Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-11-2012, 12:34 AM   #11
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: kupovina preseta za cubase..

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Boki, ono što ti radiš i ono što radi TVirus nije baš isto

Velika je razlika između miksanja nekakvih instrumenata koje sviraju neki ljudi i stvaranja muzike "from scratch". Da naglasim: OGROMNA je razlika.

Tvoji miksevi se bave instrumentima koje je neko napravio u nekoj fabrici, pa ih je neko kupio, pa ih je neko svirao, a onda ih ti snimiš i sedneš da na svojim slušalicama od toga napraviš podnošljiv zvuk. I moji miksevi se mahom bave tim stvarima. Iskreno rečeno - miksanje takvog sadržaja je pičkin dim (usput, i ja sam onaj miks "Skoči" radio na Philips sluškama od 15€ i matorom Hi-Fi sistemu. Ni ovaj tvoj ni onaj moj nisu baš za kurčenje, mada su prihvatljivi...).

Za razliku od tebe (a i mene), TVirus i njemu slični moraju da odluče koji instrument uopšte da izaberu da bi ga svirali (a tek potom miksali).

Kao što ti veruješ da su MusicMan Stingray i Fender Jazz odlične bas gitare pošto si ih čuo u dobrim uslovima pre nego što si počeo da ih snimaš u šupama i špajzevima, i TVirus bi hteo da ima neki svoj "preference" ili "no-brainer" set instrumenata koje posle može da gnjavi verujući da je sve što sa njima učini dobro. Ja nažalost ne mogu da mu pomognem, ali bar ne želim da mu odmažem, da ga obeshrabrujem ili navodim na pogrešan put navodeći svoja lična iskustva koja nemaju nikakve veze sa njegovim potrebama. Ljudi nisu isti, što bi rekao Zoran Kostić.

Pozdrav,

Vasa
Ti bi sve bio u pravu da ja nisam proveo 10 godina u jednom od najboljih studija u (pa čak i staroj) državi i učio i radio na tada vrhunskoj opremi i kud-i-kamo dobrim do vrhunskim muzičarima svih žanrova...!

Poređenje toga i krekovanih VST semplera i mp3 semplova je zaista tužno...

A nije tajna čime i kako radim ovo što kačim... Dakle veoma skromno opremljen... Ali se ne žalim, šta više i tako proizvedem najmanje barem poštene usnimke i krajnje snimke...

Teorija o zatupljivanju sa snimljenim setingsima kanala, projekata i slično pada u vodu. Ako mene pitaš , nisam ovde da bih pomogao proizvodnju magaraca sa automatizovanim projektima, već kako i neko istraživanje kaže da su "muzičari inteligentniji od ostalih" , pokušam da iznedrim kreativnost (ako vidim da potencijalno postoji)...

Dakle ostajem pri tome da je "peške" najbolje za "muzičko-produkciono sazrevanje"
i na dalje zdravije nego da se ubrzano "sažvaće" radi ubrzanja procesa stvaranja
novovremenskih "hip-pop-grand-mtv-štancadžija"...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2012, 01:08 AM   #12
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Ti bi sve bio u pravu da ja nisam proveo 10 godina u jednom od najboljih studija u (pa čak i staroj) dr?avi i učio i radio na tada vrhunskoj opremi i kud-i-kamo dobrim do vrhunskim muzičarima svih ?anrova...!
I ti bi bio u pravu kad ne bi savetovao nekome da sedi u kući i da "čačka dok ne i?čačka". Inače bi i ti i?čačkao svoje vlastito znanje i bez desetogodi?njeg boravka u tom studiju koji pominje?.

Čovek hoće isto ?to i ti, samo na mikro skali. Mrzi me da ti obja?njavam, pametan si. Mislim, "muzičari su pametni ljudi", kako sam ka?e?.

Pozdrav,

Vasa
Old 07-11-2012, 08:27 AM   #13
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Pa dobro... Eto, pravite presete i ?tancujte i svi srećni...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2012, 10:55 AM   #14
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

ja se izvinjavam,stvarno nisam hteo nekog da isprovociram.ja sam mislio da napravim te presete kod nekog pa da platim...jbg
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2012, 12:44 PM   #15
mikron
Member

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Boki, ono ?to ti radi? i ono ?to radi TVirus nije ba? isto

Velika je razlika izme?u miksanja nekakvih instrumenata koje sviraju neki ljudi i stvaranja muzike "from scratch". Da naglasim: OGROMNA je razlika.

Tvoji miksevi se bave instrumentima koje je neko napravio u nekoj fabrici, pa ih je neko kupio, pa ih je neko svirao, a onda ih ti snimi? i sedne? da na svojim slu?alicama od toga napravi? podno?ljiv zvuk. I moji miksevi se mahom bave tim stvarima. Iskreno re?eno - miksanje takvog sadr?aja je pi?kin dim (usput, i ja sam onaj miks "Sko?i" radio na Philips slu?kama od 15? i matorom Hi-Fi sistemu. Ni ovaj tvoj ni onaj moj nisu ba? za kur?enje, mada su prihvatljivi...).

Za razliku od tebe (a i mene), TVirus i njemu sli?ni moraju da odlu?e koji instrument uop?te da izaberu da bi ga svirali (a tek potom miksali).

Kao ?to ti veruje? da su MusicMan Stingray i Fender Jazz odli?ne bas gitare po?to si ih ?uo u dobrim uslovima pre nego ?to si po?eo da ih snima? u ?upama i ?pajzevima, i TVirus bi hteo da ima neki svoj "preference" ili "no-brainer" set instrumenata koje posle mo?e da gnjavi veruju?i da je sve ?to sa njima u?ini dobro. Ja na?alost ne mogu da mu pomognem, ali bar ne ?elim da mu odma?em, da ga obeshrabrujem ili navodim na pogre?an put navode?i svoja li?na iskustva koja nemaju nikakve veze sa njegovim potrebama. Ljudi nisu isti, ?to bi rekao Zoran Kosti?.

Pozdrav,

Vasa
Bolji post i nacin razmisljanja ne procitah dugo; Svaka cast!
mikron is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules