm)... radili smo jos nekoliko pesama ... potpuno bez zanrovskog odredjenjajasnog... od chilloutaa (dejo vuckovic svirao bubnjeve!!!i too ooodlicno, uskoro i tu pushtamo deki), preko nekih mesovitih ritmova, moya brenan/srbijica. pa preko nekih cudnih polu digitalijaaa.... a pustili ovu neku kao.. zenski bili ajdol a nezno pevanje hm... u svakom slucaju provodili se dobro... i during the dzenan, i u nashim zikama.... ako se ne varam i ona je pritajeno negde na rumskommm http://www.youtube.com/watch?v=Y3jV0I3IWi4 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
A tekstopisac?
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Odlicno što Dušan ima želju da diskutuje o svojim pesmama i tenikama, načinima kako je dolazio do željenog zvuka. Ja nemam šta da pitam, ali ću budno da pratim šta se dešava, evo lepe prilike da se čuju neke informacije iz prve ruke. Umesto što se nagađa ovo je ono, ono je ono, pitajte čoveka samog direktno, kad je već tu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
?to se mene tiče Du?an Alagić mo?e DA bude i gost foruma, ako već postoji ?elja za deljenjem znanja!!!
http://www.discogs.com/artist/Du%C5%...ts_All&per=100 Muzika: Rade i Sa?a Kovačević Tekst: Milo? Roganović Aran?man: Du?an Alagić Audio script: Bubnjevi: Igor Bo?ić ?ile snimano @studio SSL Pink (snimatelji Nenad Dragićević Cile i Dule Alagić) Električne gitare, klavijature, programiranja i fx: Du?an Alagić Bas gitara: Dragan Ivanović Dodatni fx: Rade Kovačević Daire: Vladan Popović Pop Audio editing: Goran Egić Prateći vokali: Sa?a Kovačević i Igor Jovanovic Snimano @studio Alagić/studio Kovačević
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Hvala unapred.
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Sa Dzenanom sam imao jako ugodne seshnove snimanja vokala jer bas dobro peva. Vrlo dobro stimuje a sto je meni mozda i najvaznije, ima gruva...
kljucno kod njega mi je bilo da mu namestimo slusanje tako da sam sebe ne cuje prejako... tako mu prijalo... i vrlo vazno za rad mi je sto je i saradljiv i muzikalan i ok tip pa se ustvari lako dogovarasmo u njegovu i moju korist kako da namestimo seshn za pevanje.... snimao sam sve bez ikakve kompresije ali je on u slusanju posebno na brzim pesmama imao kompresiju (API2500 plugin), sa razlicitim gain namestanjima snimao sam pesme iz delova odvojeno strofe i refrene, mada je ponegde stvarno bilo i da je pevao pesmu kompletnu pa da sam posle montirao.... chain je AKG C12VR u SSL apha chanell (bez eq, bez VHD, na niskim nivoima radim prilicno jer ova kombinacija nema mnogo suma pa da ne brinem o eventualnim klipovima... i tako ovaj ssl ne kolorise kad je gain jaci... moze samo da uklipuje haha tako da snimam malko tise nivoe ali sam safe clip) pa u SSL konverter u miksevima na vokalima - api2500 , roger nichols uniquilizer (hi shelf od 4kile pa na gore +4 do 5db jer je jedan od zahteva naseg estradnog trzista skoro uvek - as bright as it can be) i waves de ess (kod dzenana funkcionise i ne cujem ga mnogo....) u nekim pesmama ima i onih wavesovih nivolikih eq-a... i ponegde UAD cambrige umesto RN za shelfing... u nekoliko pesama na vokalu ima i paralelne kompresije, ponegde malo dablera a svuda, u svim pesmama bash detaljna automatika koja vadi sve dahove, krajeve i ublazava najjache pikove praskavih P,B,G,K,D,T (koje je vec kompresija ucinila eksplozivnim) a sve sa ciljem da se vox detalji cuju u ostatku jako nakomprimovanog okruzenja.... kolicina visokih i uopste eq vokalnih reverba i dileja je takodje stvar na koju bash pazim... jer nekad potrositi malo vise vremena na izbor reverba reshi nekakav vokalni eq problemcic... obicno kad napravim miks koji mi se licno dopada, bez slusanja pojacam vokal 1db i spustim jos jedan miks ne slusajuci da se ne bih zivcirao... ti miksevi obicno se pevacima vise dopadnu... ![]() Last edited by Dule A; 07-06-2013 at 02:00 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Hvala na iscrpnom opisu! Očekujući tvoj odgovor mislio sam da će? napisati kako u monitoringu D?enan tra?i da čuje sebe dosta jako, s obzirom na to da je tako precizan u intonaciji, a imam utisak da peva dosta tiho, croonerski. Ali eto, pokazalo se suprotno.
Osim dablera, pretpostavljam da se podrazumeva da si radio i duplekse ili koristio slojeve iz različitih tejkova? Kad si već ovako ljubazno napisao kako je rađen najva?niji deo, ako nije problem da idemo i dalje - bass / bubanj...
![]() |
#9 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Jedina dilema koju imam (a pomenuo sam je u svojoj prvoj reakciji) je - zašto ste odlučili da u refrenu ne koristite "kontru" na izobličenoj gitari koja se pojavljuje u "C" delu? Razumem da niste hteli da je uvedete u prvom refrenu, ali druga dva prosto vapiju za njom (makar i sa malo drugačijom farbom) ![]() Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 07-06-2013 at 03:46 PM. Reason: slova |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
pomoc oko boje? hvala | matroda | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 1 | 13-12-2011 11:04 PM |
Hvala(thanks)dugme | STUDIOTON | Obavestenja | 26 | 09-02-2011 10:10 PM |
Hvala administraciji | Mogli | Predlozi i sugestije | 10 | 03-07-2005 04:40 PM |