|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Darkstar, u pravu si, falilo je srednjaka na svemu, resen problem, za sada, i malo sam skupio stereo sliku na presetima koji su razbacani na sve strane, hvala puno svima!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
preko 30 godina sviram na raaaznim koncertima i sa raznim ozvucenjima, a poslednjih 15 godina i na jako, jako dobrim (EAW, MARTIN, MEYER, JBL...)
Nesto sam shvatio: Zaboravite na stereo svi koji svirate klavijature u zivo!!! (Izuzetak je stereo tepih - "pad" koji je malko mutan, to nekako i moze) i jos nesto, zaboravite na tzv. "smiley" EQ, samo "njonja" saundovi izlaze dobro, inace ce gitarista i pevac da vas "pojedu" ako sound engineer ne pazi, sto se desava u vecini slucajeva...
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Čika Slobo, jel to samo kod nas ovuda tako ili stvarno dođe i Sade i Toto i ko još ne, i sviraju mono???
Stvarno pitam... ![]()
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
U svakom stranom rideru koji sam vidjeo, sintevi su stereo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
a ja sam svaki put kada si ti radio (dvuckovic) FOH bio zadovoljan kako mi sintevi zvuče..... stereo-naravno.....
naravno da foh inžinjer ima veliku odgovornost da precizno postavi instrumente i po planovima i frekventno i dinamički ali, ako to sve izvede i ako su naravno aranžmani muzike koja se svira, pametni, ne vidim problem da stereo instrumenti ostanu stereo........ stoji naravno da je veoma važna ekvilizacija..... u bendu u kom sviram (V.Georgiev), sint strukture su jasno iznad basa, ako se ne varam standardni hi pass filter je na 160 pa u odnosu na prostor - korigovan.....(vazno je da isti hi pass izvodjac cuje i iz monitora) ..... boje koje treba da ujedu jesu pazljivo *njokave* .... a dejo je uvek izlazio na kraj da veliki broj instrumenata ukroti i da napravi super zvuk..... poslednjih meseci buzge takođe bez problema svaki put napravi dobar zvuk.... tako da .....eto iz mog iskustva, dobar inžinjer, dobri aranžmani i dobar bend.... i ne postoje ograničenja tipa - zaboravite mono.... naprotiv..... naravno ultra-širok stereo klavir iz romplera, sa U ekvilajzerom - neće izaći a može da smeta.... mislim da su aranzmani zaista ključni .... za bilo koji stil muzike.....i kako ih svirači izvode... ljudi koji sviraju jedni preko drugih, koji se u istim frekventnim spektrima muče da nadjačaju jedan drugog, nespretne kombinacije kik/bas paterna sa levom rukom klavijatura kao i odsustvo preciznog tajma, česta su pojava u domaćem gigovanju i ne pomažu ni najskuplji sintovi, ekvilajzeri, naravno ni inžinjeri...... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
The McGurk Effect! iliti sta rade GUI na plugovima :) | Everbeatz | Pricaonica | 31 | 15-09-2011 11:24 PM |
Cubase 5/Key Commands aktivne ali ne rade! | Goran | Audio Software | 7 | 25-11-2009 05:52 PM |
... svasta ljudi rade... | "7" | Pricaonica | 4 | 02-02-2009 05:08 PM |
Xenyx 502 + EMO 0404 = Ne Mogu Ni Da IH Nateram Da Ikako Rade | zoksula | Computer Hardware | 7 | 07-11-2008 10:35 PM |
EXIT: jeli ko bio tamo? sintevi uzivo? | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 15 | 30-08-2006 02:04 PM |