|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Nema veze, ako ti je to usputna delatnost koju sprovodiš na zvučnicima od 10€ dobro je.
Što se tiče proveravanja faza, po meni je MONO check merodavniji od phase scope-a. Pozdrav, Vasa
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Da vaso ja sve to iz hobija,samo sto sam po prirodi fanatik i naravno oboleo za zvukom..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
...kao i većina ovda?njih članova. Ali zvuk se slu?a, ne gleda se.
Pozdrav, Vasa
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Nekad sam u situaciji da nazalost jedino mogu da ga gledam(nocu kada se radi ipak treba imati obzira prema drugima)sve samo ne slushke..
Nego razmisljam kada bih nabavio komp(sa jednim jezgrom)i npr neku zvucnu i da zvuk sa ovog kompa samo prolazi kroz taj komp koji bi imao phase scope..smorio sam.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Radio sam mono proveru projekata i najbolesnije sto nisam uspeo ni uz pomoc toga da reshim problem,necu da greshim dusu ta mono provera zna bas dosta da pomogne.gotovo na svakom projektu koristim poneki mono synth za npr neki lead pa mozda se zato stvara taj konflikt faza,josh preko tog lead syntha mono delay,nisam pametan..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
I jesi li uspeo uopshte da reshish probleme sa softverskim phase scopeom? meni nije bash jasno iz tvog pisanja kakve konkretno probleme imash sa fazama? uvek postoji prirodno nekakva interakcija medju fazama razlichitih traka i u razlichitim delovima spektruma, pretpostavljam da mislish na interakciju kicka i basa i na loshu translaciju stereo synthova u mono? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Mislim da znam gde greshim evo primera.
Cesto zapocinjem projekat tako shto palim omiljene synthove fm 7 i ni pro53 obicno odmah u startu napravim lanac efekata npr oligaric filter,tesla rescue,cubase mono delay,voxengo marvel eq.a od midi efekata cubase arpache 5,i josh napravim sendove npr mg trigger gate i waves rverb.na samoj pocetnoj tacki projekta ja treba da zadam volumen i da sve shto se izdogadja nikako neutice na glasnocu ili freqventni opseg tog instrumenta(jbt pa da probam jednostavno compresor da ubacim u lanac,uvek pravim veshtacki sidechain i nevolim kompresore bash nesto,zato shto uvek morash da napravish neki kompromis,90% istretiranog materijala pomenutim compres zvuci extra a 10% uvek otpadne ili se samo spljeska(slobodno receno). meni se to dogadja..no shto se tice faza ono shto je vasa pomenuo mono korekcija malo pazljivije slushanje i reshen problem.. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Recenzija: Digidesign Digi002 (Part 1 - Hardver) | puRe | Recenzije | 0 | 11-08-2004 06:35 PM |