Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-11-2012, 03:16 PM   #1
quake2
Banned

Default Re: Flexifuser i perforirani difuzor

Ha ha ha...iskopao si sajt nekog egzoticnog arhitekte sto je stavio osb na patos i ponosno kazes....

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
OSB se inace koristi najvise za podne obloge... kao zavrsni sloj.
..kao da niko od nas na forumu ne zna da svojim rodjenim ocima verovatno nikada i nigde kao zavrsni sloj na patosu nije video osb...hvala ti puno sto si nam svima otvorio oci....pogledaj malo podatke o tvrdoci osb-a,smesni su.....kontam da bi beboplu trebao u svom studiju da se mnogo ne setka i ne pomera da ne pokvari akusticka svojstva...ali na zalost....covek mora da se krece...tako je to.....I ko kaze da treba tri sloja farbe....moze komotno i cetiri...kao nesto ce se strasno desiti....hahahaaaa....

Last edited by quake2; 26-11-2012 at 03:20 PM.
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2012, 03:22 PM   #2
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
..kao da niko od nas na forumu ne zna da svojim rodjenim ocima verovatno nikada i nigde kao zavrsni sloj na patosu nije video osb...
Cenim da ga mnogi ljudi do?ivljavaju kao ne-ba?-lep materijal. Ja se pak ba? lo?im na taj dizajn (makar vizuelno).

Pozdrav,

Vasa
Old 26-11-2012, 03:30 PM   #3
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Cenim da ga mnogi ljudi do?ivljavaju kao ne-ba?-lep materijal. Ja se pak ba? lo?im na taj dizajn (makar vizuelno).

Pozdrav,

Vasa
....i....koliko si puta negde video osb na patosu???....ti ga imas na patosu???
Old 26-11-2012, 03:50 PM   #4
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quake, shvatili smo (odavno) da ti se ne svidja OSB patos, tako da vise ne moras da spamujes forum, i smaras clanove svojim komentarima.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2012, 04:48 PM   #5
quake2
Banned

Quote:
Quake, shvatili smo (odavno) da ti se ne svidja OSB patos,
ja znam zasto se tebi svidjaju jeftini materijali....ok,posao je posao...ali ne moze cela ova sekcija da bude podredjena tvom poslu i da svi pricamo price koje su tebi od koristi....znam da te necije drugacije misljenje smara,ali sta ces....tako ti je to

Last edited by quake2; 26-11-2012 at 10:26 PM.
Old 26-11-2012, 04:53 PM   #6
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
ja znam zasto se tebi svidjaju jeftini materijali....ok,posao je posao...sli ne moze cela ova sekcija da bude podredjena tvom poslu i da svi pricamo price koje su tebi od koristi....
Ako imas sumnju u motive mojih postovanja na ovom forumu mozes se slobodno obratiti administraciji.
Quote:
znam da te necije drugacije misljenje smara,ali sta ces....tako ti je to
Ne, smara nesto sto ponavljas pet puta a vec su svi shvatili sta si hteo da kazes.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
Old 26-11-2012, 04:58 PM   #7
quake2
Banned

Quote:
Ako imas sumnju u motive mojih postovanja na ovom forumu mozes se slobodno obratiti administraciji.

Ne, smara nesto sto ponavljas pet puta a vec su svi shvatili sta si hteo da kazes.
Old 26-11-2012, 04:01 PM   #8
beboplu
Member

Hvala Boogy.

Quake2 , nije stvar koliko sam imao za pod no eto i sam si rekao da slusam svojim usima pa ja ti i kazem da je po meni i mojim usima akustika se popravila od kad je osb umjesto plocica.

Ja sam u zadnje vrijeme vidio cak i u dosta stanova osb na podu ( u raznim varijantama) i nije neugodan za hodanje a ni za oko, naprotiv meni je osobno ugodnije hodati po osb-u nego po plocicama.

E sad zasto 3 ruke laka a ne 582 ruke laka ja ne bih znao odgovoriti ali stari majstori ce sigurno znati reci. Ono sto ja znam je razlika izmedju laka na vodenoj i nitro bazi. Znam kako se koji ponasa i trajanje jer sam radio i sjednim i s drugim.

Hehe e da i jos jedna bitna stvar ako pricamo o ukusima i osb-u. Dosta ljudi e do sada vidjelo osb na podu u studiju i svima se iznimno svidja tekstura i kako to izgleda tako da ocito eto ukusi su razliciti i o njima ne treba raspravljati puno

Pitanja necu stici danas postaviti jer mi je iskrsnulo hitno snimanje tak da idem sad na snimanje a sutra pitanja krecu ...pripremite se
beboplu is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2012, 04:07 PM   #9
beboplu
Member

Boggy proci cu jos jednom Eomsev post cijeli o gradnji jer sam sad se sjetio da je i on stavljao osb na pod a također smo tu negdje i po dimenzijama prostorije ako se dobro sjecam.

Btw zaboravio sam napisati jucer u postu da su također i stalci za zvučnike gotovi, punjeni su pjeskom i cekaju svoje mjesto Radio sam ih tocno po mjeri i visini na kojoj sjedim. Stavit cu i slike sutra.
beboplu is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2012, 04:08 PM   #10
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by beboplu View Post
..............
Btw zaboravio sam napisati jucer u postu da su također i stalci za zvučnike gotovi, punjeni su pjeskom i cekaju svoje mjesto Radio sam ih tocno po mjeri i visini na kojoj sjedim. Stavit cu i slike sutra.
Super!!!

Reply

Tags
absorber, difuzor, izgradnja studia, studio, superchunks

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules