|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 |
Superoperater
|
![]()
Hteli vi to ili ne, tehnicki napredak je sveprisutan, sto se tice windowsa i svega ostalog. Steinberg hvata korak sa vremenom, kao i Cakewalk, Presonus Microsoft i svi ostali. Vidim dan, kada ce kuciste biti izbaceno iz klasicnog PC sistema, kao i mis i tastatura. Sudeci po Win8, to isto vidi i Bil Gates, a sa njim ce morati da se sloze i svi ostali... A vi - kako hocete
![]() Jedino je sa Cubaseom konkretno problem to sto ga iz Srbije ne mogu kupiti, kao ni verziju 6, pa se zato drndam sa 5. Da budem iskren, nisam se mnogo ni cimao da pronadjem neki nacin, ali posto smo imali legal verziju, doplata od 150 - 200e za noviju verziju, nije bila previse. Jedino sto nismo mogli da je realizujemo. A da kupim nov 6 ili 7 iz npr Artista ili na oglas - nije bas toliko neophodno bilo. Hocu da kazem - nije 500e bolji ![]()
![]() |
#52 | |
MAO
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Pro Member
|
![]()
Ja i pored mogucnosti 3 (valjda) miksera u Cubase-u se gubim stalno u jednom :S , al nekako sam navikao na sistem rada u Cubase-u i na boje i na sve, tako da recimo kad miksam u Reaperu, mnogo mi vise treba da pronadjem odredjeni kanal ili aux ili folder koji sam napravio... Ne znam da li Reaper ima takav neki sistem? Verujem da ima, s obzirom da je ceo customizable
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Pro Member
|
![]()
Imaš naravno Track Manager gde veoma lako možeš da sakriješ i otkrivaš sakrivene trake u oba prozora, jedino što ne može kao u PT da se to snimi kao Memory Location i da na jedan click učitaš taj setup, bar ne da ja znam.
Ali lako se manipuliše, klikneš na prvi, povučeš mišem i on sve redom selektuje-deselektuje, takođe možeš prvo da selektješ sve u mikseru ili edit window-u, pa onda u Track Manager-u samo sakriješ ili obrnuto... |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Pro Member
|
![]()
naravno nista ne kazem protiv win8, al meni za desktop win7 i dalje ok, nemam potrebe menjati, a dok dodju monitori na dodir ono da vise niko nema mis i tastaturu ja ne moram na taj sistem, jedino ako se nakon par god utvrdi da je jos bolji od win 7, stabilniji, itd,, sad da se zajebajem i da pravim novi DAW sa brdo plugina ne pada mi napamet, iako je to meni posla par dana, al zasto bih dok ne vidim dokaze na duzi period, lako je bilo leteti odmah na win 7, moralo se, jer vista je bila losa skroz,, sreca pa su odradili da ce se i ovaj pamtiti kao win98sek, i XP, ,
facebook Brano Vujicic (Branoy) https://www.youtube.com/user/branolovehurts/videos http://soundcloud.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-works http://www.reverbnation.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-pa3x |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Member
|
![]()
Zna li neko od vas da li ovaj Chord track u kombinaciji sa Variaudio 2 moze da radi isto sto i melodyne DNA ,dakle stavim AUDIO loop recimo akusticne gitare u C duru na traku i povezem tu traku sa Chord trackom gdje je gore stavljeno recimo Am i gitara svira Am? I ako moze, kolika je kvaliteta tako odsviranog loopa tj. da li su deformacije tolike da su cujne u mixu ?
Pozz. I jos nesto .Imam orginalni Cubase 4 sa licencerom.Ima li mogucnosti da se proba trial za legalne korisnike (ima li uopste trial verzije i ako ne,da li ce je biti)?
musica Last edited by drzox; 13-12-2012 at 04:05 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Pro Member
|
![]()
I ako postoji ta opcija, kvalitet neće da bude ništa bolji od istog postupka koji uradiš manuelno, možda ti samo uštedi vreme.
Postoji jedna opcija koja se zove BHBSMC, iz Steinberg-a kažu da će to da napravi revoluciju u DAW, ali nisu bili sigurni da li će je integrisati u Cubase 7, pa ne znam jesu li ili nisu. To je bila neka svemirska priča koja će svima drugima da zatvori vrata dućana... Last edited by kravadinka; 13-12-2012 at 04:43 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Senior Member
|
![]()
a evo sad izbacili i aplikaciju za ipad - "Cubasis"
kao snimas on the go pa se onda posvetis mixu kad stignes kuci ili u studio, naravno prvo prebacis projekat na komp... ![]() nekom dodje smesno, nekom dodje handy, ne znam sta da mislim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Pro Member
|
![]()
Ovaj lik je mnogo iritantan.
![]() E ovo je na pola puta kako treba da izleda Cubase, jednostavno i pamtljivo, pa onda uz malo truda jo? za to pola jednostavnije i ergonomičnije. Nije im ovo prvi put da za design sebi daju autogo, kad su izbacili Sequel pomislio sam da će da krenu u tom pravcu, ali ni?ta od toga nije bilo. A ovo pravljenje muzike u parku je bezvezarija... |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Senior Member
|
![]()
do koske
![]() pa pazi, nije da mu se bas ne moze naci primena, ima sad dosta hipster indie muzicara u svetu koji kao nesto ajpaduju snimaju preko nekih Idok-ova, pa bi ste strane njima bilo handy da imaju cubasis app... ali pa sa druge strane za to postoji lap top i eksterna kartica ako se vec ide na snimanje negde sa strane... vrlo, uska grupa se gadja ovim proizvodom za razliku od impc aplikacije koju ce verujem dosta ljudi bar isprobati... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ja bih ovako nesto... | silicon science | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 41 | 22-08-2007 10:27 PM |
Evo nesto od novajlije! | radule011 | Promocija radova | 10 | 09-01-2006 02:40 AM |
evo nesto... | kVu | Promocija radova | 3 | 12-11-2005 04:37 PM |
RME 96/8 pad,nesto mi tu ne stima | Ad Fines | Computer Hardware | 3 | 02-10-2004 01:24 AM |