Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-06-2012, 01:09 AM   #1
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Lana

Quote:
Originally Posted by kVu View Post
verovatno nisam iskusniji od tebe, ali meni taj njen vokal zvuci jeftino (skinuo flac sa neta)... daleko u prostoru, fali prezentnosti i kao da se cuje previse lampe.. celokupna produkcija mi je previse mlitava na albumu
Sve što si nabrojao je tačno, i sve mi je to uopšteno upravo najšarmantnije. Inteligentan pristup produkciji. A ovo za fade in envelopu zvuka ni nije palo na pamet, te ću još eksperimentisati
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 17-06-2012, 01:57 AM   #2
fix3r
Member

Ova produkcija (sve u sitna crevca) je bila glavna tema aprilskog izdanja SoundOnSound-a, pa kom je pri ruci... Nazalost jos uvek nije free na sajtu. "Demo snimak koji profesionalci nisu mogli da nadmase"
fix3r is offline   Reply With Quote
Old 17-06-2012, 09:17 AM   #3
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Meni je ovo očajna produkcija sa nekog tehnolo?ko-audio gledi?ta.
Dakle, zvuči totalno amaterski i čuje se da je rađeno na najjeftinijoj opremi koju su mogli kupiti. I to se nisu trudili da zvuči tako nego nisu bolje znali
Metalni zvuk 16 bita u 21. stoljeću.

Ali je drugačije pa je zato dobro.
Old 17-06-2012, 01:08 PM   #4
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Sve što si nabrojao je tačno, i sve mi je to uopšteno upravo najšarmantnije. Inteligentan pristup produkciji. A ovo za fade in envelopu zvuka ni nije palo na pamet, te ću još eksperimentisati
pa ne znam majku mu... ne deluje mi bas kao da je to bas tako radjeno sa namerom... sta znam.. slazem se da sve to ima svoju foru i da je pogodjena atmosfera.. dinamika mi tu najvise skripi.. eto, my 2 cents

a od novih izdanja odusevila me je recimo selah sue sa produkcijom i pristupom
kVu is offline   Reply With Quote
Old 17-06-2012, 01:48 PM   #5
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

sve i da je na berignerima snimano i mixano, nisam siguran da bi iole "svetlija" i "suvlja" produkcija iole stajala gospodjici Grant. Odavno se ne ložim na skupoću snimka u tom smilsu koliko je sve detaljno i ne znam koliko realno zvučeće, ili "mudasto i punchy".. više me intrigira kako sašiti savršeno odelu pesmi i izvođaču. E sad ako neko od vas kome se ne sviđa ovaj pristup, ima ideju kako bi ovo moglo realno bolje i iz tog aspekta zvučati, nek je podeli sa nama, iskreno sam radoznao. Samo da ne pričamo o rezoluciji snimka ili očuvanim tranzijentima i sl.
Old 17-06-2012, 02:11 PM   #6
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
sve i da je na berignerima snimano i mixano, nisam siguran da bi iole "svetlija" i "suvlja" produkcija iole stajala gospodjici Grant. Odavno se ne lo?im na skupoću snimka u tom smilsu koliko je sve detaljno i ne znam koliko realno zvučeće, ili "mudasto i punchy".. vi?e me intrigira kako sa?iti savr?eno odelu pesmi i izvođaču. E sad ako neko od vas kome se ne sviđa ovaj pristup, ima ideju kako bi ovo moglo realno bolje i iz tog aspekta zvučati, nek je podeli sa nama, iskreno sam radoznao. Samo da ne pričamo o rezoluciji snimka ili očuvanim tranzijentima i sl.
isto mislim, zato i spomenuh dinamiku koja mi fali tu... ako treba da poredim neka bude sa madonom - frozen, manje-vise su slicne produkcijski... a kod madone definitivno postoji to "nesto" sto me radi u toj pesmi, kod lane mi je sve ravno
kVu is offline   Reply With Quote
Old 17-06-2012, 02:26 PM   #7
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

e jbg, Frozen je već remek delo I više je triphop nego ovo, ovo je gistro retro a opet kao nije i sl.
Old 21-06-2012, 12:00 PM   #8
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

posto je prso forum, ne znam jesi li video private message i odgovor ovde...i mejl?
Poslah ti pdf
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 21-06-2012, 11:27 PM   #9
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

sve kul
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules