Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-03-2012, 02:03 PM   #31
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Harrison Mixbus

Quote:
Ovako sine,...slažem se da to čudo proradi, velike smo pare uložili....

Skinuo, kao vredan mali pionir, instalirao, ubacio kanale,mixao oko sat.

Instalacija:

Scan for viruses, dupli klik, next, next, voil?! Breeze! Sjajno, ocena 10+...

Program:

Izgleda ozbiljno, volim taj old school mix-desk console pristup.
Vrlo brzo ubacivanje kanala, bez skeniranja i kakvog besomučnog iščitavanja nekakvih pikova i ostalih gluposti koje grozomorno smaraju.
Play i gle' čuda, sve svira.
NIKAKAV wow/bow sound nisam čuo! Ništa novo, ništa specijalno, ništa bolje nego što sam čuo u aplikaciji koju sada koristim, nikakav čujni napredak u sabiranju. Ako ga i ima, za mene je potpuno zanemarljiv i ne važan! Takodje, ništa loše nisam čuo. Dakle, jedan potpuno normalan, očekivani, dobar,zdrav sound.

Nisam imao bagove, zapucavanje,ništa. Jesam pri prvom startu, dok nisam pokačio šta (koji moj..) traži.

Rad:

Pregledno, dobar ne zamarajući i potpuno logičan GUI, koji mi dalje ostavlja sav mozak za rad sa zvukom, bez jebanja u isti sa nepotrebnim glupostima.

Vrlo zgodni alati poput EQ i Comp, i moram reći još jedna jaaako lepa alatkica - dodatni "pot" za gain open za još +20db. Odma drkno na par kanala. Iako na prvi pogled siromašni alati, vrlo lepo rade. Ništa opet spektakularno, ništa novo, ništa boljeg zvuka nego što bi se moglo očekivati. Bilo koji Sony, Fab ProQ,ssl-clone ili sličan ga pojede z'govnima, ali za "odmah" je do yaya! Kompresor takodje.

Prosta činjenica da IMA ODMAH sve ovo je stvarno odlična stvar, i lično, iako imam drugih plagova, i dalje bih koristio sve što je na "trpezi" dok baš ne zaškripi pa moram nešto da iskopam.

Što se tiče toga, ovde fali samo echo/reverb i imaš KOMPLET sve što ti treba za osnovni rad i nekad je to bolje nego 8TB govnjivih signature plagova. Ne razmišljaš o govancetu nego o radu i to mi se dopada, to je ona najviša tačka ovog DAW-a. Doduše, fali mikro gejt po kanalu takodje. Možda će ga i dodati. Bukvalno fiksni gate sa jednim potom za trashold i imaš, što reče čika Buzge odličan daw za LIVE.

"Gradjenje" mixa je prošlo opet očekivano, koristio sam onog "manijaka" iz "kanala za vežbanje" od kog mi se latentno povraća više, ali ga dobro poznajem, i kažem, kako je odmicalo, dolazio sam do slične stvari, da li zvuči +/- 5% ovako ili onako, potpuno je ne važno, što se mene tiče dobio sam ISTO, Ništa pametnije i revolucionarnije nego što je bilo.

Toliko opevana "saturacija" radi veoma suptilno (osim kada se namerno pretera) i to je ono što mi se takodje jako dopalo, što je nenametiljvo, ne menja karakter, ali da jedan lep prizvuk.
Opet ni to NIŠTA specijalno nije, isto kao i bilo koji (najobičniji) saturation plug-in od 3€...

Zaključak:

Na samom kraju mix-testa, odlična stvar je što je komp bio na lagodnih ~20% CPU load-a. Kada se u obzir uzme i instalacija od pišljivih 50MB, ovo bi moglo da radi i na telefonu, iPadu ili slično sa nekom Win platformom...

Super program za malo para!

150$ je zaista sjajno za sve ono što se dobije!
U smislu nekog eventualnog revolucionarnog zvuka - o tome ni govora! Dakle sve je vrlo korektno i dobro što se zvuka tiče, prijatan i logičan GUI, dobar work-flow...

Ja ostajem na Kukubejzu. Sanjam vreme u kojem se koristi veliki analogni sto u sprezi sa magnetofonom i Pro Tools HD i zapravo vremenu kada je to imalo ekonomskog smisla koristiti, i kada je muzika bila vredna takve opreme...

Srdačan pozdrav,
Bockie.

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2012, 06:09 PM   #32
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Da, probao sam v2.06...
Win7-32...

Ako je to nekome bitno.

Old 28-03-2012, 02:54 PM   #33
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

evo mali uporedni test
http://www.sendspace.com/file/gyl5kz

miks u harrison-u išao u 3 grupe(drums,bass,ostalo) sa default saturaciom
miks u reaper-u išao u 3 grupe sa fabfilter saturn saturaciom(clean tape 15%)
miks u cubase išao u 3 grupe bez saturacije pa svaka grupa posebno u sabirnicu

sve je klot sabrano bez ikakvih eq i kompresija
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2012, 03:39 PM   #34
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Ja tu ne cujem nikakvu razliku, jedino cujem da je ovo odlicna stvar, odlican bubanj, a posebno mi se svidja bass! Koji je to bass vst brate?
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2012, 03:43 PM   #35
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by DADDY Z View Post
miks u harrison-u išao u 3 grupe(drums,bass,ostalo) sa default saturaciom
miks u reaper-u išao u 3 grupe sa fabfilter saturn saturaciom(clean tape 15%)
miks u cubase išao u 3 grupe bez saturacije pa svaka grupa posebno u sabirnicu
Iskreno (dakle na prvu loptu), razlika između hadverske sabirnice i Harrisona je toliko mala da mi je glupo da o njoj pričam. Doduše, Harrison deluje kao da ima mali rolloff pri dnu spektra (što zapravo i nije loše), ali sam karakter zvuka je manje-više isti.

Što se tiče Fab Filtera... užasno je "harsh", pa ako je to "clean tape" kakav li je onda "dirty tape"? I nekako se sve smanjilo, ko mastering za mobilnu telefoniju.

Pozdrav,

Vasa

P.S. (edit) E, sad na drugu loptu, pošto sam u međuvremenu uneo trake u Reaper, sinhronizovao ih, pa ih solirao redom (i nažalost gledao u waveformove): isti utisak kao "na prvu loptu", osim što sam potpuno šokiran time koliko je tranzijenata Saturn pojeo (maltene kao brickwall limiter) sa tih 15% "čiste trake"

Last edited by awacs; 28-03-2012 at 03:45 PM. Reason: P.S.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2012, 10:27 PM   #36
vakatt
Member

vakatt's Avatar

ja ne cujem neku jasnu razliku, ali je to vjerovatno zato sto ne mogu da prestanem da slusam muziku , dakle daj ime benda pod hitno ?

vakatt is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2012, 10:52 PM   #37
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mogli View Post
Ja tu ne cujem nikakvu razliku, jedino cujem da je ovo odlicna stvar, odlican bubanj, a posebno mi se svidja bass! Koji je to bass vst brate?
trake koje sam koristio sam skinuo sa Telefunken site-a a bile su ponuđene za neko remix takmičenje:
http://www.telefunken-elektroakustik...ew-contest.php
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2012, 11:25 PM   #38
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Meni antivirus blokira download
Old 29-03-2012, 09:53 AM   #39
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Ima na njihovom sajtu "demo"...

Za probu je dovoljan...

Old 06-05-2012, 08:26 PM   #40
Pule
Junior Member

Mixbuss pod Linuxom radi bez greske. Nedavno je prebacen na win tako da treba pricekati da se stvar ustabili, makar, osim jednokratnog rusenja zbog pocetnog trazenja VST-a prilikom pokretanja prg. sve dalje rade korektno. Ono u cemu mi je taj prg. u prednosti nad drugima je brzina rada odnosno vrijeme u kojem dobijem rezultat. Sve je pod rukom i sve funkcionira, ne treba sila pluginova a eq i kompresija, saturacija su odlicni.

Da se malo pohvalim. Zadnji cd sa linka sam iz stosa radio iskljucivo u Linuxu i mixbusu!
http://itunes.apple.com/us/album/dua...lu/id485625735
Pule is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules