Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-05-2013, 02:07 PM   #1
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default Re: razlike u snimku u khz?

aha procitao sve, kontam, jer ustvari i ja ako ne cujem razliku zasto bi trosio i disk i procesor opterecavao, i onako i tih visokih ce pojesi onda youtube, il bilo kakva konverzija, tako nista ostajem ja na 44, CD standard meni kazem i to je bilo dovoljno. al et da pitam posto nisam nikad radio na vise, a vecinom negde procitam snimano na toliko i toliko, uvek duplo vise od moje postavke.

ne radim sam audio , u mene ti je sve vsti, eventualno koji zivi instrument tipa gitare, harmonika, i vokali,, (znaci drum ne snimam, nisam do sad, to je jedino sto bi nazvao komplikvanim za moju sobu) ostali inst mogu, izbor mikrofona imam dovoljno, ne previse.

i kad nesto skontam pa i da imam snimak od 192khz ne bi ga mogao cuti jer u mene nije toliko karta? jel tako, u mene je presouns firepod ona prva cim je izasla , platio 1350km dal u artistu ,ta negde je cena bila ne secam se tacno, pise na njoj 24 bit 96khz, al ne moze 96,

Last edited by branoy; 08-05-2013 at 02:09 PM.
branoy is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2013, 02:15 PM   #2
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Najbolje je da sam probas, i usnimis nesto na 96, i skontaces sam..a ionako kazes da najvise koristis vst-ove, a to ti je 44..sto bi rekli, pali, vozi
Sky Net is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2013, 02:43 PM   #3
fix3r
Member

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
ne radim sam audio , u mene ti je sve vsti, eventualno koji zivi instrument tipa gitare, harmonika, i vokali,, (znaci drum ne snimam, nisam do sad, to je jedino sto bi nazvao komplikvanim za moju sobu) ostali inst mogu, izbor mikrofona imam dovoljno, ne previse.
Svaki pristojan VSTi danas radi oversampling tako da ce plagovi "sami" da rade na 96KHz+ dok ti mozes da ostanes na recimo 48 (doduse, ne garantujem da svaki ima oversampling, sve sto ja koristim definitivno ide u 8x oversampling kod renderovanja traka). Takvi VSTi zvuce *znacajno* bolje sa oversamplingom nego na standardnom 44.1 (ali to je do sinteze zvuka u digitalnom domenu, nema mnogo veze sa snimanjem zivog zuka).

Pitanje su samo semplovi koje koristis - svaki sempler ce to da razvuce (ili skupi) na potrebnu frekvencu, ali ostaje pitanje da li se gubi na kvalitetu (znam da odavno sempleri ne koriste prostu matematiku za ovo, nego i formant analize i svasta nesto, ali odavno to nisam pratio i ne koristim semplere u zadnje vreme, tako da je sve ovo mozda totalno irelevantno, ili pogresno. Neko ce vec da potvrdi/opovrgne).

Kontam da nista od toga sto snimas ne mora da ide u 96khz (nemas ni gudace ni udaraljke), obzirom da ti ni interfejs nije u tom rangu konverzije. 48KHz nije losa opcija ako planiras (ili vec imas) ADAT uredjaje.
fix3r is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules