|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
Ha ha ha...iskopao si sajt nekog egzoticnog arhitekte sto je stavio osb na patos i ponosno kazes....
..kao da niko od nas na forumu ne zna da svojim rodjenim ocima verovatno nikada i nigde kao zavrsni sloj na patosu nije video osb...hvala ti puno sto si nam svima otvorio oci....pogledaj malo podatke o tvrdoci osb-a,smesni su.....kontam da bi beboplu trebao u svom studiju da se mnogo ne setka i ne pomera da ne pokvari akusticka svojstva ![]() Last edited by quake2; 26-11-2012 at 03:20 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Quake, shvatili smo (odavno) da ti se ne svidja OSB patos, tako da vise ne moras da spamujes forum, i smaras clanove svojim komentarima.
![]() |
#5 |
Banned
|
![]()
ja znam zasto se tebi svidjaju jeftini materijali....ok,posao je posao...ali ne moze cela ova sekcija da bude podredjena tvom poslu i da svi pricamo price koje su tebi od koristi....znam da te necije drugacije misljenje smara,ali sta ces....tako ti je to
![]() Last edited by quake2; 26-11-2012 at 10:26 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ne, smara nesto sto ponavljas pet puta a vec su svi shvatili sta si hteo da kazes.
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Hvala Boogy.
Quake2 , nije stvar koliko sam imao za pod no eto i sam si rekao da slusam svojim usima pa ja ti i kazem da je po meni i mojim usima akustika se popravila od kad je osb umjesto plocica. Ja sam u zadnje vrijeme vidio cak i u dosta stanova osb na podu ( u raznim varijantama) i nije neugodan za hodanje a ni za oko, naprotiv meni je osobno ugodnije hodati po osb-u nego po plocicama. E sad zasto 3 ruke laka a ne 582 ruke laka ja ne bih znao odgovoriti ali stari majstori ce sigurno znati reci. Ono sto ja znam je razlika izmedju laka na vodenoj i nitro bazi. Znam kako se koji ponasa i trajanje jer sam radio i sjednim i s drugim. Hehe e da i jos jedna bitna stvar ako pricamo o ukusima i osb-u. Dosta ljudi e do sada vidjelo osb na podu u studiju i svima se iznimno svidja tekstura i kako to izgleda tako da ocito eto ukusi su razliciti i o njima ne treba raspravljati puno ![]() Pitanja necu stici danas postaviti jer mi je iskrsnulo hitno snimanje tak da idem sad na snimanje a sutra pitanja krecu ...pripremite se ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Boggy proci cu jos jednom Eomsev post cijeli o gradnji jer sam sad se sjetio da je i on stavljao osb na pod a također smo tu negdje i po dimenzijama prostorije ako se dobro sjecam.
Btw zaboravio sam napisati jucer u postu da su također i stalci za zvučnike gotovi, punjeni su pjeskom i cekaju svoje mjesto ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Tags |
absorber, difuzor, izgradnja studia, studio, superchunks |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
difuzor panel | quake | Dizajn i konstrukcija studija | 322 | 09-07-2011 09:24 PM |
Poliuretanski difuzor | Solozabal | Dizajn i konstrukcija studija | 12 | 13-01-2009 12:00 AM |
Medijapan kao difuzor | rale_ | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 14-09-2007 03:14 PM |