|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
VIP Member
|
![]()
Ustvari nije - muzika koja se slu?a u parku/autobusu treba i da se stvara u parku ili autobusu. Kompatibilnost.
Pozdrav, Vasa
![]() |
#62 |
Pro Member
|
![]()
A jel to postoji pravilo šta se sluša u u parku?
![]() Ipak, u pravim rukama svaka igračka prestaje da bude igračka: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=bQJr0hklTjw Tako da verujem da nekome i ovaj Cubasis može biti veoma koristan, povlačim gore napisano. ![]() Last edited by kravadinka; 17-12-2012 at 06:23 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
VIP Member
|
![]()
Naravno da postoji. Nije napisano i obavezujuće, ali je pravilo - oni koji slu?aju muziku slu?aju ono ?to mo?e da se probije kroz postojeće ?umove. Kao i u autobusu, uostalom.
Po starom običaju pričam o stvarima koje me ne interesuju - ja i u parku i na pijaci i u autobusu slu?am samo ono ?to vidim: park, pijacu i autobus, a "komponujem" u glavi. I uvek sam verovao samo onim idejama koje uspeju da pre?ive do dolaska kući (i do sledećeg jutra). Jebiga, ja nisam ba? normalan, ali budući da sam svestan toga potpuno podr?avam one normalne koji ?ele da zabele?e svaki svoj trenutni trip na licu mesta, naročito ako im taj trip daje odgovor na pitanje: "Za koji qrac sam uop?te pazario ovu skalameriju?" ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#64 |
Pro Member
|
![]()
Hahaha, bravo, opravdanje za potro?eni novac...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
I ja isto volim "taj rad". ![]() Ambijentalna "muzika" života u zvucima atmosfere različite od mesta do mesta, uočavanje, tj. mentalna analiza tih nijansi, pa pokušaj da se zapamti bitno i napravi neka lična, autentična definicija iskoristljiva više kao uzorak za postizanje autorskog pečata na nekom drugom nivou stvalaštva, nego što bi to bio klasičan copy/paste šablon. Doduše, paralelno s tim glava sama od sebe šalje podatke iz baze (verovatno nesvesnog), pa neretko imam dva kakofonična kanala i nije mi baš lako da odlučim koji da odstranim, a koji da sačuvam. Zato sam pre ihahaj godina kupio PDA uređaj i (pošto sam novinar) gde god bih krenuo ja bih imao mogućnost da ideju čitko zapišem i, još važnije, sačuvam je u formi koja štedi vreme za klasičnu produkciju. Ali, avaj... Do te mere mi je ovo znalo da uništi dan, da mi iscepka vreme na segmente koje sam zaboravljao gotovo u trenutku kada su i prestajali, da sam shvatio kako ovakav način pretakanja talenta možda može brže napuniti bure dela, ali čemu sve ako na kraju nemaš nikakav osećaj i preaktično izgubiš sebe u šumi koju si zasadio. Tehnologija je super stvar, ali je i više nego opasna. Ona je veliko iskušenje za savremenog čoveka, pošto mu je dostupna i olakšava mu maltene svaki segment delanja tako što mu skraćuje put, međutim, time i svi naši putopisi postaju prečicopisi, instant avanture za konzumente, a ne ljude željne da oplemene svoje vreme time što će, čuvši ih, i sami proživeti. Možda preterujem, ali ophođenje prema hepecima najbolje je ako čovek uspe da sam sebi zavede neku vrstu vojničke discipline. Sve drugo čini mi se kao "još pet minuta" koji oduzmu sate, pa i dane, a šta je to do gubitka kontrole nad merom, što će reći i nad samim sobom?
vidju bre Last edited by Igor; 19-12-2012 at 07:37 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Da, tehnologija je zavodljiva stvar i mnogo se br?e razvija nego ?to ljudski mozak evoluira. To da tehnologija "olak?ava i skraćuje put" je tačno samo na povr?ini. Lak?e se bele?i i br?e se obrađuje (zvuk, slika, ?tagod), ali ta brzina paradoksalno produ?ava i ote?ava put do cilja ![]() Ba? zato ?to "sve mo?e brzo i lako", brzo i lako se usput upada u gomilu stranputica i ćorsokaka. Silno vreme ljudima odlazi na testiranje svih novih virtuelnih gadgeta koji se pojave na buvljaku, iako im je folder "Program Files" prepun stvari koje su jednom probali, ili nisu ni probali jer su ih instalirali onako u paketu. U tom smislu, odgovorno tvrdim da je npr. Waves TrueVerb odličan i jako upotrebljiv reverb, kao i da su Waves deesseri (i Renaissance i "običan") jako dobri i upotrebljivi, i to ne samo kao deesseri ![]() A to o sedenju u parku i pravljenju muzike... Koji si moj uop?te dolazio u park? Gledaj bre zeleno, gledaj decu kako se igraju, hrani golubove i vrapce, duvaj sa ortacima i ortakinjama, sviraj im, pevajte, učestvuj u događaju umesto da unosi? svoj autizam u zajednički prostor. Ne ka?em to tebi Igore, nego onako, hehe... Letos izlazim iz kafane u Zemunu (oko pola dva noću) i vidim desetak klinaca i klinki na ćo?ku - mrtva ti?ina. SVI imaju slu?ke na glavi i kuckaju po telefonima. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#67 |
MAO
|
![]()
brave new world
. |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
VIP Member
|
![]()
?to reče neko: "nekad si kad ode? u goste pitao za zdravlje, sad pita? za wireless".
Pozdrav, Vasa
![]() |
#69 |
Pro Member
|
![]()
I sva je prilika da se čak nisu samo dopisivali sa nekim drugim klincima, nego i međusobno.
![]() |
#70 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ... ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ja bih ovako nesto... | silicon science | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 41 | 22-08-2007 10:27 PM |
Evo nesto od novajlije! | radule011 | Promocija radova | 10 | 09-01-2006 02:40 AM |
evo nesto... | kVu | Promocija radova | 3 | 12-11-2005 04:37 PM |
RME 96/8 pad,nesto mi tu ne stima | Ad Fines | Computer Hardware | 3 | 02-10-2004 01:24 AM |