|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Prvo - cestitke ! Super je kad ta vintage oprema dodje u posed nekoga ko to zaista voli.
Drugo - ne bih da te odgovaram od prodaje, ali cisto porazmisli jos jednom o prodaji ventilatora... Imam kod kuce Rhodes iz 77...naravno, ni jedna simulacija ne moze da ga kompletno zameni, ali to je stvar koja zahteva odrzavanje ... Ne ides na tezge, ali zasto da nemas taj zvuk (ili bar najblize tome) kad zasviras negde...osim ako nemas uslova da leslie nosis sa sobom .. .a onda odrzavanje x 300 ... Jos jednom - cestitam na kupovini |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Hvala, lepo je kada zadovoljstvo mozes da pokazes i podelis.
Sada, uz lesli i relativno solidnu internu simulaciju na XM2, Vent je bez obzira na super kvalitet ipak visak. Mada posedujem nagon hrcka za skupljanjem opreme u jazbinu, ipak nekome ce ovakva pedala raditi posao i doneti razliku u odnosu na ostale klavijature koje danas zvuce suvise slicno. Ili probuditi novu ili staru zelju za vezbanjem, sviranjem, druzenjem, napredovanjem. Meni bi uglavnom stajala, sto bi bilo steta jer sprava radi zaista dobro. Stvari, kao i ideje treba da cirkulisu. Nije bas po feng suiju, ali tako nekako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Da Aleksandre, sa tom konstatacijom se potpuno slazem ... takodje sam prosao fazu hrcka
![]() Najmilije mi bude kad prodam neki komad opreme nekome koga to zaista ucini srecnim, i kad vidim da je na tome napravio nove ideje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Nisam imao priliku probati Neo ventilator,ali me iznenadila konstatacija jako kvalitetnog kolege ,kako je po njegovom mi?ljenju sprava vi?e onako jazzy,a ne toliko za neku hard-progresiv rock svirku sa ne?to kvalitetnijim driveom.
Njegovo ime je Zlatko (Jimmy) Kre?ić Tuzlak,trenutno nastanjen u Njemačkoj,jedan je od glavnih promotora Roland klavijatura,saradnik velikim imenima poput Jordana Rudessa i dr. Ne znam kakvo je mi?ljenje ostalih kolega,ali ukoliko je ovo istina,meni onda definitivno nije u prioritetima. http://www.youtube.com/watch?v=QHd0N...e_gdata_player |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Evo, nakon par nedelja paralelenog koriscenja Dynacord Lesli kabineta i Neo Instr. Ventilator simulacije da dam nesto kao sumirane utiske.
Dynacord daje gust, jasno definisan i nesto tvrdji zvuk. Prednosti su mu jos i ugradjen reverb, jednostavan eq i ono sto se ne moze definisati recima a to je kretanje zvuka koji lezerno osciljue oko osnovnog tona a pri tom ne para usi. Mane preskacem. Ventilator je u odnosu na njega za nijansu precizniji, svetliji i meksi. Ubrzanje 'motora' moze da se podesava kao i polozaj mikrofona koji u stvari daje razlicite eq i prostornu perspektivu zvuka. I naravno drive koji je cista desteka. E sad, usnimavanje nisam probao jer mi nije u prvom planu, ali tu je vec prednost daleko na starni Ventilatora zbog linijskih izlaza. Kod kabineta nastaju problemi sa vrstom i postavljanjem mikrofona u sta se, priznajem, ne razumem preterano. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Overhead Mic. simulacija. | bumbar | Audio Software | 13 | 28-03-2007 09:05 AM |
Softwerska simulacija magnetofona | Zid | Audio Software | 16 | 28-01-2005 10:20 AM |