Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-09-2012, 03:14 PM   #1
fix3r
Member

Default Re: Uskoro novi OSX Mountain Lion 10.8.

Tvoj Pro je verovatno 1,1 ili 2,1? Ovo se kontam odnosi na 3,1 pa nadalje. Ostani na Snow-u ili Lion-u u tom slucaju. Vreme ti je za upgrade, to je 5 godina star komp, nije to auto
fix3r is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2012, 05:43 PM   #2
milos
Pro Member

milos's Avatar

10.6.8 je do sada najbolji
milos is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2012, 05:02 PM   #3
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

i ja sam na 10.6.8

Cika Quake, Milose i ekipo, ako mislite da se varam, i da 10.7 i nagore radi OK (tj. da ProTools HD i svi pluginsi sljakaju) let me know
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2012, 05:09 PM   #4
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Drzi se 10.6
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2012, 11:01 PM   #5
milos
Pro Member

milos's Avatar

Buzge, od pluginova koje sam testirao u Logicu svega par njih nije proslo validaciju- Sonnox , Faw Circle i Waldorf Edition.
Zadrzao sam se zbog stabilnog drajvera za Apogee Duet . Isto tako primetio sam jednom prilikom da mi je Fm8 na Lionu pojeo pola jezgra dok inace mozda zakuca 10-ti deo.Usporen je i GUI na Logicu kada menjas screensetove. Sada ima neku zoom animaciju dok je kod Snowa instant prebacivanje.
Jedno vreme sam mislio da Lion nekako bolje optimizuje jezgra u Logicu ali sam izgleda to umislio jer isto tezi da napada samo jedno jezgro
10.8.1 imam takodje ali Logic se srusio ko kruska
Ne znam kakva je situacija sa PTHD
Najbolje napravi image sistema sa superduperom pa isprobaj zadnju verziju Liona.Uvek mozes da vratis Snow za 10 minuta...
milos is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2012, 12:18 AM   #6
fix3r
Member

Meni Lion radi OK, ne primecujem neku razliku u odnosu na Snow ni na jednom Meku (oba i5 Intel, 8GB RAM). Svi mi plagovi u Logic-u rade normalno, od instrumenata do efekata. Doduse, tacno je za Sonnox da se pola plagova ne validira, ali ja imam staru 32bit-nu verziju koju nisam ni probao na Snow-u, ne znam kako se nove verzije ponasaju.
Old 05-10-2012, 11:46 PM   #7
quake2
Banned

I meni je Lion sljakao dosta dobro od kada su poslednjom zakrpom resili neke graficke bagove u Logicu....medjutim,PT nesto nece.....Na 10.6 opet,PT je sljakao,ali sam ubedjenja da je poprilicna nestabilnost ili delo loseg... (ko je reko crack-a),ili ja tu nisam podesio sve parametre kako treba u samom PT-u.Ako ima neka "tajna" da to prosljaka kako treba,bilo bi lepo da je znam,posto mi se poprilicno svidja McDSP i tako to.
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2012, 06:38 PM   #8
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by fix3r View Post
Tvoj Pro je verovatno 1,1 ili 2,1? Ovo se kontam odnosi na 3,1 pa nadalje. Ostani na Snow-u ili Lion-u u tom slucaju. Vreme ti je za upgrade, to je 5 godina star komp, nije to auto
Sta bih novo dobio upgrade-om?...apsolutno nista.A pogotovo nista vredno tri soma evra.Mogu samo lepo da se popiskim na Apple brand....Ja svoje pare tesko zaradjujem i ne dam ih tamo nekim debelim amerima da se siti najedu chizburgera i hot dogova.Pozzzz
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2012, 10:36 PM   #9
fix3r
Member

U principu si u pravu za Mac Proa - Intel i Apple su podbacili zestoko u zadnje vreme (Intel sto se tice Xeon-a i Apple sto se tice apgrejda na Thunderbolt itd) i sada definitivno nije vreme za kupovinu novog Pro-a. Kad se setim prvih par verzija Pro-a... kakve su to mashine bile u svoje vreme i za kako relativno male pare, najbolji komp koji sam ikada koristio. Doduse, iMac ili cak i laptop sa thunderboltom i PCIe kutijom/konvertorom za isti (da se uglavi recimo UAD2 karta) su odlicno resenje i gotovo brzo koliko i Pro zadnje generacije.
A da ce Apple podrzavati stare Mac Pro verzije to zaboravi. Sve sto ima EFI32 je dead and buried sto se Apple-a tice
Old 07-09-2012, 10:53 PM   #10
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by fix3r View Post
Kad se setim prvih par verzija Pro-a... kakve su to mashine bile u svoje vreme i za kako relativno male pare, najbolji komp koji sam ikada koristio.
Macbook Pro G3 (valjda je to jo? uvek bila Motorola) je bio poslednji Apple proizvod koji je zaista jebao kevu svemu ?to nije bilo Apple u multimedijalnom svetu. Sve posle toga je bilo "dosta bolje", pa onda "malo bolje" od konkurencije, dok se konačno nije svelo na to da je "prilično skuplje" i "mnogo lep?e".

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules