Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 31-07-2012, 11:13 PM   #1
DuciNS
Member

Default Rap/hip hop

Check new song,moja malekost radila kompoziciju,mix i mastering....

http://www.youtube.com/watch?v=HsFvS...ature=youtu.be
DuciNS is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2012, 05:11 PM   #2
DuciNS
Member

Default Re: Rap/hip hop

lepo bi dosao neki komentar hvala !
Old 08-08-2012, 10:44 PM   #3
Ngino
Senior Member

Ngino's Avatar

S obzirom da imas preko 60 view-a, ne shvati pogresno, ali vjerovatno djelujes pretenciozno sa uvodnom recenicom jer je sama stvar daleko od smiksane, a bogami i "masterizovane". Ovde se to shvata dosta ozbiljno pa te ljudi s razlogom ignorisu.

Sve kanale do 18. sekunde ostavi u igri, fantasticna tema, ja bi od toga i volio cuti beat, ali kad kod tebe krene ovo ostalo da *ebe kevu - ubi sakama, cova!

Izbaci i repera i imaces u startu zanimljiviju stvar!

Bass mora da radi pos`o sa drum beat-om iliti bubnjem, a kod tebe je bas na granici iritacije koliko nema veze sa grooveom.

Bass koji jurca za ritmom, posebno kad na samom pocetku pocne da sajba ko lud,nimalo ne cima!
Loop hammonda izbaci, bas je ko sa kolekcije semplova!

Osim sax-a i onoga s pocetka sve ostalo zvuci kao loopovi sa neke Royalty sample kolekcije.

Koji dio si ti "komponovao"?

Last edited by Ngino; 08-08-2012 at 10:47 PM.
Ngino is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2012, 03:38 AM   #4
DuciNS
Member

Quote:
Originally Posted by Ngino View Post
S obzirom da imas preko 60 view-a, ne shvati pogresno, ali vjerovatno djelujes pretenciozno sa uvodnom recenicom jer je sama stvar daleko od smiksane, a bogami i "masterizovane". Ovde se to shvata dosta ozbiljno pa te ljudi s razlogom ignorisu.

Sve kanale do 18. sekunde ostavi u igri, fantasticna tema, ja bi od toga i volio cuti beat, ali kad kod tebe krene ovo ostalo da *ebe kevu - ubi sakama, cova!

Izbaci i repera i imaces u startu zanimljiviju stvar!

Bass mora da radi pos`o sa drum beat-om iliti bubnjem, a kod tebe je bas na granici iritacije koliko nema veze sa grooveom.

Bass koji jurca za ritmom, posebno kad na samom pocetku pocne da sajba ko lud,nimalo ne cima!
Loop hammonda izbaci, bas je ko sa kolekcije semplova!

Osim sax-a i onoga s pocetka sve ostalo zvuci kao loopovi sa neke Royalty sample kolekcije.

Koji dio si ti "komponovao"?
Hvala na komentaru

Inace samo drum beat i bass su samplovani(jer nisam imao gde da snimam live bubanj(sigurno bi bio bolji groove),A ovaj bass po meni je ok sample) sve ostalo sam ja odsvirao pa cak i tog hammonda.

komponovati napraviti beat ili sta vec....

i uopste ne mislim da delujem pretenciozno,vec samo sam zeljan kvalitetnih kritika jer sam bas prosao forum uzduz i popreko i video da ima velikih znalaca .

p.s.voleo bih cuti neku tvoju stvar,hvala unapred!
Old 09-08-2012, 12:52 PM   #5
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Ne znam jel to neki trend il sta, ali u hip hopu da vokal bude toliko ispred beat-a bas mi i ne radi posao. Beat treba da udara momacki i da je u prvom planu, vokal treba da bude dosta 'manji' od njega. Ngino ti je dao super komentar takodje. Kao demo bi moglo da prodje, kao 'gotova stvar' bas i ne, jer sve deluje previse sloppy, a ne utegnuto

pozdrav i nastavi!
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2012, 02:50 PM   #6
DuciNS
Member

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
Ne znam jel to neki trend il sta, ali u hip hopu da vokal bude toliko ispred beat-a bas mi i ne radi posao. Beat treba da udara momacki i da je u prvom planu, vokal treba da bude dosta 'manji' od njega. Ngino ti je dao super komentar takodje. Kao demo bi moglo da prodje, kao 'gotova stvar' bas i ne, jer sve deluje previse sloppy, a ne utegnuto

pozdrav i nastavi!
jbg kucni uslovi,uvek moze bolje. Snimao sam sa behringerom B1 voc i sax za taj mic jos se dobro i cuje
naravno nije gotova stvar svakako za neki ozb master mi treba i bolje slusanje...

Hvala Everlast
Old 09-08-2012, 03:45 PM   #7
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Originally Posted by DuciNS View Post
jbg kucni uslovi,uvek moze bolje. Snimao sam sa behringerom B1 voc i sax za taj mic jos se dobro i cuje
naravno nije gotova stvar svakako za neki ozb master mi treba i bolje slusanje...

Hvala Everlast
Ma sve cool - samo nastavi! Moja opaska nije vezana za opremu jer me to ne zanima - danas maltene sve radi pos'o - poenta je bila u smislu opsteg zvuka mixa i balansa izmedju drums i vokala. Kad je vokal iznad svega to je estetika koja se primenjuje vise u pop muzici nego u hiphop-u.
Old 10-08-2012, 12:03 PM   #8
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Ja nikad necu ukapirati kad ljudi ovoliko ubace jazz sa repom. Meni se ovo ne svidja. Prosto mi se uvodni deo ne poklapa sa celom temom.

Ti ovo radis sprdnje ili ozbiljno planiras da se bavis time? Ne shvati kao uvredu . Ozb pitam

Sent from my iPhone using Tapatalk
ugljesa is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2012, 12:16 PM   #9
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Originally Posted by ugljesa View Post
Ja nikad necu ukapirati kad ljudi ovoliko ubace jazz sa repom. Meni se ovo ne svidja.
Sve cool, postujem to sto ti se ne svidja, ali postoji citava lepeza super jazz-hop albuma...mozda nisi cuo prave stvari
Old 10-08-2012, 12:27 PM   #10
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

npr, Jazz Liberatorz

Last edited by Everbeatz; 10-08-2012 at 12:30 PM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules