Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-02-2013, 04:46 PM   #1
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Novi Korg ms-20 mini -analogni monosint

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
@ Silicone - daj mega muzicaru koji zna sta radi instrument od $20 i on ce da pocepa i na tom instrumentu !!! A da ne pricamo kako bi Mr Wonder tek pocepao na vilo kom soft synthu !!!?/ Alo?

Sto se tice akustike i studija - OPET, ko je ozbiljan i ko je savldao svoju opremu i software i instrumente i poce da se ozbiljno bavi muzikom i zaradjuje (jel smem to da kazem?)...TEK ONDA treba da razmislja o studiju.

Ljudi prave hitove po podrumima i niko se kao kod nas toliko ne opterecuje sredjivanjem sobe PRE nego sto ovlada svim tim stvarima...
DaBear... druze... Pokushacu da uprostim maximalno moguce, ne vredi drugachije.
Ovo gore si rekao zilijardu puta, nebrojeno puta, toliko puno puta da SVI to su prochitali (da ne kazem znaju). Dakle, ponovicu.. Ovo gore napisano si rekao suvishe, prepuno puta. Nemoj vishe. Evo, obecavam, da cu staviti kao signature to sto si toliko puta rekao pa nek se stalno vidi, a mozes i ti isto. Uchineces uslugu siroj populaciji ovde na forumu.
Ponavljam: Ovo gore napisano si toliko previse puta rekao da me chudi kako ti ne dosadi?? Znamo to, usvojili smo... Uchitelju. Obecavamo, bicemo dobri, necemo kupovati analogne sintove, samo nemoj vise da pises to...
Molim te... Nemoj svaka tema (a pogotovo ova koja me zanima) da se zavrsi sa filozofijom. Pa ti prvi pljujes balkanski mentalitet, a najveci si Balkanac, druze...
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 04:54 PM   #2
fix3r
Member

Imam utisak da ljudi ovde zapravo ne znaju sta znaci "DSP" i kako softver/hardver mladji od 30 godina zapravo radi.

Ocekujem vrlo brzo i zestoko pljuvanje po Prophet-u 12, jer nema VCO, a svi vec znamo kako nema sinta bez VCO-a.
fix3r is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 05:01 PM   #3
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by fix3r View Post
Imam utisak da ljudi ovde zapravo ne znaju sta znaci "DSP" i kako softver/hardver mladji od 30 godina zapravo radi.
Da li bi bio ljubazan pa nam objasnio to sto ne znamo?
Old 03-02-2013, 05:07 PM   #4
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

mogli bi sad malo o synth-u,a?
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 05:07 PM   #5
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by DADDY Z View Post
mogli bi sad malo o synth-u,a?
Evo sad ce DSP
Old 03-02-2013, 05:10 PM   #6
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by fix3r View Post
Ocekujem vrlo brzo i zestoko pljuvanje po Prophet-u 12, jer nema VCO, a svi vec znamo kako nema sinta bez VCO-a.
Mozemo i o novom Prophetu da pricamo, samo treba otvoriti temu. Ima sta da se pricha, a da nije pljuvanje Pokreni temu, kazi nesto konstruktivno (ne samo link ka you tube) pa cemo diskutovati. Vrlo rado
Old 03-02-2013, 05:53 PM   #7
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

evo i ja da kazem nesto za dnevnik tj pred ednooki(makedonska verzija nikad izvini samo u animiranom izdanju) , igrom slucaja daddy z je imao vremena i zivaca da mi odradi uslugu a to je da sa istim settingsima uporedimo famozni grok sm02 i pravi ms 20 , nisam cackao korg ms20vstI jer netom kruze price da grok ima slican filter ono sto sam dobio od daddy z-a em sto nema veze em urla(veoma debela 303 rezonanca maltene i tip zvuka) em izbija taj cuveni ms20 zvuk ... ako je taj novi ms20 priblizno dobar za koliko je smanjen super , a sto se tice kupovine hardvera u danasnje vreme , izbor je nikad veci i nikad jeftiniji pre svega mislim na ono sto sam postovao u ovoj sekciji + minibrute arturija + alesis micron+m-audio venom+mininova .... ispada da je softver veoma skup...jedino sto se meni svidja od virtuelnih sintova jesu i da ih bas intezivno koristim d16 stvarcice , ts-substance (jeneno masni freee synth) i fxpansion sintovi ... a da ima i fina emulacija jx8p-a ali sve dok se ne ubaci posle saturn nije ni priblizno toj masnoci ali karakter da je preslikan veoma uspesno ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 05:20 PM   #8
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
DaBear... druze... Pokushacu da uprostim maximalno moguce, ne vredi drugachije.
Ovo gore si rekao zilijardu puta, nebrojeno puta, toliko puno puta da SVI to su prochitali (da ne kazem znaju). Dakle, ponovicu.. Ovo gore napisano si rekao suvishe, prepuno puta. Nemoj vishe. Evo, obecavam, da cu staviti kao signature to sto si toliko puta rekao pa nek se stalno vidi, a mozes i ti isto. Uchineces uslugu siroj populaciji ovde na forumu.
Ponavljam: Ovo gore napisano si toliko previse puta rekao da me chudi kako ti ne dosadi?? Znamo to, usvojili smo... Uchitelju. Obecavamo, bicemo dobri, necemo kupovati analogne sintove, samo nemoj vise da pises to...
Molim te... Nemoj svaka tema (a pogotovo ova koja me zanima) da se zavrsi sa filozofijom. Pa ti prvi pljujes balkanski mentalitet, a najveci si Balkanac, druze...
Ja sam Balkanac u Londonu..hehe..to je malo "jace" od obicnog Balkanca..(da ne nabrajem ostale razike..)

A jel mozes ti nama da objasnis sta ocekujes od Korga? Kako ce ti on pomoci u stvaranju muzike i sta on ima a da drugi synth nema? Ili je samo zato sto ima patch chords i dugmice a kosta ?600? To su samo iste bojice ili flomasteri od drugog proizvodjaca...

Najinteresantnije mi je sto likovi kao Deadmou5 kupuju (sa velikim popustom) analogne sitove na metar - umesto tapeta u studiju a i dalje 90% produkcije dradjuje na PC-ju !! Ja ga nikad nisam video na njegovim youtube videima iz studija da nesto radi sa njima..sem da kao nesto nabada...mislim, i sam je priznao da se oko njih jos zalama i da mu treba "forewer" da dobije neki usable sound !! Kod njega je to veliki deo imidza, pored one miki mouse glave...
EMI (koji ima procenat OD SVEGA STO ON RADI / reklamira itd..) i njego manager maksimalno iskoriscavaju njegov imidz za raznorazne reklame, zato se ne treba paliti nogo na to...

A ako pricamo o skupljanu sprava (kolekcionar) ond je sve to druga prica...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 05:29 PM   #9
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Ja sam Balkanac u Londonu..hehe..to je malo "jace" od obicnog Balkanca..(da ne nabrajem ostale razike..)

A jel mozes ti nama da objasnis sta ocekujes od Korga? Kako ce ti on pomoci u stvaranju muzike i sta on ima a da drugi synth nema? Ili je samo zato sto ima patch chords i dugmice a kosta ?600? To su samo iste bojice ili flomasteri od drugog proizvodjaca...
1. Zvuk (razlika od softa je velika. Ko ne chuje, ne chuje. Ko chuje, chuje. Daklem, ovo je jasno
2. Inspiracija - najbitnija stvar. Smara me i odbija od pravljenja muzike chmaranje sa misem po ekranu. Midi kontroleri su mi oduzeli pola zivota: i na Mac i na Pc. Plus su neinspirativni. Plus ne mogu da mrdnem nigde sa takvim setapom a da me ne zezaju drajveri zbog nekog volshebnog razloga.
3. Kad pogledas cene soft sintova, bolje mi je da kupim nesto opipljivo. A necemo o dostupnosti krekovanog softa, jer nije primereno.
Mogu i jos da pisem, mozda posle, moram da chuvam klinca zena me hejtuje
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules