Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-10-2012, 12:52 PM   #1
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Aleksandar Stanojkovic - Kao da je zabava

javite utiske.

mozda je dobosh preglasan, ne znam na ovim kantama vishe nishta..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2012, 01:18 PM   #2
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Default Re: Aleksandar Stanojkovic - Kao da je zabava

meni je ovaj tvoj song odlican - super vibe, dinamicno. Svidja mi se pravac u koji si otisao iskreno
Poz
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2012, 02:03 PM   #3
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Odlična pesma, odličan tekst, dobar manir svirke, sve 5! I isto kao Everbeatzu, dopada mi se put kojim si krenuo! Treba da nađe? svoj "glas", jo? uvek se čuje da ti pevanje nije prirodno stanje. I treba ti bend.

Samo da ponovim ono ?to mislim da sam ti već nekoliko puta rekao (i ne samo tebi) - zanemari forume i forumske komentare. Sav taj online marketing je qrac od ofce ako postane svrha umesto da ostane sredstvo. A svrha bi trebalo da ti budu nastupi. E, zato bend.

Bubanj je "digitalni"?

Pozdrav,

Vasa
Old 02-10-2012, 04:40 PM   #4
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

hvala ljudi! drago mi je da vam se svidja..

@Vasa: ma trebalo bi ja da nauchim da pevam, to se tako kaze.. jbg, nisam probao da pevam do svoje 24te godine, i evo sad se trudim kao..
shto se tiche benda, ne staj mi na muku.. imao sam, i bili smo spremni za svirke, ali je pukla cela pricha.. tako da sad tapkam u mestu, ali slazem se da bi bilo najbolje da se gura to u live prichi..

bubanj je kucan, da.. ez drummer, a preko toga su neki seckani loopovi shakera i daira..
Old 02-10-2012, 05:55 PM   #5
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
@Vasa: ma trebalo bi ja da nauchim da pevam, to se tako kaze..
Namerno nisam upotrebio tu formulaciju, zato što je dvosmislena. Odnosno, ne treba da "naučiš da pevaš" nego da "naučiš da pevaš kao TI". Hope you catch my drift .

Quote:
shto se tiche benda, ne staj mi na muku.. imao sam, i bili smo spremni za svirke, ali je pukla cela pricha.. tako da sad tapkam u mestu, ali slazem se da bi bilo najbolje da se gura to u live prichi..
Ne bi bilo "najbolje", nego jedino tako ima smisla. YouTube, Facebook, Soundcloud, a odskora i radio i TV nisu ništa drugo nego multimedijalni flajeri, a ne zarađuju se pare za račune od prodaje flajera, jel' da? Live, pa sa bendom ili bez benda, jebemiliga...

Quote:
bubanj je kucan, da.. ez drummer, a preko toga su neki seckani loopovi shakera i daira..
Verovatno zato i imaš dilemu da li je doboš prejak ili ne. Nije prejak, samo je in-your-face.

Nešto što i sam znaš: da si snimio pravi doboš sa metlicama close mike + room postavio bi kompresor za 3 minuta i doneo bi odluku o jačini onako usput. Jebiga, kad uletiš u priču da "kucani" instument treba da folira dinamiku... tu nema kraja dilemi da li intervenisati u MIDI ili u audio sekciji, i da li peglati dinamiku putem MIDI velocityja, ili različitih ekspresija doboša ili audio kompresora. O nivou rooma da ne govorim... lavirint.

Možda sam promašio temu, ali te dileme čujem na tom kanalu, tojest ako su one uopšte bitne za ukupan utisak. Da ti sam nisi pomenuo verovatno ne bih ni ja, pomenuo bih samo opšti utisak o pesmi, kao u prvom postu.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 02-10-2012 at 06:09 PM. Reason: slova
awacs is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2012, 11:01 PM   #6
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

gledam da ne spamujem na svojoj temi, ali neshto su ljudi zatajili..

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Namerno nisam upotrebio tu formulaciju, zato ?to je dvosmislena. Odnosno, ne treba da "nauči? da peva?" nego da "nauči? da peva? kao TI". Hope you catch my drift .
shvatio sam, ali veruj mi.. kad nauchim da pevam, nauchicu i da pevam kao JA..

Quote:
Ne bi bilo "najbolje", nego jedino tako ima smisla. YouTube, Facebook, Soundcloud, a odskora i radio i TV nisu ni?ta drugo nego multimedijalni flajeri, a ne zarađuju se pare za račune od prodaje flajera, jel' da? Live, pa sa bendom ili bez benda, jebemiliga...
jedino sa akustarom za sada.. :/ jbg.. a nisam dovoljno dobar za tu akciju pa nema smisla ni to raditi za sad.. dodushe, shta sve chujem da se svira po klubovima/kaficima, pitanje je gde je standard..
Quote:
Verovatno zato i ima? dilemu da li je dobo? prejak ili ne. Nije prejak, samo je in-your-face.

Ne?to ?to i sam zna?: da si snimio pravi dobo? sa metlicama close mike + room postavio bi kompresor za 3 minuta i doneo bi odluku o jačini onako usput. Jebiga, kad uleti? u priču da "kucani" instument treba da folira dinamiku... tu nema kraja dilemi da li intervenisati u MIDI ili u audio sekciji, i da li peglati dinamiku putem MIDI velocityja, ili različitih ekspresija dobo?a ili audio kompresora. O nivou rooma da ne govorim... lavirint.

Mo?da sam proma?io temu, ali te dileme čujem na tom kanalu, tojest ako su one uop?te bitne za ukupan utisak. Da ti sam nisi pomenuo verovatno ne bih ni ja, pomenuo bih samo op?ti utisak o pesmi, kao u prvom postu.

Pozdrav,

Vasa
upravo tako.. a bilo je intervencija i u midiju i u audiju, od eq-a do konstantnog tweekovanja kompresora, pa transient shaper, i na kraju prosto ne moze da se izbegne ovo a da bude iole zdrav miks.. bar ja ne znam za reshenje.

Eh, da sam snimio bubanj... da imam bubnjara izbacio bih josh pesama jer je jedino shto ih kochi upravo taj bubanj..

Last edited by HeatMan; 02-10-2012 at 11:06 PM.
Old 03-10-2012, 12:59 AM   #7
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Dobro je. Stilski lepo izdefinisano.
Mislim da si mnogo tvrd sa vokalima. Gitarske linije su ti jako opustene i fraze su jako prijatne a vokali su u totalnom kontrastu. I mislim da ti je tempo prebrz za ovu pesmu. Kad bi usporio pesmu za 2-6 podeoka legla bi cini mi se, savrseno.

Ako budes okupljao bend, zovi.
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2012, 01:58 AM   #8
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

doboš može tiše, neće se izgubiti gruv. Pevanje je potpuno zanimljivo, jer zapravo nemaš uopšte lošu boju ni intonaciju. Ja da sam ti producent, tražio bi ti da ovo otpevaš malko frajerskije, zavučenije, ovako mi često zvuči kao vežba impostacije. Što opet ima neku svoju foru, mada bi ja to malko zatvorenije voleo da čujem. Zapravo ova pesma mi moli za ženski vokal, al to već nije tema. Simpatična je pesma, sound clean gitare je prelep realno, dok mi solo drajv malko smrducka, nema neke magije oko njega. Neki modulisani delay bi mu čini mi se lepo legao, pošto već ima puno tih isprekidanih nota na sred fraze, što mu malo lomi flow. I umesto drugog blues sola gitarskog bi lepo legao neki fini mellow truba solo, fligelhorn il tako nešto, to žanrovski jako lepo paše. Mada se ne bi ni rhodes bacio. Ovako mi je taj drugi solo malko davljenje pažnje i suvišan mi je nekako.
eto my 2 cents, al još jedan glas ohrabrenja ovde, text je potpuno potpuno ok, i ovakve muzike i ceo trip je nešto čega definitivno fali kod nas.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2012, 10:04 AM   #9
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

U osnovi se slažem sa čika Arthurom. Vokal treba da je... Heh, jedan stari ton majstor od kog sam učio je znao da kaže "Ne verujem ti, u to što pevaš"...! Eto...toga se setih..

E sad da li to znači "frajerskije" ili kako god, ali treba da ima neki hook taj vokal... Ne samo na ovoj pesmi...

Ja da radim bih uneo neki dobar reverb, lep, skup room, malo "klub" da se čuje, malo neki atmo' u snimku... Ne kažem da treba puno, ali eto, meni fali tako nešto...
Ova suvotinja je prolazila na nekoj goveđoj analogiji, jbg, bez pretenzije da ulazim u polemiku, ali sam lično ubeđen da je tako, a ovde mi je sve malo posno...

Apsulutno sve pohvale za muziku, tekst, fazon, to je stvarno sjajno, osvežavajuće, lepo! Svaka čast!

Poz'

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2012, 11:31 AM   #10
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Ima jo? jedna stvar na koju domaći kantautori po pravilu obraćaju najmanje pa?nje - tonalitet. 95% njih uglavnom komponuje pevu?eći sebi u bradu (pogotovo oni pristojni, koji ne bi da uznemiravaju ukućane i kom?iluk). Jo? ako su gitaristi, pa se ve?u za onaj tonalitet u kom im je najlak?e da odsviraju neku figuru... to je potpuno naopako.

@Heatman: skoro si pominjao Dilana. Provali da je lik od početka karijere koristio kapodaster. A prvi singl sa novog albuma mu je in Eb

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 03-10-2012 at 01:42 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules