|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Moderator
|
![]()
SPECIJALNO SREDSTVO ZA CISCENJE PLOCA = 10% ~ 30% rastvor etanola u destilovanoj vodi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Junior Member
|
![]()
Ljudi hvala vam svima na odgovorima i informacijama,a interesuje me isto,kako prepoznate da je igla vec istrosena? meni su rekli da sa ovom ortofon mogu da guram jos minimum dve godine,naravno pod uslovom da ne pustam krs ploce
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
|
![]()
Samo mikroskopom, i treba da znas kako izgleda kada je nova.
![]() |
#24 |
Junior Member
|
![]()
ajaoo
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
|
![]()
Ima po buvljacima onih sajdzijskih, 30x do 50x, to je mnogo zgodna sprava, a ima i slicnih pomagala za precizno lemljenje...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
|
![]()
http://www.svezakucu.rs/www/catbrowser.php?qcatid=777
http://www.dodatnaoprema.com/mikrosk...bilne-telefone Ali to ti stvarno ne treba, za dve godine promeni iglu ili celu zvucnicu (glavu)... i eto... ne gnjavi se time...
![]() |
#27 |
VIP Member
|
![]()
E, ne videh o kojem gramofonu je rec..onako, usput ??
![]()
![]() |
#28 |
Moderator
|
![]()
![]() |
#29 | |
Member
|
![]() Quote:
Čišćenje ploča nekim sredstvima se u principu ne radi. Čisti se antistatičkom karbon fiber četkom koja ima milione vlakana koja lepo uđu u kanale ploče i izvuklu svu prašinu. To sam radio pre svakog puštanje ploče, a nakon slušanja odmah natrag u omot. Znao sam da kvasim prilično oštećenu ploču alkoholom na mestu ispred igle kod presnimavanja jer taj likvid bitno smanji šum. Alkohol isušuje, a ne skida masnoću pa zato nije od velike koristi za čišćenje. Ploča mođe da se pere nekim neagresivnim tečnim deterdžentom. Znao sam da jako, ali baš jako zaprljane ploče operem pod česmom vrlo mlakom vodom uz korišćenje nekog deterdženta s tim što se ploča čisti rukom, nikako nekom neodgovarajućom četkom. Gledati da voda ide što manje na nalepnicu da se ne odlepi, srećom ne odlepljuje se baš lako. Uglavnom sam za ovu namenu žrtvovao jednu karbon fiber četko koja je služila samo za to. Na kraju se dobro istrese i ostavi da osuši. Kod nekih ploča sam na kraju koristio sredstva za pranje celuloidnih filmova da ne bi ostale dleke od vode nakon sušenja. Sumnjam da to više može da se nabavi, ali sigurno postoji neko slično sredstvo, možda neki omekšivač za rublje. Čim stignem slikaću moju opremu za podešavanje gramofona, nadam se da znam i gde sam je sklonio ![]() Last edited by Sava; 21-09-2012 at 08:22 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Junior Member
|
![]()
Savo odvrnuo sam celu skoljku nisam glavu skidao,ja cu sad da nabavim ovu cetku za ploce tako da ce mi to biti sasvim ok,posto mi ploce nisu ostecene ,dobro su sve ocuvane jedino jbg ta prasina sto se nahvata ali cetka ce koliko toliko zavrsiti poso.
Bas bih voleo da vidim tvoju opremu za podesavanje gramofona ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cubase dongle i problemi sa plocom | Hollywood | Computer Hardware | 4 | 11-05-2010 02:07 AM |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
problem.. midi problem | nestor | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 15-12-2006 05:24 AM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |