|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
boggy a sta mislis o ovim cetkama,koliko su efikasne?
http://www.kupujemprodajem.com/Karbo...er_id=14538644 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
EDIT: samo je vazno da budes nezan sa cetkom i da ne pritiskas... pa sta pokupi, pokupila je... od trljanja moze samo da bude gore.
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
pa onda ne bih,poslusacu te nista mi ne znaci ako je losa, a samo mi jos reci,sto se tice destilisane vode,jel da na neku krpicu malo nakvasim pa obrisem ili na plocu direktno kako da odradim to? udavih te ali po prirodi sam perfekcionista i zao me i bojim se da sjebem plocu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
A inace je bolja od svake "krpice"... svakako... Za pocetak preporucujem ti blago prevlacenje cetke u pravcu rezova na ploci... u krug... na suvo. tek kada ustanovis da si sve tako pokupio sto je bilo... koristi vodu na cetkici. To je zato da se ne bi prasina dodatno lepila i teze skinula kasnije. Prakticno vodu i rastvore izbegavaj sve dok mozes... i nikako mokru plocu ne spustaj dok ne bude potpuno suva. Ja sam ih kacio kroz onu rupicu da se suse... EDIT: Inace ces plocu najmanje sjebati ako je budes pazljivo cuvao, i ako je ne budes cistio ako nemas s cim. Ciscenje je nuzno zlo.
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
haha ajoj koncentracija mi je pala skroz,pa dobro videcu uskoro da nabavim ovu cetku ako ne iskopam neko bolje resenje na netu... dobar ti je ovaj patent sa vezivanjem ploce,nekad je to puno bilo ozbiljnije nego ovih dana
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Onda se naspavaj...
Ne petljaj oko gramofona umoran i/ili pijan. Niko nece poginuti ali mozes da napravis stetu, dok ti procedure ne predju u naviku ![]()
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
i ne zaboravi da brises ploce prateci gruv (narez) a ne od sredine ka ivici..!
Ja sam cuo za alkohol ali u razmeri 3:1 sa destilovanom vodom (3 voda 1 alkohol, ali i to zavisi od vrste alkohola i jacine..) Mlaka voda najbolje...
![]() |
#8 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
![]() To moze sam da napravi a da zna kakav je odnos... sto procentni alkohol ima u Metrou ili Tempu (svaki hipermarket)... kao i destilovanu vodu (za pegle)... Ne izgleda preterano jak rastvor... te mi se cini da ne bi ostetio plocu. Saleni, evo ti "domaci zadatak", kad budes imao vremena ... pogledaj na netu da li iko koristi isopropyl alcohol, posto ga ja koristim za ciscenje PCB (Printed Circuit Board) jer ne rastvara plasticne komponente (obican alkohol rastvara)... te ocekujem da je to manje agresivno... Takodje je mnogo vaznije cistiti iglu STALNO... i to moze i alkoholom. Za to preporucujem malu i sto meksu cetkicu za slikanje (likovno!)... ja sam klestima savio metalni deo koji steze dlake na stranu za 45 stepeni... i olaksao cetkanje igle... sve se to radi vrlo pazljivo.
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 17-09-2012 at 07:04 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
![]() Quote:
" Isopropyl alcohol should not be used to clean vinyl records as it may leach plasticizer from the vinyl making it more rigid." ovde: http://en.wikipedia.org/wiki/Isopropyl_alcohol
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
kao sto rece dabear mlakom vodom i sto finijom krpom ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cubase dongle i problemi sa plocom | Hollywood | Computer Hardware | 4 | 11-05-2010 02:07 AM |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
problem.. midi problem | nestor | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 15-12-2006 05:24 AM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |