|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
a za pocetak, pogledaj neki crtani Tom i Dzeri iz iz npr 50tih godina proslog veka..... to je orkestarska primenjena muzika
![]()
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
sad imam osjecaj kao kad meni do?u klinci sa ?udim i glupim pitanjima o produkciji house-a,dubstepa i takvih ?anrova. razumijem sta mi hocete reci,ali nezelim zadrijeti toliko u materiju da zvu?i toliko realno kolko vi mislite da bi trebalo zvu?ati. prva stvar koju sam shvatio da je drukcija od produkcije elektronske muzike je konstantno mijenjanje BPM-a da se dobije taj osjecaj "ljudske pogre?ke" i dinami?nosti u odredjenim trenucima. da budem iskren zanima me "produkcija" (kako biste vi to uopce nazvali neznam) soundtrekova za igrice ili pomaganje pri stvaranju nekakvog mod-a za neku igru...ni?ta pretjerano,ali opet zelim da to na nesto li?i...a s druge strane shvacam kolko je to kompleksno podru?ije tako da imate pravo kad kazete da se to nemoze naucit preko foruma (sta je i realno)... ali ako netko ima pokoju rijec ili prijedlog rado cu poslusat i pokusat primjenit...
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Za pocetak malo preslusaj npr. Call of Duty: Modern Warfare 2 Original Score, mix je radio Alan Meyerson, Hans Zimmerov engineer, slusanje dobrih radova prilicno pomaze....
Probaj da odradis neki score pa postuj da cujemo, tako ce biti i najkonretnije u smilsu neke pomoci
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
To nije prosto menjanje BPM-a, to je prefinjeni klasicarski osecaj za dinamiku koja ima mnogo nijansi. Ok, za filmove i igrice izrazajnost ne mora biti na tom nivou... Ali, moras prosvirati bar stotinak orkestralnih/klasicnih kompozicija da bi imao predstavu o cemu se radi. P.S. Znam da je naslov produkcija ali mi se cini kao da je anthony mislio na komonovanje/aranziranje. Sorry ako sam pogresno shvatio Last edited by VladaNS; 11-02-2013 at 08:49 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
kad slušam malo ove vaše radove mogu samo reči
odlično moji nekakvi pokušaji nisu ni nula u usporedbi ipak ja sam donekle zadovoljan https://soundcloud.com/damir2303/requiem-1 jedan primjer no ovime sam se počeo baviti prije jedno tri mjeseca i još mi fali samo 33 godine da pohvatam konce a koliko je istinito ovo što se priča nizvodno toliko je i u neku ruku ne malo nego poprilično čudno I dok su se godinama glazbenici svih mogučih žanrova trudili u studiju što točnije odsvirati ritmički, dinamički.... Danas kad je za takve stvari dovoljno dva klika mišem pa da imaš sve 100% , danas se nastoji griješiti, odnosno nastoje se simulirati ljudske greške, nesavršenost... gruve, humanizacija zamjenjuju stopostotno sviranje u midi trakama..... Last edited by amaterius; 11-02-2013 at 07:02 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Legendaran...! 1946. dobio oskara...!
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
slu?am jako puno soundtrackova da,nekad po cijele dane,i crpim kolko god mogu...htio sam pitat ne?to i otic u sitni offtoppic;kad otvorim par Eastwest i kontakt pluginova (otprilike oko 4-5 njih) komp mi po?ne full ?tekati...imam AMD x6 phenom,i 4 GB Rama...sad nisam siguran dali ti vstievi ?upaju ramove ili procesor? i jos jedno pitanje,kad sviram sa Eestwestom (kojim god) ?tagod,i kad mjenjam BPM eastwest se jednostavno ugasi,ni?ta ne svira :S neznam zbog ?ega? a kad sviram nesto iz kontakt librarya i kad se bpm mijenja normalno se sve cuje...
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
Mega Boki
![]() @Anthony: Samo da se nadovežem na MuZZyja i Vuka - orkestar se "producira" i "miksa" putem pisanja partitura i dirigovanja, makar i virtuelnog. Da bi, kao što ti kažeš, "ličilo na nešto". Ako hoćeš mekši low-mid onda malo više uposliš trombone i horne, ako hoćeš tvrđi onda fagote i oboe, pa paziš na oktave u kojima se svira pa dinamika, pa tako redom... da bi ličilo na orkestar. Slično kao u svakoj drugoj vrsti muzike. Moraš koliko-toliko da se upoznaš sa mogućnostima i karakterima instrumenata da bi pisao aranžmane za njih. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 06-02-2013 at 04:25 PM. Reason: mogućnosti |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
East west mogu nekad da budu preeedobri ali da bi na takvoj masini lejerovao nekoliko kila instrumenata to tesko ide...postoje mnoogo dobrih simfonijskih baza i van e/w korporacije, ali da bi makar licilo na nesto mora da se dosta dobro savlada sviranje, jacine udarca, sustain, portamento legato
![]() btw, lepo rece everbeatz i ja preporucujem call of duty ovaj najnoviji, a bogami i dark knight rises ost onaj zimmer je ponekad neprejebiv |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
a evo ako hoces da se naslusas ovo sam na brzinu naso, nemoz` se na jutjubu naslusati nesto jer je audio uzhasan ali makar za ideje i kombinacije instrumenata da ti dodje inspirejshn
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pun mi q... muzike... | kVu | Razno | 38 | 15-08-2009 03:28 PM |
Buducnost muzike | Danny Lou | Razno | 132 | 12-12-2008 09:02 PM |
Muzika za filmove | sinisake | Promocija radova | 4 | 05-12-2008 12:00 PM |
Novi podforum - Produkcija Elektronske Muzike | diviner | Obavestenja | 15 | 26-09-2006 01:30 PM |
Malo Muzike... | DaBear | Zoran Vračević - Vrač | 64 | 30-08-2006 10:31 PM |